Najdi forum

Pozdravljeni,

v četrtek letiva z možem v London v lastni režiji z easyjetom, preko neta sva tudi rezervirala hotel. zanima me, če je bil kdo od vas v kratkem v Londonu in mi pove koliko stane podzemna, ali prodajajo karte tudi za več dni skupaj in ali je ceneje? Kako ste se prehranjevali in kje? ( zaradi vrtoglavih cen baje) in koliko ste približno porabili za 4 dni, če odštejemo hotel?

hvala,
Yvon

Kateri hotel sta rezervirala in kakšna je cena? hvala in lp

Zdravo,
če priletita na Stansted, kupita karto pri Teravision (avtobus do Londona).Mislim, da je cca 8 ali 12 EUR povratna.
Jaz se po Londonu vedno prevažam z njihovimi busi, zelo enostavno, ko nekaj vidiš lahko izstopiš.
Cena dnevne karte je 3,5 funta, lahko kupita tudi tedensko. Karto kupita na večini avtobusnih postaj na avtomatu ali v kakšni trafiki. Kupita seveda karto za vse proge.
BUSI SO RES ZAKON.
Tudi s podzemno sem se že peljala, a te pripelje le od točke A do točke B , pa še vidiš ne okolice med vožnjo.
Zajtrk recimo cca 5 funtov, (angleški zajtrk s kavo, ali čajem…)
Za karkoli druga ti težko rečem, saj sem vedno nastanjena pri znancih, tako, da se ne prehranjujem zunaj.
Ugodno lahko ješ v kitajski četrti, kitajske restavracije , ki jih je na vsakem koraku………..
Lep pozdrav in uživajta v prelepem Londonu, če vama bo čas dopuščal se odpravita še v Oxford cca 90 min iz Londona z busom.
L.

Yvon, mi smo se vrnili iz Londona prejšnji teden. S Stansteda do Victorie je bila povratna karta za odraslega 14 funtov. Po mestu smo se vozili s podzemno in busom, tridnevna kombinirana karta (tako za podzemno kot za bus) za šest con od pol desetih naprej (t.i. off-peak hours) je bila nekaj čez 20 funtov za enega človeka.

Hrana: v McDonaldsu približno enake cene kot pri nas, Pizza Hut 6 funtov: all you can eat sistem, na voljo pa imaš pizze, testenine in solatni bar v neomejenih količinah, pri Kitajcih fast food sistem 3,5 funtov, fish&chips 6,90 funtov. Voda v plastenkah: pol litra en funt, če je z okusom, še več.

Hotel: mi smo vzeli family room, ki nas je prišla 90 funtov na noč, videla sem, da ponujajo dvoposteljno sobo za 39 funtov na noč (mali hotelček na Victorii).

Vstopnine: določeni muzeji brez vstopnine (tehniški, naravoslovni, britanski …), sicer precej zasoljeno, vse med desetimi in dvajsetimi funti.

lp,
Maja

Hvala,
a ni tale off-peak sistem za karte od 9.30 do 16.30 ure? neki sem prebrala. Rezervirala sem hotel Central na King’s Cross-u in bova za 4 nočitve z zajtrkom plačala 230 funtov, je pa soba s svojim wc-jem in tušem.

Off peak je od pol desetih naprej, popoldne ni omejitev.

Sicer nisi vprašala pa ti vseeno povem, da ni bolj varnega mesta v celem univerzumu. Mene je namreč to zelo matralo, predno smo se tja pred tednom dni odpravili.
Lepo se imejte!

Je bolj varno….DUBAI

me zanima kateri hotelček na VIctorii. ker bi tudi šli z otrokoma (7 in 11 let), pa se zanimama li za nejm apartmaja ali pa za kak hotel z družinskimi sobami.

Jous

Spali smo v hotelu Lidos, 45 Belgrave Rd., na internetu imaš še slike sob. Hotel je majhen, skromen, ampak ima v sobi tudi kopalnico in WC, kar v Londonu ni vedno samoumevno. Za apartmaje v njem ne vem, mi smo, kot rečeno, spali v family room, kar je pomenilo francosko posteljo, samostojno posteljo in pograd.

lp,
Maja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close