lonely planet skoraj zastonj
v hotelu hilton , nova gorica / knjižnjica franceta bevka /
v največji in najdražji srednje evropski knjižnici imate za 2 in pol jurja letno na metre lonely planetov.6 tednov.podaljšanje izposoje tudi preko telefona , interneta ali sms.
danes sem brez težav dobil češko in hrvaško.v manj kot minuti !
denar za nakup lonely palneta je proč vržen denar.
več kot 6 tednov ne traja nobeno povprečno potovanje
ostale slovenske knjižnice nimajo hita ki bi omogočal nabavo toliko knjig.nova gorica je izjema.kjub neplačevanju občin in porabi pol milijona nma mesec samo za elektroiko z pomočjo hita in države goriški hotel hilton nudi čalomom in članicam dobesedno vse.če želene knjige nimajo , jo bodo imeli v kratkem.toliko knjižnih enot praktično razen nuka nima nobena slovenska lai srednjeevropska knjižnica.
100 metrov proč je perla
2500 sit na leto + 2x potni stroski v NG, ki so 5000 (mogoce celo vec) sit ce grem iz Krskega je skupaj 12500 sit.
En Lonely planet od 5000-8000 sit.
Zdaj pa cakam da mi en ekonomist ali pa LORD pove, zakaj se splaca it po LP v Novo Gorico.
Poleg tega pa ga lahko prodam ce hocem ali pa posodim ali dam in s tem osrecim se koga. Da ne omenim da mi je moja zbirka LP-jev prav vsec in so mi lep spomin na potovanje.
Lep pozdrav!
pardon , pošljejo tudi po pošti – medknjižnična izposoja , če pa poznaš koga v novi gorici potem je še lažje.nekaj lonely planetov imajo tudi v krškem.cena 5 -*8 jurjev za izvod je oderuška.
sicer pa je glavna atrakcija nove gorice podiranje zadnjega berlinskega zidu , horde turistov so navalile , in kakšna fotka ob podirajoči ograji ne škodi / še zlasti če je v ozadju transparent ali majica travel.over.net /
nisem ekonomist , a imam odnos do denarja.
spomin na potovanja.spomin so dragi moji digitalne slike.ne pa industrijski vodiči a la lonely planet / še malo pa jih boi kupil mikrosuck ali time warner /
Katerega digitalca pa priporočaš?
Zame je bistveno da ni problema z napajanjem za en mesec, kvaliteta slik pa je sedaj že pri običajnih kar dobra, saj vsi nato naknadno manjšajo velikost, da je primerna za prikaz.
Kako je s spominskimi karticami? Spet imam v mislih večtedenska potovanja.
Hvala za informacije.
Lp
Za nasvet katerega digitalca kupiti se bi jaz raje ne bi obrnil na Lorda. Poglej na stran e-fotografija (e-fotografija.com) in si malo oglej še njihov forum. Po mojem boš tam našel vse odgovore, če ne jih pa vprašaj. Če pa hočeš res slikati en mesec brez napajanja pa kar lepo pozabi na digitalca in lepo vzemi analogni fotoaparat. Čeprav me pa res zanima kam imaš namen potovati, da ne bo nikjer nobene vtičnice v bližini?
LP Jože
Se oproščam obema ki sta mi tako prijazno odgovorila.
Moje prejšnje sporočilo je bilo strogo namenjeno Lordu, da ga malo podražim, saj je imel že precej prispevkov na tem portalu, kjer nas je posiljeval z vsemi mogočimi podatki in “reklamiranjem” digitalcev. Sem pričakoval da bo spet pametoval, da bi mu nato lahko napisal, da ga samo jeb… Sicer to ni lepo, in tega nikjer ne počnem, ampak kdor pozna Lorda in njegovo pisanje me verjetno razume.
Sicer sam na daljših potovanjih še vedno uporabljam klasični aparat, in nato izbrane slike poskeniram.
Napajanje je pa problem v državah z 110 V omrežjem (Latinska Amerika, ZDA…)
JozeS: hvala za naslov foruma efotografija.
