Los angeles – Las Vegas
28.10. gemo s prijatelji v ZDA za 14 dni. Naš plan je nekako tak da pridemo v LA, kjer naj bi ostali okrog 3-4 dni, pot bi nadaljevali proti San Diegu (šli bi tudi v Mehiko) in tam ostali spet okrog 3 dni, potem naprej do Las Vegasa (4-5 dni) in nazaj v LA, od koder letimo domov.
Zanima me kaj mi priporočate, da se splača ogledat na teh destinacijah (in bližnja okolica). Potovali bomo z rent-a-carjem – tudi tud so dobrodolšle informcije ali naredimo rezervacijo iz Sovenije, ali kar tam, katera firma,…
Hotel v Las Vegasu imamo že rezrviran (Sahara), v LA-ju pa še ne. Ali ima mogoče kdo kakšno idejo kateri hotel bi bil dober (cena do 80 USD na sobo na noč).
Kako je s prehranjevanjem – baje da v hotelih ni hrane, torej kje in kaj se splača jest?
Smo v bistvu totalno brez izkušenj zato je vsaka informacija dobrodošla. Lahko mi pišete tudi na mail bojana.sinkovec@guest.arnes.si.
Ze nekaj casa nisem bil tam, a vseeno. Vecina hotelov je brez hrane. Sploh v Las Vegasu imas povsod all you can eat bifeje. Nasploh je prehrana v Ameriki poceni. Hotelov imas povsod dovolj, najemas vedno sobe. (hotelcki ob avtocestah za popotnike, brez hrane z kavo in krofkom zjutraj). Ogledate si lahko Grand Canjon, Hoover Dam, Hollywood, Disneyland,… V Las Vegasu je ze vsak hotel atrakcija zase (Benetke, Piramida;MGM…) zgrajeni so tematsko in ze sprehod cez njih je dozivetje. ogromno imas tudi moznosti za vsakovrstno zabavo. Ce igras za avtomatom(pa ti ni treba miljonov zapravljat je vsa pijaca zastonj le kelnarci kaksen tringelt namente).
Casa vam bo sigurno zmanjkalo za vse kar se da videti. Sposodi si v knjiznici kaksno popotnisko brosuro. Za prvic si oglejte le najzanimivejse stvari, ki ti jih predlagajo.
Lepo se imejte!!
aja se to. Absolutno si rent-a-car rezervirajte od tu drugace boste imeli tezave. Imajo ogromno avtov a ti jih sploh nocejo oddati ce nimas rezerviranega. Ko pridete na letalisce se potem vsedete le na avtobus, ki pelje do vase rent-a-car firme tam pa potem dvignete avto. Ce ima kdo od vas zlati evro card ti dodatnih zavarovanj za avto ni treba placevati, ker jih placa ze EC-MC( vam jih pa bodo poskusali prodati).
V Mehiko se ne sme z rent a carom. Pozanimajte se ali je za prestop meje potrebna viza.
Glede spanja v LA oz. okolica. Pojdi na net in poglej strani: motel6, Daysinn, Motel8, Holliday inn, Hampton inn, Howard johnson… To se le nekatere od verig motelov in hotelov po vseh ZDA. Za 80′ USD mislim, da bi lahko spali 4 osebe. Saj se tam plačuje soba in ne št oseb.
Pozdravljen Muri, ali mi lahko še nekaj poveš. Včeraj sem malo brskala po netu za temi rent-a-car hišami in v bistvu vse ponujajo vrsto avtomobila “or similar”. Ali je to kakšen catch, da lahko dobiš bistveno slabše? Kako naj od tu rezerviram – preko neta ali preko turistične agencije? Kako pa je z zavarovanjem preko zlatega mastercarda? Ker jaz ga sicer imam, ampak ne vem če to deluje tudi z karticami slovenskih bank? Poleg tega na netu vsi oglašujejo tako, da je zavarovanje že vključeno v ceno.
Hvala za odgovor,
Maja
Najprej glede vrste avtomobila. Brez skrbi. “similar” pomeni tudi v praksi, Nikoli ne dobiš slabšega avta, kot ga obljubijo. Samo drugo znamko dobiš. Rezerviraš lahko preko neta. HERTZ, AVIS, ALAMO, NATIONAL, BUDGET. Lahko pa greš na Hertz ali Avis v Ljubljani in rezerviraš. Odsvetujem pa obisk turistične agencije za tovrstne posle.
Glede zavarovanja avta. Nekatera zavarovanja so že vključena. Brez tega sploh ne moreš vzeti avta. Je pa še nekaj dodatnih zavarovanj kot naprimer zavarovanje potnikov, prtljage… To pa ni treba. Ponavadi Zlati EC ali Visa to pokrijejo. Preberi trenutna pogoje poslovanja za zlati EC. Lahko so kaj spremenili. Jaz tega nisem dodatno nikoli plačal.
