Los Angeles – kaj svetujete, da si vse ogledam?
Pozdravljeni!
Za 1. maj sem povabljena v LA. Nikoli si nisem predstavljala, da bom kdarkoli v svojem življenju videla Ameriko – a sreča se je obrnila v mojo korist:)
Prosila bi vas za kak dober link, še bolje pa je, da mi kaj napišete, kaj vse najdem tam, odpotujem namreč le za 20 dni!
Žal, moja angleščina je zelo šibka!
A je kdo izmed vas že bil tam?
No lepo, da greš v LA. Upam pa, da si boš v 20 dneh ogledala še kaj drugega!
LA je sicer ogromen, ampak če mene vprašaš ni treba tam preživet 20 dni. Oglej si njegove “highlights” pol pa še kaj drugega… Moj predlog…
Poglej si Beverly Hills, Hollywood, zapelji se po Mullholand Drive, pa Venice Beach, Santa Monica, Malibu, Downtown tudi…. veliko stvari je, najboljše, da si pogledaš kakšnega vodiča po LA-ju al pa kakšno spletno stran, pol boš pa vidla kaj te zanima, ali so to muzeji ali je to lov na zvezdnike :))) ali kaj tretjega. Vsakokor se lepo imej!
Nam je bilo všeč tudi v Universial Studios, ogled Guggenheimovega muzeja, Kristalna cerkev, Hollywood bulevar.
Dovolj blizu je San Diego, sam center mesta, Sea World.
Mogoče 2-dnevni izlet do parka Sekvoj ali pa še skok v San Francisco.
20 dni samo za LA se mi zdi preveč. Mi smo v teh dneh prevozili in si ogledali kar nekaj Kalifornije.
Lepo se imej
Mojca
Živjo,
leto nazaj sem preživela mesec v Kaliforniji. LA je bil na listi ogledov zadnji in je mogoče tudi zaradi prej videnega razočaral. Nočem pokvariti veselja, vendar gre res za betonsko džunglo.
Res pa je da fascinira s svojo velikostjo + ima določene zanimive stvari:
-obiskala sem universal studios – zabavno če so ti všeč zabaviščni parki + cenejši od disneyland-a
– obiskala warner bros studios – gre za ogled studia, zame skrajno zanimiv, ker sem videla scene svojih priljubljenih nadaljevanj, mogoče zato za koga drugega ne bo tako zanimiv
– santa monica + venice beach
– beverly hills – zanimivo je videti kako bogati živijo 🙂 elitne trgovine ena ob drugi, drugače pa ne preveč posebno
Res bi ti priporočila, da si greš ogledat vsaj san francisco, ki je 7 ur vožnje z avtom stran (vožnja ob obali je btw fascinantna) oz. če ne boš vozila obstajajo tudi dobre povezave z letalom, vlakom ali busom. Meni je bil SF namreč 100x bolj zanimiv, ker ima toliko več karakterja kot LA + dosti več atrakcij.
Glede na dolžina obiska lahko skočiš še do Yosemite parka (če ti všeč narava, vendar je dostop težak če ne bi vozila) ali pa do san diega.
V glavnem point je da glede na to da boš tam 20 dni, ne zapravi vsega v LA-ju
pa lepo potovanje
Forum je zaprt za komentiranje.