Najdi forum

3 cele dni bova z ženo v londonu.
Kam it kaj vidt kaj vam je blo všeč.
Kako je z metrojem in oyster cardom?

Hvala

vzemita london pass, kjer je vštetih že veliko vstopnin in metro. Malo poglejta kaj je na istem koncu in si naredita plan.
Menda vesta, kaj bi rada videla… možnosti je neskončno, 3 dni premalo za vse 🙂
Ker je sin želel videti menjavo straže pred B. palačo smo se tisti dan potikali tam okrog (menjava ni vsak dan). Mož je želel videti muzej glasbe zato smo bili en dan spet na čisto drugem koncu…

Uživajta, pa ne pozabita na dežnik 🙂

Londoooooon. Fooollzzzz sem vama 🙂 Bila spomladi in komaj cakam da se vrnem.

Vstop v muzeje (British, Science, Natural history m….) je brezplačen. Za tri dni, mislim, da bo kar v redu, če kupujeta dnevno vozovnico za metro. Naj me kdo popravi, če nimam prav. Z metrojem kot šus šibaš po mestu z enega konca na drugega, brez vsakega čakanja.
Če bosta šla v Tower of L., vaju čaka fascinanten pogled na instalacijo Remembers – skoraj miljon makovih cvetov. Če gresta te dni, ker bodo “cvetje” te dni “potrgali”.
Želim vama London brez dežnika, zasije v drugi luči.
Aja, kaj videt? Ogromno! Čisto zavisi, kaj imata rada; mestne znamenitosti, muzeje vseh mogočih zvrsti, galerije, cerkve, parke, shopping, gledališče/glasbene dogodke, vrvež..?
Na netu imaš polno app, ki ti izdelajo predloge za ogled Londona v željenem številu dni:

http://www.tripomatic.com/trip/3-Days-in-London-Trip-Plan/

Za 3 dni se vama po tudi moje ne izplaca vzeti London Pass. Muzeji s skoraj vsi zastenj, jemljejo pa neobvezne donacije. Posebne enkratne razstave so pa placljive.

Pojdita v blagovnico Harrods, da bosta videla, kako poceni se zivi v Sloveniji (1 ura v sami blagovnici). Z busom ali vlakom lahko skocita za eno popoldne do Windsorja ( z voznjo in ogledom racunajta na kakih 5 ur), kjer je kraljicina uradna rezidenca in si lahko ogledata del gradu. Oglejta si Tower of London (nekaj ur), peljita se po Temzi , Lahko si ogledata turo po sledeh Jacka razparaca, ce bosta pa tam cez vikend, pa rezervirajta dopoldan za kaksno trznico ali bolsji sejem, naprimer v Notting Hillu (film Notting Hill se je tudi tam dogajal). Pa Hyde park malo prehodita ali prekolesarita (ceprav je zame Tivoli z Roznikom veliko lepsi) in ce gresta na zahodni konec parka, bosta videla Kensingtonsko palaco, na vzhodnem koncu pa govorce, ki imajo kaj (ne)pametnega za povedati. Z vzhodnega konca parka je le streljaj do Buckinghamske palace.. Lahko gresta tudi v teater. Prevec stvari je za 3 dni. Po mestu se lahko vozita z avtobusom, podzemeljsko, in s kolesi, ki jih najameta podobno kot Bicikelj v Ljubljani.

Metroja pri nas nimamo. Imamo Underground kar se prevede v podzemna – pogovorno jo imenujemo tudi Tube. Gres pa po muzejih in mestu saj je veliko za videti tudi brezplacno. Imamo tudi China town lahko pa greste tudi na pleskavico, cevapcice ali kebab saj se najde vse kar rabis. Nisem se videl nobene mone omeniti tega, ker verjetno ne vedo. 🙂

http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g186338-i17-k1478037-o20-Any_Serbian_Restaurants_in_London-London_England.html

Za prevoz pa kot vedno povezava do TFL:

https://www.tfl.gov.uk/

Uzivajte! 🙂

Meni pa nisi nic folz, ko sem veckrat v Londonu kot v Ljubljani :p

Meni pa nisi nic folz, ko sem veckrat v Londonu kot v Ljubljani :p[/quote]

Glede na to, da razen pošiljanja v čevabdžinice, nimaš drugega uporabnega nasveta, si slab insajder. Bila bi ti folž, če bi v Londonu res živel. Men se zdi, da bolj životariš. To se pa da kjerkoli.

