london
Pozdravljeni,
v četrtek letiva z možem v London v lastni režiji z easyjetom, preko neta sva tudi rezervirala hotel. zanima me, če je bil kdo od vas v kratkem v Londonu in mi pove koliko stane podzemna, ali prodajajo karte tudi za več dni skupaj in ali je ceneje? Kako ste se prehranjevali in kje? ( zaradi vrtoglavih cen baje) in koliko ste približno porabili za 4 dni, če odštejemo hotel?
hvala,
Yvon
Zdravo,
če priletita na Stansted, kupita karto pri Teravision (avtobus do Londona).Mislim, da je cca 8 ali 12 EUR povratna.
Jaz se po Londonu vedno prevažam z njihovimi busi, zelo enostavno, ko nekaj vidiš lahko izstopiš.
Cena dnevne karte je 3,5 funta, lahko kupita tudi tedensko. Karto kupita na večini avtobusnih postaj na avtomatu ali v kakšni trafiki. Kupita seveda karto za vse proge.
BUSI SO RES ZAKON.
Tudi s podzemno sem se že peljala, a te pripelje le od točke A do točke B , pa še vidiš ne okolice med vožnjo.
Zajtrk recimo cca 5 funtov, (angleški zajtrk s kavo, ali čajem…)
Za karkoli druga ti težko rečem, saj sem vedno nastanjena pri znancih, tako, da se ne prehranjujem zunaj.
Ugodno lahko ješ v kitajski četrti, kitajske restavracije , ki jih je na vsakem koraku………..
Lep pozdrav in uživajta v prelepem Londonu, če vama bo čas dopuščal se odpravita še v Oxford cca 90 min iz Londona z busom.
L.
Yvon, mi smo se vrnili iz Londona prejšnji teden. S Stansteda do Victorie je bila povratna karta za odraslega 14 funtov. Po mestu smo se vozili s podzemno in busom, tridnevna kombinirana karta (tako za podzemno kot za bus) za šest con od pol desetih naprej (t.i. off-peak hours) je bila nekaj čez 20 funtov za enega človeka.
Hrana: v McDonaldsu približno enake cene kot pri nas, Pizza Hut 6 funtov: all you can eat sistem, na voljo pa imaš pizze, testenine in solatni bar v neomejenih količinah, pri Kitajcih fast food sistem 3,5 funtov, fish&chips 6,90 funtov. Voda v plastenkah: pol litra en funt, če je z okusom, še več.
Hotel: mi smo vzeli family room, ki nas je prišla 90 funtov na noč, videla sem, da ponujajo dvoposteljno sobo za 39 funtov na noč (mali hotelček na Victorii).
Vstopnine: določeni muzeji brez vstopnine (tehniški, naravoslovni, britanski …), sicer precej zasoljeno, vse med desetimi in dvajsetimi funti.
lp,
Maja
Spali smo v hotelu Lidos, 45 Belgrave Rd., na internetu imaš še slike sob. Hotel je majhen, skromen, ampak ima v sobi tudi kopalnico in WC, kar v Londonu ni vedno samoumevno. Za apartmaje v njem ne vem, mi smo, kot rečeno, spali v family room, kar je pomenilo francosko posteljo, samostojno posteljo in pograd.
lp,
Maja
Forum je zaprt za komentiranje.