Še enkrat moje iskrano opravičilo obema in lep pozdrav
Andrej
– canon power shot 70 , ni dvoma !
– poglejte si nekaj slik iz power shota / zmanjšana resolucija /
– odličen reportažni digitalec , z izjemno majhno porabo baterij / brez zaslona 1000 fotk , z zaslonom 300 /
ne, ne, ce ti je malo do ustvarjanja s fotkami, potem definitvno Canon Power Shot A80; boljši od 70 je v tem, da ima:
-vrtljiv zaslon -kar RESNICNO koristi
-moznost dodajanja objektivov!! (ta velkih)
tole sta dve prednosti, k se jih v temle momentu spomnim, pa sej ni tezko vidt, da je 80 res boljsi, pa jaz sem ga kopila zgolj za 8jurckov vec kot 70!
Aja, glede baterij, jaz imam 200mA in mi zdrzijo skoraj 500slik! z zaslonom.
Miha PR, prosim, povej vse o soncnih celicah za napajanje baterij, cena, dostopnost,… res krasna ideja, pa prvic slisim za kaj takega.
kaj je boljše in kaj je slabše , draga zavesa , je problem denarja.v praksi povedano pa oba canona , moja 70 in tvoja 80 razen razlike v resoluciji in vrtljivem zaslonu imata vse ostalo enako.oba imata možnost dodajanja objektivov ob upoštevanju d aje treba najprej kupiti nastavek.to stane.
mogoče imata nekaj problemov z ostrenjem / evaluate / če se pa da čez cel zaslon ali spot , teh težav ni.napram hp 215 izostrita takorekoč takoj.neostrih slik ni, če pa so je pri evaluate zaradi 1 – 5 kvadratkov lahko odaljeni objekt neoster.umetniška art fotografija.tako toplih, živih in brezšumnih slik že dolgo nisem imel.v slabih pogojih / belopeška , bled , mengore / niti enkrat ni zatrokiral, kar ne bi mogel reči za hp 215.in še podatek o baterijah: 2000 ma , z 200 mp ni mogoče posneti več kot 50 slik , podatek 300 velja če je zaslon vključen.
in zavesa lordwales te vabi na preizkus foto sesion z mojim in tvojim canonom
e – mail je na
http://users.volja.net/magicni
pa še to: z severnega pogočja mengor sem fotografiral tolmin in kozlov rob / 3 * zoom / ne smo da tovrstne panorame tolmina ni mogoče najti nikjer , niti na webu , je bila za mojo tolminsko žlahto to prva slika tolmina iz mengor.na tej sliki je možno locirat bloke v tolminu na maj kot 50 metrov natančno.mogoče koga moti samo 3.2 mp pri 70 toda to več kot zadostuje za povečave 20 * 30 , večjih pa se za razstave v povprečju niti ne rabi , resolucija zadošča tudi za 30 * 40.še vedno ostra slika.
zaradi podpore compact flash karticam so canoni zakon.mogoče malce dražji od samsunga , vendar nobene plastike.
vrtljivi zaslonček je zelo lahko zlomiti nato pa odšteti srevisu …………………………………
NE NE NE 🙂
Vrtljiv zaslon je zakon. Res. Sm hotla tut jaz najprej 70 kupit pa some hvalabogu preprical.
Poglej:
-si na koncertu, dvignes fotic, usmeris zaslon dol, vidis kaj vidi fotic in slikas
-fotka od tal: ni se ti treba ulezat, da bi vidu kam mer fotic; obrnes zaslon gor
-ko je zaslon na mestu (pospravljen), je zasciten veliko bolj kot tvoj, ce slucajno kam butnes
-in zaslona ne odtrgas; ker ga mas vedno lahko lepo spravljenega v toicu; ali pripravljen na slikanje, ali pa pospravljen.
-avtoportretov mi najbrz ni treba omenjat 🙂
sem mislila zelo podobno o vrtljivem zaslonu kot ti,…toda praksa je pokazala svoje! Za 8jurckov vec….definitivno se splaca. Dejansko pa je zaslon tako bolj zasciten.
ajd
Forum je zaprt za komentiranje.