Los Angeles do Grand Canyona
Aprila se odpravljam v Los Angeles za 17 dni, od tega bi 10 dni namenil potepanju z rent a carjem. Želja je – Las Vegas, Grand Canyon in Death Valley. Najbrž je to preveč. Se bolj splača v Grand Canyon ali Death Valley? Slišal sem, da če ne greš v Grand Canyon s helikopterjem za 200 in več USD, ga sploh ne vidiš oz. ne moreš zraven.Kakšne so vaše izkušnje?Hvala že vnaprej.
Brat in punca sta bila lani jeseni tam. šla sta za 14 dni, in sicer sta štartala iz LA, kjer sta najela renta-car. Peljala sta se skozi Death Valley, bila v Las Vegasu in šla na Grand Canyon. Tam sta šla peš dol po kanjonu in potem nazaj gor. Bilo je fenomenalno, sta popolnoma navdušena. Videla sta vse to v 14 dneh. Sta pa večinoma kampirala ali spala v motelih. Ponoči je bilo kar mraz. opremo za kamping sta kupila tam, je bila zelo poceni. Tudi kaj drugega sta si še ogledala, a se ne spomnim. V glavnem v 17 dneh komot narediš to turo. Aja pa v ene nacionalne parke sta šla tudi.
Mi smo hoteli it iz Las vegasa v Grand canyon ampak bi se splačalo samo, če bi šli z nekimi helikopterji, za katere bi morali plačati 150 USD/osebo. Če bi šli z avtom se mi zdi da je bilo 8 ur vožnje v eno smer. Tako, da se takrat nismo odločili ampak mi je danes žal, da nisva dala še tistih 300 USD in bi ga videla. Bomo mrali it pa še enkrat a ne?:) Drugače pa v 17-ih dneh komot narediš tako turo.
Tura je čisto realna za toliko dni.
Mi si – vsaj jaz sem si – Ameriko težko predstavljamo. Vse je na ogromnih razdaljah in se nam zato zdi, da je pa to nemogoče obhodit vse v tako malo časa… realno je pa tako, da je Death valley, pa dolgo nič, pa Las Vegas, pa dolgo nič, pa grand canyon… še dobro, da so ceste veliko boljše kot pri nas, ni veliko prometa, širša cesta, vse je naravnost in je zato vožnja veliko manj utrujajoča – tempomat in … relax.
Sicer pa .. jaz nad grand canyonom nisem bila prav nič navdušena (mogoče zato, ker smo tja prišli iz Utaha, ki je prepreden z naravnimi lepotami in sem tam videla prvi kanjon, ki me je navdušil)… da pa dobiš realno sliko, je varianta a) da plačaš za prelet, b) da greš na treking do reke.
V Lonely planetih je vse prav fajn opisano…
p.s.
Jaz ti priporočam vsaj mimovoz Yoshua nat. parka, tisti drevesci tam so prav neverjetni.
kakorkoli… presenečen boš in to pozitivno 🙂 lepo potovanje želim!
v.
Pozdravljeni,
Pred dvema letoma smo bili v tem koncu ZDA. V dobrih treh tednih smo naredili tako pot:
Los Angeles, San Diego, Grand Canyon, Antilope Canyon, Glen Canyon, Powell lake …. Bryce, Zyon…. Las Vegas, samo malo za pokušino Death Valley, ker smo se raje odločili za Sekvoja park in Yosemite, San Francisco, obalna cesta do LA.
Spali smo v motelih, nič rezervacij, razen prvi in zadni dan v LA, ker smo hoteli biti zraven letališča in v Las Vegasu, ker je bilo preko interneta precej popusta pri rezervaciji. Drugače kupončki! Smo pa precej vozili pozno v noč in prihajali v motele tudi po 10. uri (ali še kasneje), drugače se verjetno časovno ne bi izšlo.
Grand Canyon je res veličasten. Verjetno si to veličino resnično najbolj predstavljaš, če si ga ogledaš iz zraka. Mi tega nismo naredili. Šli smo na navadno turo z avtobusom, ki te popelje nekaj kilometrov po robu kanjona, imaš postajališča, kjer se avtobus ustavi, se malo sprehajaš in ogleduješ, lahko se spustiš do reke Colorado, vendar si moraš za to vzeti veliko časa (še več ga porabiš za vzpon). Mi smo si vzeli nekaj ur in ostali do sončnega zahoda. To je bilo pa še posebno veličastno.
Najbolj mi je bil všeč Antilope Canyon.
Lep dan.
Tezko povedati kaj je lepse. Na www.cosmoflier.com lahko pogledas, kaksno turo po ZDA sem dal skozi v septembru oziroma oktobru. Bil sem v Grand Canyon in Death Valley. Oboje je samo po sebi zanimivo. No poglej si zapis na moji strani in upam, da bo kaj pomagalo pri odlocitvi. Ce bo kaksno vprasanje pa kar na blogu vprasaj.
Aha, rent a car, priporocam pazljivost, ker radi nategujejo, sploh v nasem primeru. Ko enkrat podpises pogodbo na njihovi elektronski napravi je govora o kakrsnikoli reklamaciji glede pogojev izposoje konec.
Cosmoflier, je za G. Canyon oz. Death Valley dovolj po dva dni in pol ali je boljše enega spustiti. Nagibam se, da bi spustil Death Valley, kakšno je vreme v začetku aprila v G. Canyonu, nekaj napotkov glede ogledov, prenočišča, itd … Šel bi z rent a carjem iz LA do Las Vegasa, kjer bi ostal dva do 3 dni, potem v G. Canyon in nazaj. Kaj se splača na tej poti še obiskati? Hvala že vnaprej:
Tudi mi smo bili aprila takrat je tam toplo ampak ko smo mi bili g G.Canyonu je pihalo ker smo bili na višini. Večino časa smo potrebovali kratke rokave v vseh mestih.
Mi smo potovali od San Francisca – Las Vegasa – San Diego – Los Angeles.
Vsa ta mesta in razdalje med mesti so zelo velike. Lepi so tudi njihovi nacionalni parki teh mi takrat aprila nismo hodili gledat ker je bil na Yosemite še sneg in tudi časa nismo imeli. Smo pa bili enkrat kasneje in bilo je super.
Name je naredil Las Vegas in San Francisco največji vtis.
Pa uživaj v Ameriški svobodi 🙂
NenaH
Mi smo si v 14 dneh ogledali Las Vegas, od tu smo šli z agencijo v Grand Cabyon z avtobusom, isti dan tja in nazaj. Iz Vegasa smo šli v San Francisco, nato LA in nazaj Las Vegas. Spali smo po hostlih, čeprav je že dolgo od kar nismo več študentje. Od enega kraja do drugega smo potovali z avtobusi (zelo udobno), v samih mestih pa smo kupili dnevne sli tedenske karte za podzemno.
Las Vegas je mesto prestiža, umetno, ne vem hladno mesto čeprav je bilo junuja 42 stopinj, SF pa me je prevzel, mesto z dušo. Ja, okusi so različni, vsekakor pa so to kraji vredni obiska.
Uživaj
Forum je zaprt za komentiranje.