Ojla, hvala za informacijo. Kakšno pa je kaj vreme sedaj tam? NImam pojma namreč kaj naj vzamem s sabo. Nekateri pravijo celo, da so se novembra kopali.
Mi poveš še kaj več, kje ste bili,… Kako je na letalu? Ste imeli stare potne liste ali biometrične? Ste imeli rent-a-car? Ali ste bili tudi v San Franciscu?
Hvala vnaprej.
V LA – ju je bilo čez dan prijetno toplo in si bil lahko oblečen v poletne stvari. Zna pa biti zjutraj (dokler sonce ne prodre skozi meglo) in zvečer kar hladno, tako da kakšen flis ali jakna ne bosta odveč.
Mi smo šli tudi malo proti vzhodu. Večino časa smo bili v Utahu. Tam nas je precej zeblo, ker je bila temperatura zelo nizka za ta letni cas. Domačini so nam rekli, da je tako mraz ponavadi v začetku novembra. V hribih je bil že sneg, nam pa je zmrznila voda v plastenki, ki smo jo pustili zunaj na mizi. Imej seboj tudi topla oblačila.
Imeli smo rent-a-car in naredili dobrih 3.000 milj. V San Franciscu smo pa samo pristali in se takoj odpeljali naprej.
Potne liste smo imeli stare. Na meji ni bilo nobenih problemov. Poslali so nas celo v vrsto z vračajočimi se ameriškimi državljani in smo se tako izognili dolgi vrsti. Vse je slo izredno hitro.
Zivjo!
Glih sem v San Franciscu in lahko recem, da je super mesto. Veliko manjse kot L.A. pa vseeno ful zivahno mesto. Zelo so prijazni ljudje in vedno ti priskocijo na pomoc.
Priletela sem pa v L.A. in rentala avto pri firmi Dollar, spletna stran je http://www.dollar.com/index.aspx
So veliko bolj ugodni kot npr. firma Hertz. Stalo me je cca. 250$ za en teden in bencin je ze vstet. Vendar se pa zavarujejo v primeru, ce je karkoli narobe z avtom tako, da ti 80$ na kartici rezervirajo in ti kasneje vrnejo oz. ne trgajo, ce je vse ok z avtom. Rezervirala sem avto ranga Compact, dobila pa Mini van, ker jim je zmanjkalo avtov Compact, tako si v glavnem na boljsem in ne slabsem.
Na letaliscu vozijo njihovi avtobusi na 5-10 minut in te pripeljejo do firme. Avtobus je zastonj, vendar voznik pricakuje napitnino.
O L.A.ju ti pa ne znam nic povedat, ker si ga sploh nisem nic pogledala.
Uzivajte na potovanju in lep pozdrav!
V LA si vsekakor moraš ogledati Universl studios- zabavišče za stare in mlade, v Vegasu smo tudi mi spali v Sahari, solidno. Vegasa pa imaš po dveh dneh ( nočeh ) dovolj – nočni sprehod po Stripu, zanimiva klima ! ( vroče, vendar vetrovno ). Če imaš čas pojdi do Grand canyona, ki je res veličasten- priporočam! Na poti do kanjona se pelješ tudi čez Hoowerjev jez.Bili smo tudi v Tijuani, vendar pa smo imeli po nekaj ureh vsega dovolj- trgovinic, stojnic in Mehičanov- preveč potrošniško turistično. San Diego,eno lepših mest na zahodu- letalski muzej, sea world…Ogleda vredno, vendar je teden dni premalo! Kar zadeva spanje, si pa moraš izbrati – najbolje motele ( 8-osmica, Inn moteli….)- glede na lokacijo željenih ogledov . Rezerviraš po telefonu in plačaš s kartico, ki je v USA zakon. Priporočam 1 dan LA na začetku in 2 dni na koncu potovanja. Čas vmes pa čimbolj uspešno izkoristi. Pa srečno!
Še dodatek. 14 dni je za tako pot kar dovolj, sem mislil , da greste za 7 dni. Avto rentajte že tu , mi smo imeli soliden Fordov “Van”. Bilo nas je 6, obilo prtljage, prepotovali pa smo cca 3500 km brez problemov, varno. Avto pa moraš pri prevzemu pregledati ( gume, morebitne poškodbe…). Za dodatnega voznika se plača zavarovanje posebej- ni tako drago. Na letališču v LA poiščeš kombi izbrane rent a car firme, ki te do tja odpelje brezplačno. Če boste imeli čas greste lahko tudi do Doline smrti, si ogledate enega od nacionalnih parkov… Tega je kar precej. Najbolje si je že doma narediti podroben itinerar, vendar tako da si pustiš v rezervi 1 dan, ki ga lahko potem porabiš kjerkoli vam bo všeč. Vendar proti koncu. Hotel za prva in zadnja 2 dneva rezervirajte že tu, prav tako avto ( to lahko urediš tudi preko katerekoli naše turist.agencije ). Pa srečno.
Forum je zaprt za komentiranje.