Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice ludvikova kraška gozdna učna pot

ludvikova kraška gozdna učna pot

Ludvikova kraška gozdna učna pot

Je zamisel, ideja in izvedba jamarja in raziskovalca Krasa gospoda Husu Ludvika , ki so mu pri trasiranju in označevanju poti pomagali prijatelji in člani jamarskega društva Sežana , uprava kobilarne Lipica in sponzorji. Sedaj je Ludvikova Kraška gozdna učna pot ena redkih slovenskih gozdnih učnih poti , ki ima zagotovljeno redno vodenje vsako 1 nedeljo v mesecu! Do konca leta vas po poti vodi g. Husu Ludvik osebno , za štartnino 1000 sit , ki se plača v vhodnem centru kobilarne Lipica. Pot je dolga 13 kilometrov , dolžina sprehoda mimo 15 oglednih točk je 4 – 5 ur , zborno mesto je ob 9 uri pred vhodnim centrom kobilarne Lipica. V štartnino je všteta tudi malica , z katero vam postrežejo v snack baru hotela Maestozo ali v golf cafeju ! Predviden zaključek organiziranega sprehoda po Ludvikovi poti je okoli 14 ure

Datumi ogleda :

5. 6 , 3. 7 , 7. 8 , 4. in 18. 9 , 2. 10 , 6. 11 , 4. 12

/ 18. 9 je dan odprtih vrat kobilarne Lipica /

Vse potrebne informacije boste dobili vhodnem centru kobilarne Lipica na telefonski številki :

05 7391580

Lordy – malo preciziraj – kakšen teren in ali vidiš kako jamo – kaj sploh vidiš. Za koga je primerno – 13 km razgibanega terena v petih ura ni recimo za osemletnika ( govorim na splošno )…

Ko sem še delal v lipici , sicer eno samo sezono , sem sem že takrat ugotovil , da ima lipica čudovito klimo in še bolj čudovito okolico.
15 točk ludvikove kraške gozne učne poti ponuja veliko : od kraških pojavov / škraplje , vrtače , jame / do pastirskih hiš do narvnih pojavov / zanimiva drevesa /

del okolice lipice je tudi več smodnišnic , prtonv in še kaj bi se našlo. skratka neverjetna pokrajina !
pot primerna za vse , ki so vsaj tri leta stari , možno jo je prevoziti tudi z otroškimi vozički z 4 , 3 ali 2 kolesi !

Prvemu travelovcu , ki jo bo prehodil , naj uprava pokloni gratis majico travela / moj predlog /

grem na ludvikovo pot , še prej sem se skoraj celo uro iskal da sem zbrisal geslo v mozili / linux /
pazite če ste na linuxsu , greste v urejanje , nastavitve in zgrišete :
shranjeni podatki obrazcev in gesla. tega ni treba če ko vas vpraša ali shrani geslo , klikne te ne ! jaz sem da , mistake a make !

problem uspešno rešen , sedaj pa uživanje !

lordwales

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close