Najdi forum

lubenice

Počasi se začenja sezona (kar pomeni da so cene padle). Zanima me, kako pripravite lubenice? Ali so vam najboljše natur, ali pa imate skrivne recepte za marinade?

Pri nas gre najbolj v promet kar sama, ohlajena in zrezana na koščke. Tudi z odstranjevanjem pešk si dosti ne belimo glave.

Lp, Ela S

ps: glede na današnje temp. bo lubenica prijetna osvežitev

Tudi mi imamo enako taktiko, dobro ohlajeno narežemo na kocke, zapičimo zobotrebce in pozobamo.

Mi enako, mami napade, nareže, mož in sin pomagata pospravit…………

Enako:))) natur, dobro ohlajena, narezana na trikotne koscke; vnuk jo pa najraje tako, da pustim rezino v obliki luninega krajca, odrezem konice in navali, da je po celem obrazu rdec:)

Ampak v Toscani imajo pa take fantasticne kupe z lubenico; vse stoji na kockah leda. Vedno smo planili nanje, da mi se na misel ni prislo, da bi gledala, kaj je bilo se zraven, listici melise prav gotovo. Zdaj mi je pa zal. Naslednjic bom raziskala:)))

Grem na kopalisce, da se izognem vrocini.Ob enajstih pa domov.Upam, da je voda res “ociscena”!!!

Imejte lep dan Babi

Tudi takole se fino prileže:

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

tule je en recept za solato z lubenico:

sicer pa lahko lubenici odrežeš “pokrov” izdolbeš meso, da dobiš “posodo”, ki jo postaviš v hladilnik, medtem pa pripraviš bovlo: nakockano izdolbeno lubenico, kateri dodaš še poljubno sadje (maline, jagode, borovnice, melone,…) , sladkor po okusu, limonin sok, sok sveže iztisnjenih pomaranč, morda tudi peneče vino (če je za odrasle), nekaj melisinih lističev, idt. … ter z tem napolniš izdolbeno lubenico, še malo pustiš v hladilniku, nato postrežeš.

Lp.

Tudi bovla je dobra.

1 velika lubenica
1 l pomarančnega soka
7 dcl vodke-okus gozdni sadeži
1 1/2 l sladkega šampanjca
par listikov natrgane sveže melise

Lubenico izdolbemo ,meso spravimo v večjo posodo in ga narežemo na kockice. Na to zlijemošampanjec,sok, vodko.Prelijemo v izdolbeno lubenico.Po vrhu rahlo potresemo s kristalnim sladkorjem in koščki melise. Za nekaj časa postavimo v hladilnik.

Precej osvežilno, a tudi močno 😉 LP Maja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close