Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Londonske rezine

Londonske rezine

A ima kdo recept zanje? Meni so noro dobre…posute so mislim da z mandlji, narezanimi na lističe. Jedla sem ji hdanes…..pa nimam recepta 🙂

Tukile se je o njih govorilo:

tole je pa link na kulinariki:

LP Daša

Hvala Daša… Sem že gledala te recepte pa ne vem, ali je isto če narediš z mandlji..pač orehe nadomestiš z njimi?

Mene tudi mika ta recept. Zanima me, če vzdržijo do nedelje, če bi jih naredila danes. Ima kdo idejo, v kakšnem pekačsu bi naj naredila tiste iz kulinarije (zgoraj je link)?

Kresnica, kaj pa, če bi vzela 200 g mletih mandljev, nato pa še posula z 50 g nalistanih? Pomojem bi bilo super – tudi jaz bi raje uporabila mandlje kot orehe.

LP, Staša

tudi jaz sem se “ogrela” zanje…pa me isto zanima…koliko casa zdrzijo!?::) brez jedcev)) lp petra

jaz nekako vem da zdržijo kar precej časa, ne me pa vprašat kako…….babičine skrivnosti 🙂

LP

Ojla! Jaz jih še nisem delala, sem pa pred eno uro brskala po receptih (da najdem kak recept, da bi porabila 1/2 kg skute – mmm že diši) in sem našla na roko napisan recept od moje stare mame. Takole gre:

LONDONSKE REZINE

21 dkg moke
14 dkg masla
7 dkg sladkorja
2 rumenjaka
1 pecilni prašek

Naredi testo, daj ga na pekač, namažeš z marmelado in nadevom.

Nadev:

2 beljaka
14 dkg sladkorja
21 dkg kokosa, ali orehov, ali mandljev

Peci v pečici, zreži.

Sem prepisala dobesedno. Tega bom pa verjetno še ta vikend sprobala, ker imam ravno doma kokos in orehe. Ali mislite, da bi bilo dobro s pol orehi in pol kokosa? LP Daša

Daša,

vidim, da gre za zelo podoben recept. Jaz sem sicer mislila delati danes, ampak ker mi je mama sporočila, da naj NIČ ne delam (v nedeljo praznujem RD), da je že vse organizirala, bom še Elino kokosovo torto težko ušunjala zraven 🙂

Sem pa shranila link.

Pomojem bi bilo zelo dobro, če bi dala pol orehov in pol kokosa. Podobno bom jaz jutri pri Elini naredila – s tem, da bom dala pol kokosa in pol mletih mandljev.

LP, Staša

Fino, bom kar probala jutri popoldne. Saj to se peče v ta velikem “protvanu” od štedilnika, a ne? LP Daša

… pa pri 180 stopinj 40 minut, kot je napisala Tina?

Brskala sem po knjigah in našla v knjigi od sestre Vendeline recept. Ga bom jutri napisala…samo moti me, ker ni napisan čas peke, niti temperatura. Mogoče bo katera od vas vedela kako in kaj.

lp

Kot obljubljeno: Londonske rezine

Krhko testo:
30 dag moke
20 dag masla
10 dag sladkorja v prahu
sesekljana limonina lupinica
3 rumenjaki
3 žlice smetane

Nadev:
marmelada
3 beljaki
12 dag sladkorja
vanilija
12 dag zmletih neolupljenih mandljev
8 dag na listke narezanih mandljev

V moko nadrobimo maslo, potresemo s sladkorjem in limonino lupinico, dodamo rumenjake in smetano ter zgnetemo testo. Počivati pustimop ol ure, nato ga razvaljamo za pol prsta na debelo, položimo na namazan pekač in spečemo malo bolj kot napol.
Testo na tanko namažemo z marmelado, razprostremo trd beljakov sneg, ki smo mu vtepli sladkor in vanilijo ter zamešalji zmlete mandlje. Po vrhu potresemo še z nalistanimi mandlji. Pečemo še toliko, da nadev porumeni.

Mene tudi zanima, kakšen je pekač.

LP, Staša

Moram tudi sama narediti ze enkrat to pecivo! Jedla sem jih ze veckrat in vsakokrat so bile drugacne in vedno receno “londonske rezine”.
Zgleda,da je teh receptov vec. Lp Babi

Ojla! Sem spekla londonske rezine. Delala sem po receptu od stare mame in s to količino mi ni uspelo testa razvaljati do velikosti ta velikega protvana, tako da je okrog ostal rob ene 3 cm širok. Bi pa sigurno količina iz kulinarike ustrezala tej velikosti.

Marmelado sem smešala s 3 žlicami Batida de Coco (kako je dišalo), v nadev pa sem dala pol kokosove moke in pol orehov. Pekla sem pri 175 pol ure; pa bi drugič raje pri nižji temperaturi – zdaj sem šele opazila na kulinariki 160 bo kar prav. Narezala sem na pol ohlajene, da ne bi bilo kasneje težje zaradi drobljenja.

So zelo dobre. Zdaj se spomnim, da je stara mama vedno pekla natanko taka peciva in jih je imela shranjene v taki lepi posodici s pokrovom. Si jih predstavljam na pladnju na mizi ob popoldanskem čajčku… Babi, moraš jih narediti.

LP Daša

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close