Najdi forum

Lumbarda

Pozdravjeni vsi!!!

Letos grem prvič na Korčulo-Lumbarda. Povejte kako je tam, kako je sploh na Korčuli, kaj si je vredno ogledati, kje so peščene plaže, ali je senca….skratka vsi vtisi in nasveti so dobrodošli…

lp

Prednost Lumbarde je relativna bližina mesta Korčula (kolo), plaže v sami Lumbardi pa niso bogvekaj. Kak kilometer stran je peščena (mivka) plaža Pržina, primerna tudi za majhne otroke, ki pa je v sezoni obicajno polna. Najboljša lokacija za kopanje je otoček Badija pred Lumbardo.

Mi je žal, ampak meni je bila Lumbarda čisto mimo. Mesto Korčula je sicer luškano, ampak to je pa tudi vse.

Men je bila Korčula všeč. Lumbarda je blizu , tja se hodijo kopat in žurat tudi iz drugje, odbojka…
Nasproti te plaže lahko najdeš tudi zasebni kotiček za kopanje, Badija čudovita, veliko izletov na druge otoke, Lumbarda čisto simpatična vasica, res pa se zvečer nič ne dogaja.Voda je čudovita.

Lumbarda nekoliko razocara glede na to kaj pricakujes. Sicer ima pesceno plazo vendar je zelo naguzvana. Korcula je sicer zanimiv in lep otok, priporocam izlete tudi kopalne po vsem otoku. V Lumbardi je Kmecki turizem Zule (se mi zdi), ki ga zelo priporocam.

lp

oz

Hvala vsem za vaša mnenja in izkušnje….se veselim že zato, ker grem na Korčulo in s svojim predragim….

lp

Mogoče bo komu mimo, ampak jaz sem bila na Korčuli (v Lumbardi) na poročnem potovanju. Odvisno kaj pričakuješ. Kopat sem se hodila po celem otoku (sva iskala kakšne odročne zalivčke – vsi so bili kamniti – okrogli kamenčki) ker sva zaprisežena nudista. V bližini Lumbarde sta dve peščeni plaži – Pržina in še ena kontra – na teh dveh nisem bila, ter otoček ki ga omenjajo zgoraj, tam je res lepo.

Samo mesto oz. vasica ni nič posebnega, je pa blizu do Korčule. Sicer je cela Korčula bolj umirjena in če nisi ravno avanturist in čepiš le na enem kraju ti zna bit dolgčas. Midva sva po Korčuli naredila 1000 km v 14 dneh in odkrila dosti odmaknjenih kmečkih turizmov in gostilnic, kjer sva neizmerno uživala v kulinariki in sama s sabo. Sem pa zelo zadovoljna z dalmatinci in jih kar malo pogrešam, saj mi že tri leta ni bilo usojeno it tja dol. Komaj čakam da grem spet.

Mislim da se splača pogledat v Pupnatsko luko, je treba sicer malo peš, če ti je škoda avta ampak je lepo (pa nesi s sabo pijačo ker tam doli ni nobene gostilnice). Pa gostilna ‘Mate’ v Pupnatu je tud odštekana, pa na drugem koncu Korčule v mestu Blato greš za Prižbo in na vrhu nekje je bila tabla za nek kmečki turizem…

V glavnem raziskuj, od 2001 je sigurno že kaj novega…

pa poglej si na njihovo stran http://www.korcula.net/

Mnenja so različna, eni spluvajo, drugi se imajo lepo……………mi so eni takih, ki smo lani šli v lastni režiji v bljižino Korčule (mesto) in Lumardijo, imeli smo se krasno in če pomislim na flop preteklih let na Pagu in Rabu, mi gredo kocine pokonci………Lani na Korčuli smo se imeli fino, smo družina, ki šteje 3 osebe, 2 velika otroka in en 2.5 leti (lani), kopat smo se hodili v Lumbardo (čez njo do cerkvice, potem na levo na Bilin Žal, ali nekaj takega) obala 1A, otrok je užival, midva pa tudi, gostinska ponudba na pragu, sepravi ne hladne pijače ni bilo potrebno tovoriti seboj ne kavice…….senca, čeprav ni dreves, smo koristili od hiše, se sonce prevesi po 11h tako, da ob stavbi najdeš morje sence, gužve sredi julija nobene, avgusta je kao glavna sezona……………Badija- otok je pomoje za družine s mladimi otroki neprimerna, veliko malih ladjic pelje na raznorazne izlete, le malce se je potrebno pozanimati, imaš tudi vodne taxi-je, ki te popeljejo na v naprej določene destinacije,………mesto Korčula je malo, s najboljšim otroškim igriščem (potopljeno ladjo), ki je daleč naprej v primerjavi s našimi igrišči v Ljubljani in okolici…………..gostinska ponudba je solidna, ljudje so čisto nekaj drugega kot v Istri, prijazni…………..cene v trgovinah niso pretirane, otok počez ni kaj dosti zanimiv, se moraš spustiti v bljižino obale (dala čez s motorjem- maja lani), izlet je možen tudi na celino, ali peš (na trajekt), kjer si ogledaš Omiš ali pa s avtomobilom v Stone- kot nekakšen Kitajski zid, Dubrovnik…………..vaše dobro počutje na otoku ali kjer koli drugje na svetu, je odvino od tega kaj želite imeti, kakšne počitnice pričakujete, ste prilagodljivi…………..in morje lastnosti……………….lahko bi naštevala še ure in ure dobrih strani, slabih jih ni oz. niso vredne omembe, pot je dolga, pa spet ne tako, da se je ne da premagati………Mi gremo letos v septembru na Korčulo in komaj čakamo………….

Mi žal po več letih letih ne gremo v Lumbardo. Mestece je super, bližnji plaži tudi (sicer bolj za otroje), se pa tudi za odrasle najde veliko primernih kotičkov. Če želite zabavo, je blizu Korčula. Glavni adut pa je zelo čisto morje in zelo, zelo prijazni domačini. Uživaj, meni je kar žal, da jo letos ne bom videla.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close