London
Živjo,
načrtujem dopust v Londonu, verjetno kje sredi julija, ampak bi se tudi glede termina lahko prilagodila letalskim cenam.Gledala sem namreč ponudbo Ryan Aira, in ugotovila da se cene letalskih kart zelo razlikujejo.Npr. na začetku julija v London prideš že za neverjetnih 15 eur, kar se mi zdi naravnost smešno, zato bi vprašala tiste, ki so že leteli z ryan airom ali je to polna cena ali ti mogoče pozneje zaračunajo še kakšno takso ali kaj podobnega.
Kar se pa tiče samega Londona, me pa zanima,kako je če greš tja na lastno režijo.Po eni strani mi ni do tega, da bi šla prek kakšne agencije in bi bila potem časovno omejena zaradi vodiča.Ampak po drugi strani se mi pa zdi, da se sama v Londoni ne bi preveč znašla in bi se mogoče zgubila.
Kakšne izkušnje imate tisti, ki ste bili prvič v Londonu na lastno režijo? Se je možno znajti zgolj z zemljevidom mesta v roki??
lp
Glede cen pri nizkocenovnih prevoznikih – karta lahko stane celo samo 0,01 €, torej 1 cent, vendar nato dodajo še takse. Vendar sva midva recimo prav v London potovala za 78 € (za oba povratna, s taksami ter stroškom za plačilo s plačilno kartico). Ko sva oktobra lani načrtovala pot v Rim, bi naju v nekem trenutku karti (z vsem) prišli 24 €, ampak žal nisva imela še potrjenega dopusta. V Barcelono sva recimo letela za 58,94 €, lahko ti faksiram izpisek…
Ti se kar malo igraj z datumi in leti, če nisi strogo omejena na določene datume, lahko res dobiš neverjetne cene. Pojdi še nekaj korakov naprej, ko ti izračuna celotno ceno, nato te sprašuje še za število kosov prtljage (mislim, da je bilo en kos nazadnje 6 €) – če greš sama in samo za nekaj dni, si lahko vse spakiraš v tak kovček, da ga lahko vzameš na letalo in tega torej sploh ne rabiš plačevat. Potem te vpraša še, če boš plačal tudi zavarovanje (midva ga še nikoli nisva) in doda še strošek plačila s kartico. In to je to.
Skratka, cene so lahko res ugodne, tudi ko prišteješ strošek prevoza z letališča v London (14 funtov).
Vsekakor ti priporočan London v lastni režiji, kupi si dober vodič (recimo iz zbirke Mesto na dlanu), malo posrfaj po netu, nato pa se prepusti mestu. Brez težav se znajdeš, sistem podzemne je enostaven, organizirani so maksimalno, veliko je info točk, prej se izgubiš v Ljubljani, ko greš na napačni strani na trolo kot v londonski podzemni.
Lepo se imej!
Tudi jaz mislim, da je bolje iti v lastni režiji, lahko si ogledaš vse tisto, kar tebe zanima, vsaki stvari posvetiš toliko časa, kot sama želiš. Pa še hitreje gre, če se premikaš sam (ali v dvoje, troje), kot s celo skupino. Zgubit se pa res skoraj ne moreš, je vse dobro označeno in se da prav dobro orientirati po karti. In vodnik po Londonu iz zbirke Mesto na dlani je res zelo v redu, tudi karto ima zraven.
Jaz sem si nabavila tudi London Pass , meni se je izplačal, določene znamenitosti so zastonj, nekatere s popustom, pa še prevoz je vključen v ceno – ne vem, če ves, ker sem uporabljala samo podzemno.
Če boste šli v lastni režiji si ne pozabite kupiti vstopnic vnaprej. Tako dobite ‘fast entry’ vstopnice, ki so v predprodaji tudi do 60% cenejše in predvsem ni vam potrebno čakati 2 ali 3 ure za vstop, kot pri navadnih vstopnicah.
Na tem forumu sem enkrat že malce več pojasnjeval, zato ti pošiljam kar link.
http://med.over.net/forum5/read.php?208,4588210,4637084#msg-4637084
V enem od mojih postov tam lahko najdeš kar nekaj uporabnih linkov.
Forum je zaprt za komentiranje.