Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice London Stansted – London – kako najceneje?

London Stansted – London – kako najceneje?

Prosim za kakšne informacije glede transporta v Londonu. Najprej kako lahko čim ceneje pridemo od letališča Stansted do Londona? Lepo prosim za kakšno informacijo. Vlak se mi zdi zelo drag. Za 4-člansko družino 100 evrov? Pa še to nisem ziher, če v obe smeri. Ni podzemne od tam?

Obstaja kakšna vozovnica, s katero se potem lahko voziš tudi s podzemno? Na Finskem in verjetno še kje imajo menda vozovnico (dnevn, večdnevne, tedenske,…), s katero se lahko voziš z vsemi prevoznimi sredstvi (no, razen taxija) pa še neke muzeje imaš potem zastonj. Je v Londonu tudi kaj podobnega?

Kaj pa za vožnjo po Londonu? So kakšne posebne vozovnice in ali so drage?

Hvala res za vse nasvete!

po moje iz letališča Ronchi, Ryanair.
od stansteda do londona imaš samo vlak.
v londonu pa imaš možnost nakupa dnevne karte za vse relacije podzemne.
100 eur za 4 člansko družino se meni ne zdi veliko. računaj, da je od stansteda do londona cca 70 km.

avtobusov je malo morje. vozijo vsake 5 minut. moj se je prejšnji teden peljal iz stansteda do londona za 8 funtov. (voziš se cca uro in pol). ja, z vlakom je sicer 35 min, sam je baje full drag.

Vlak, bus… Na linku spodaj klikni in preračunaj.

http://www.londontoolkit.com/travel/stansted_airbus.htm

Po londonu pa Oyster card

https://oyster.tfl.gov.uk/oyster/entry.do

Vlak Stansted – London stane 18 GBP (vozi ok. 45 min.). Vlaki so na splosno v VB zelo dragi (od nekdaj so bili) – se sploh, odkar so britanske zeleznice privatizirane (za primerljivo razdaljo bi npr. v Italiji placal 5 – 6 EUR).

Iz Stansteda do Londona prideš ceneje z avtobusom. Je pa vlak “enostavnejši za uporabo”.
V Londonu lahko nabaviš dnevno karto, ki vključuje prevoze z mestnimi busi, metrojem… a le do določene cone (mislim da do 3.). Obstaja tudi dnevna karta samo za avtobuse, ki je precej cenejša. Najpreprostejša rešiev je Oyster card. To je podobno kot v Lj Urbana. Kartico nafilaš in se potem voziš s čimer želiš. Je pa preračunano tako, da s čimerkoli se voziš, te vsi prevozi dnevno pridejo ceneje, kot bi kupil dnevno karto. Torej se splača.

Mi smo bili prejšnji teden in smo šli iz letališča do postaje Liverpool street s Terravisionom (avtobus). Vozijo tudi na druge postaje (Victoria, Stradford) imaš pa še druge buse (national expres ampak so nekoliko dražji). Povratna karta nas je prišla 14F za odraslega in pol manj za otroke. Ke se je gospodična na šalterju odločila da je naš petletnik še dovolj majhen smo plačali vse skupaj 35F za tja in nazaj.
Za po Londonu pa oyster, 28F tedenska vozovnica otroci zasonj.

daleč najcenejši prevoz je z easy busom, rezervirat moraš vnaprej po internetni strani. vozilo z mini avtobuski za cca 25 ljudi, vožnja traja uro in 15minut. če imaš srečo je vozovnica lahko tudi samo 2 funta na osebo v eno smer. Nas je prišlo za 4 člane povratna 40 funtov, rezervirala pa sem cca 2 meseca prej. Naknadno lahko tudi spreminjaš uro, datum…
Prevoz po mestu je z oystercardom a precej kompliciran…preberi po spletu..

Uh, hvala vam. Preveč je vseh informacij.

Imajo tudi samo 3 dnevne Oyster vozovnice, ki so primerno cenejše od tedenskih? Dušan, ste jih kupili preko interneta?

Joj, res bom vesela, če mi poveste še, kaj se splača ogledat s 6 in 7 let starima fantoma? prosim, prosim, prosim. Sej vem, da je internet, ampak bom porabila cel dan, da vse naštudiram. 55 atrakcij in ne vem kaj še vse.

Dušan, kje ste bili vi? Lahko mi pustiš tudi mail, če nimaš imena in priimka v njem, pa če se ti ljubi še kaj napisat. Al pa tukaj gor.

Pozna kdo The London pass? Tudi neka karta, kjer imaš vse zastonj od prevoza in teh 55 atrakcij in ne čakaš v vrsti?

Sej pravim, toliko informacij…

Hvala še enkrat.

Oyster card ni tedenska vozovnica, lahko jo uporabljaš kolikor časa hočeš. Na kartico si naložiš nekaj denarja, ko/če ga zmanjka pa ga dodaš. Kartica stane 2Ł in je potem tvoja. Prav nič kompliciranega, na vsaki postaji lahko preveriš, koliko imaš še denarja gor.

