Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Lunos z veliko izgubo. dLuft z majhnim dobičkom

Lunos z veliko izgubo. dLuft z majhnim dobičkom

Pozdravljeni vsi, 

rabil bi eno pomoč in sicer kaj se tiče prezračevalnih sistemov. Odločili smo se da vgradimo prezracevanje v našo stanovanje in tako sme pidobil poudbo Lunosa in manjšega podjetja dLuft. Obe ponudbi sta cenovno primerljivi. Od slednjega je še nekoliko cenejša in ti zahtevajo 50 % nakazila za rezervacijo ponudbe, medtem ko pa Lunos zahteva 100 % avans. Kljub temu sem se odločil za Lunos, ker mi je tega priporočal tudi znanec. Pri obeh sem preveril tudi bonitete in nato velik šok; Lunos ima več kot 200.000 € izgube v lanskem letu.  dLuft oz. podjetje Distributio pa ima okrog 17K dobička. 

A ima kdo izkušnje z Lunosom in dLuftom v zanjih mesecih?

Hvala

Odgovor na objavo uporabnika
klikklik, 18.06.2025 ob 14:56

Pozdravljeni vsi, 

rabil bi eno pomoč in sicer kaj se tiče prezračevalnih sistemov. Odločili smo se da vgradimo prezracevanje v našo stanovanje in tako sme pidobil poudbo Lunosa in manjšega podjetja dLuft. Obe ponudbi sta cenovno primerljivi. Od slednjega je še nekoliko cenejša in ti zahtevajo 50 % nakazila za rezervacijo ponudbe, medtem ko pa Lunos zahteva 100 % avans. Kljub temu sem se odločil za Lunos, ker mi je tega priporočal tudi znanec. Pri obeh sem preveril tudi bonitete in nato velik šok; Lunos ima več kot 200.000 € izgube v lanskem letu.  dLuft oz. podjetje Distributio pa ima okrog 17K dobička. 

A ima kdo izkušnje z Lunosom in dLuftom v zanjih mesecih?

Hvala

ne glede na vse ostalo nikoli ne grem v projekt kjer se zahteva 100 % avansa.

Ce imajo izgubo, je pa sploh alarm

v vsakem primeru vržeš denar v luft

Zahtevaj konkretne popuste, ne kupuj na svoje pravo ime , da se ti ne zgodi da boš na koncu v primeru stečaja še stečajnemu vse še enkrat plačal.

Aja pa vi meni mašino , jaz vam suh keš, ko je enkrat podjetje na psu je treba biti previden.

Če želiš imeti težave, nakaži 100% avans in potem moli da firma ne propade. Zlato pravilo je, nikoli 100% avansa! Kaj če kaj ne bo vredu, ali z montažo, ali z izdelkom, kako boš uveljavljal reklamacijo, če si že vse plačal?

Noben pri zdravi pameti ne bi dal 100% avansa kar tako. Kaj šele podjetju, ki dela z izgubo.

To ne drži. Prejšnji mesec vzel 4 enote pri lunosu in se dogovoril za 50% avans brez problema. Izvedba hitra in popolna. Malo se je treba prvo pozanimat ljudje…

Prezračevalni sistemi so le še eden od gradbenih komercialnih nategov. Odpreš okna, pa kakšna vrata za 10-15 minut in imaš v hiši svež zrak. To je vsa umetnost.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 5013, 27.08.2025 ob 09:43

Prezračevalni sistemi so le še eden od gradbenih komercialnih nategov. Odpreš okna, pa kakšna vrata za 10-15 minut in imaš v hiši svež zrak. To je vsa umetnost.

To več ne gre. Generacija meduz ni zmožna zračit z odpiranjem oken.

Tako je , prvo smo vgradili okna katera dihtajo, potlej imamo vlago ker ne luftamo, oni so si izmilili inovativni sistem ( beri prebili so kanale v okvirju da okvir ne tesni več ), tistim naj večjim zarukancem pa prodajo prezračevalni sistem..

Brez rekuperacije ni več mogoče projektirati energetsko varčnih stavb, pri naravnem zračenju brez vračanja odpadne toplote so izgube previsoke za trenutne standarde. Časi velikih peči so minili.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close