Odvisno, kaj si kdo v Londonu želi videt. Jaz sem si recimo ogledala Tower, St. Paul katedralo, Westminster Abbey, Buckinghamsko palačo (je bil ravno tiste dni možen ogled), se peljala z ladjico po Temzi… vse to in še nekaj stvari pa vsi prevozi po mestu je bilo vključeno v London pass. Meni se je krepko izplačal (3 dnj), saj so vstopnine mimogredr tudi do 15 funtov. Pa še v vrstah za vstopnice ni treba stat, če imaš pass. Seveda pa lahko 3 dni hodiš po Londonu tudi peš (vsaj veliko vidiš) in po zastonjskih muzejih. Odvisno, kaj kdo źeli in kaj si lahko privošči. Jaz želim v mestih, ki jih ne obiskujem ravno vsako leto, videt in doživet čimveč in ne grem tja šparat.

Meni je to spuer varianta, porabiš tolko kot porabiš, obvstaja pa dnevni cap porabe…priporočam. Če sta tam le 3 dni morda tudi ni odveč 24urna bus ogled hop on-off. Muzeji pa so zastonj, vsaj večina, druge pa je itka treba plačat. Tisti ekonomični passi so večinoma nateg, ker je zraven pol stvari, ki te itak ne zanimajo, jaz sem se jim raje izognila. Kaj pa hočeš videt je pa odvisno od vaju…

Če je žena ljubiteljica musicalov zelo priporočam, saj le v Londonu ali New Yorku lahko vidiš prave. Priporočam, da greš cca eno uro pred predstavo direktno v gledališče kjer bi želel kaj viden in probaš dobit res poceni vstopnice, drugače bankrotiraš :)) Vem, ker sme bila poleti s hčerko ampak investicije v musicale so bile glavni del najinega obiska, pa obisk predstave v Globeu npr…Vendar je vse odvisno od okusa 🙂
Lepo se imejta!

Meni pa nisi nic folz, ko sem veckrat v Londonu kot v Ljubljani :p[/quote]

Glede na to, da razen pošiljanja v čevabdžinice, nimaš drugega uporabnega nasveta, si slab insajder. Bila bi ti folž, če bi v Londonu res živel. Men se zdi, da bolj životariš. To se pa da kjerkoli.[/quote]

Ostalo pa zves na netu, ne. Ce znas :p

Ja res zivotarim, ti me poznas v nulo. :p

Vstop v muzeje (British, Science, Natural history m….) je brezplačen. Za tri dni, mislim, da bo kar v redu, če kupujeta dnevno vozovnico za metro. Naj me kdo popravi, če nimam prav. Z metrojem kot šus šibaš po mestu z enega konca na drugega, brez vsakega čakanja.
Če bosta šla v Tower of L., vaju čaka fascinanten pogled na instalacijo Remembers – skoraj miljon makovih cvetov. Če gresta te dni, ker bodo “cvetje” te dni “potrgali”.
Želim vama London brez dežnika, zasije v drugi luči.
Aja, kaj videt? Ogromno! Čisto zavisi, kaj imata rada; mestne znamenitosti, muzeje vseh mogočih zvrsti, galerije, cerkve, parke, shopping, gledališče/glasbene dogodke, vrvež..?
Na netu imaš polno app, ki ti izdelajo predloge za ogled Londona v željenem številu dni:

http://www.tripomatic.com/trip/3-Days-in-London-Trip-Plan/%5B/quote%5D

Ker bom čez 14 dni tudi jaz v Londonu, me je tale post seveda zanimal. Hvala za spletno stran in predloge, zlasti tale se mi res dopade:

http://www.dezeen.com/2014/08/04/blood-swept-lands-and-seas-of-red-poppies-installation-tower-of-london/

Jaz in sin greva šele 14.11, ker greva na tekmo SLO:ANG, tako da jih bodo že potrgali. Žal mi je samo, da bova tam samo 3 dni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close