Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Lonely Planet Slovenija

Lonely Planet Slovenija

Ojla.

A ima kdo kake iskušnje kakšen je Lonely Planet od Slovenije. So dobre informacije, ažurne, prave cene, veliko znamenitosti opisanih?
Po moje za spoznat Slovenijo niti nebi blo tako slabo ga imet, vsaj da se vidi kako se tujci tega lotijo. Mi to delamo verjetno drugače, ne iz tega priročnika, prej kaki članki, knjige, priporočila prijateljev…

Lp

Andrej

Na Amazonu je ocenjen zelo dobro, so se pa pritoževali, da je premalo npr. Prekmurje opisano.

http://www.amazon.co.uk/gp/product/customer-reviews/1741041619/ref=dp_nav_0/202-5200776-8624659?ie=UTF8&n=266239&s=books

Če potrebuješ vodnik v Slovenščini jih je verjetno malo morje na voljo. Ta vodnik ima notri tudi tako osnovne info o Sloveniji, ki jih nekdo, ki tu živi ne potrebuje.

Lp, mm

Večina LP je čudovitih, ko iščeš prenočišče, prevoz, morda tudi hrano. Če teh stvari ne potrebuješ (Slovenec v Sloveniji) pa postane skoraj neuporaben. Je na desetine drugih vodičev, ki so bolj podrobni glede “znamenitosti” (oziroma: kaj je vredno ogleda) in njihovih opisov.
Sam se za odkrivanje SLO nikoli ne bi zanesel na LP. Po pravici povedano mi tudi za potovanja služi zgolj kot osnova – internet pač poskrbi za najbolj sveže info.
Pa v SLO si vedno bolj ali manj na tekočem z dogajanjem (mediji, ustno izročilo), ni jezikovnih ovir in res ne vidim potrebe po knjižici tipa LP.

Tujec v SLO, z LP v roki? Verjetno ni bistvene razlike, kot Slovenec z LP v roki, v npr. Kamerunu 😉

Malce stan od konteksta:
Zares odličen turistični vodnik po Sloveniji je tale:
in mislim, da obstaja tudi v angleščini, če ne celo v nemščini in italjanščini.

Točno tega imam in dejansko je zelo dober.

Predlani sem imel na obisku dva Brazilca in mi je bil ta vodnik (čeprav v starejši izdaji) kar v dobro pomoč.
Njima sem pa priskrbel angleško verzijo, da ni bilo treba prevajat vsake besede :))

Ojla.

Za znamenitosti itak ni panike, je v časopisih in revijah veliko opisanega. Doma imam knjige Lep dan kliče, bili so svoj čas članki v Vikendu. Pa tudi tako kar nekaj poznam Slovenije, pa kot si omenil sevada je največja zbirka informacij internet.

Bolj me zanima, kje dobiti informacije o dobrih oštarijah… Ko se gre na izlet da se tudi dobro je. Realnih informacij mislim da ni tolko (itak bi vsak sebe zelo hvalil).

Lp

Andrej

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close