V Londonu je morje zanimivosti, tudi za otroke. London pass pa jaz nisem nikoli vzela, ker so vključeni muzeji in zadeve, kamor otrok nisem vozila.

Naši sta bili navdušeni nad muzejem znanosti (Science museum), čisto zraven je še Natural history museum. Pol dneva smo futrali veverice po Hyde parku, pogledali smo si Tower bridge, London Tower, Buckinghamsko palačo, menjavo straže, bili smo tudi v muzeju voščenih lutk, pa seveda Trafalgar square, Big Ben, London Eye, vožnja z dvonadstropnimi avtobusi, zabavljači v
Covent Gardnu, mi smo malo starejši in nam je bil všeč Camden town..
V Londonu imaš miljon stvari za počet.
Uživajte!

Ne, kupili smo jo na mestu samem. In ja, res je da oyster card ni tedenska vozovnica, pač pa smo mi naložili gor travel card za en teden.

Naša stabila navdušena še nad akvarijem, vožnjo po Temzi do Grinwicha, obvezno še v trgovino z igračami Hamley’s na regent streetu, mogoče kakšen od stadionov.

Za prevoz smo imeli tedenski Trevel card za 28 funtov, otroci do 11 let imajo prevoz zastonj.

Se nekaj malega o Oyster: ce sem prav razumela se ta zadeva lahko uporablja za bus, podzemno, vlak itd…. ?
Torej placam 2 funta za kartico in nalozim gor denar in to je to ? Pa ni vazno ali se vozim samo po coni 1 ali grem od 1 do 6,… ? Ni omejitev ?
Se jo lahko kupi na Stansredu na letaliscu?
Pa se nekaj o Easy busu.Na strani sem hotla bookirat karto iz letalisca do mesta pa moras izbrat uro, kdaj zelis prevoz. Zanima me, kaj je v primeru, da ima letalo zamudo in zamudim ta odhod ki ga izberem na netu ?
Hvala

ŽIVJO
RADI BI SE ODPRAVILI NA KAK TAK IZLET Z LETALOM, NISMO BILI ŠE NIKOLI IN IMAM KAR MALCE STRAH VSE TO ZORGANIZIRAT. KJE PONAVADI ZAČNETE, Z LETALOM ALI HOTELOM?
HVALA

Rezerviraj si najprej letalsko karto, da vidiš kdaj ti ustreza (datum in cena – cena letalske karte se močno razlikuje glede na datum, rezerviraj jo zelo zgodaj), potem pa rezerviraj hotel\hostel oz. prenočišče, ki ti ustreza, kupi\sposodi si loney planet guide (knjigo) in pojdi veselo in pogumno na pot.
Če greš v London ti priporočam kakšen hostel blizu podzemne postaje in imaš vse na “dosegu rok”, samo stopiš na vlak in si na drugem koncu mesta, pa še dokaj poceni je.

Pozdravljeni,
Zaradi zelo slabe izkusnje z Easybus prevoznikom iz letalisca London Stansted do centra Londona (Baker Street) bi zelela posvariti vse, ki iscete transport.

Na letalisce smo prispeli ob 21h, preko interneta pa smo predhodno kupili karte za Easybus do Londona ob 22:10. Odlocili smo se, da poskusimo iti kar s kaksnim avtobusom prej, saj naj bi vozili priblizno na 15min. Na oznaceni postaji smo skupaj s priblizno 10 sotrpini cakali dobro uro, vendar ni bilo nobenega avtobusa, razen parih, ki so vozili na druge lokacije. Vse voznike sem vprasala kaj se dogaja, kje so vsi avtobusi, vendar so bili vsi izjemno nesramni in mi niso dali nobene informacije. Prvi minibus je koncno prisel ob 23.30, voznik pa je bil en izmed tistih, ki sem jih prej vprasala za info.
Voznik nam je dejal, da moramo pocakati, da se na bus vkrcajo najprej tisti, ki so rezervirali tocno tisto uro. Ko sem seveda znorela, da mi cakamo ze skoraj 3 ure, mi je nesramno odgovoril naj smo veseli, ce nas bo sploh vzel, ker na njihovi spletni strani pise, da lahko gres le na avtobus, ki je v roku +- 60min od rezerviranega avtobusa.
Za povratek na letalisce smo se odlocili vzeti taksi, ker enostavno ni vredno tvegati, da zamudis let…

Ce ne zelite izgubiti zivcev vam res ne priporocam Easybusa!

Očitno ste imeli izredno smolo z easybusom. Pri nama je vse štimalo. Ker sem pri rezervaciji vozovnic vzela malce preveč rezerve, letalo je pa še malo prej pristalo, bi morala na “najin” bus čakati več kot eno uro. Pa sva prišla že na prvega, ki je že stal tam, ker je bil napol prazen. Za nazaj enako. In še kar nekaj ljudi poznam, ki so šli s Stansteda z easybusom, nihče ni imel težav.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close