LOŠINJ
POZDRAVLJENI!
ZANIMA ME KAKŠEN VAŠ PREDLOG GLEDE LETOVANJA NA LOŠINJU. LETOS NAJ BI ŠLI TJA PRVIČ, VENDAR NE VEMO KAM . MALI ALI VELIKI , NEREZINE.. ALI MOGOČE KDO OD VAS POZNA KAKŠEN DOBER APARTMA PA DA JE BLIŽINA PLAŽE, PA DA SE KAJ DOGAJA? IMAMO PA DVA MAJHNA OTROKA.
VSAKEGA VAŠEGA NASVETA ALI PREDLOGA BOM VESELA.
Lošinj je poleg Cresa (ki je veliko manj naseljen in zanimiv za raziskovanje) pravgotovo najzanimivejši otok v kvarnerskem zalivu ( vsaj meni je precej prijetnejši in zanimivejši od tako opevanega Raba). Slovenci večinoma poznamo kamp Bučanje, ki se nahaja kilometer od mesteca Nerezine proti Malemu Lošinju. V kampu je ogromno apartmajev, v bližini so prijetne plaže – tudi dovolj sence pod borovci in celo nudistična plaža na otočku v bližini. Nerezine so tudi izhodišče za obisk Osorščice(dve poti na vrh Televrina: 1.5ure in 2 uri hoje na vrh- posebej poleti se ne odpravimo na pot po grebenski poti sredi dneva-je prevroče)… Mali Lošinj je prijazno mestece (mislim, da ima malo manj kot 7000 prebivalcev). Med letom se na glavni ulici vedno marsikaj dogaja – v okolici so plaže: Zlatna uvala, Srebrna uvala, Čikat in Sunčana uvala – splača se obiskati tudi Veli Lošinj, ki je oddaljen cca. 3km od Malega Lošinja. Slaba stran Malega Lošinja je, da se nahajajo plaže kakšnih 20 min. hoje iz centra, dobra pa, da lahko povsod dobimo prenočišča v prijetnem mestecu, da je v ribarnici vsako jutro veliko vrst svežih rib po zmernih cenah, da imamo zvečer vedno veliko izbiro lokalov in slastičarn, kjer se lahko vsedemo in raznoraznih zabavljačev in prodajalcev …
Pozdravljena,
pridružujem se opisu predhodnika.
Letovali smo tako v hotelih v Sunčani Uvali kot tudi v Nerezinah. Nas osebno je Lošinj navdušil saj je zelo raznolik in “bogat” otok. Mi se letos ponovno vračamo tja.
Mislim, da vam, ne glede kje boste nastanjeni, ne bo dolgčas. Seveda, če se greste aktiven dopust in se vam ni težko usest v avto in se zapeljati na kakšen izlet.
Nam je bilo lansko leto 20 dni premalo, da bi raziskali otok. Mene osebno je navdušil Veli Lošinj saj je prav prijetno obmorsko mestece.
Predlagam, da si ogledaš kakšne slike na netu in še malo povprašaš naokoli, vendar ti svetujem, da se odločite za obisk Lošinja. Nam ni žal čeprav smo bili na začetki zelo skeptični.
lp
V.
Forum je zaprt za komentiranje.