Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice London-prosim pomoc

London-prosim pomoc

Pozdravljeni.
Avgusta potujem v London za en teden. Sem ze sicer bila dvakrat gori, ampak vedno preko agencije, torej smo meli vse organizirano (ni blo treba vedno gledat ki smo, kam gremo, podzemna, itd). Sedaj pa me zanima nekaj. Podzemno sem sicer ze nastudirala (tudi v najslabsem primeru, da se izgubim, nekam bom ze prisla, ni panike). Prosim za nasvet, ali naj kupim tedensko karto za podzemno, ali naj si vsak dan kupim novo? Kaj se bolj splaca?
tisti ki ste pristali na letaliscu Stansted, tam vem da se bom malo lovila, kak pa kam, ker je ogroooooomno letalisce to, pa vseeno. Spodaj grem najprej na vlak ne? Do centra? Pridem potem s tem vlakom v center (Liverpool street)? Ne spomnim se tocno kako je to potekalo, ko smo bili gori.
Potem od tam bom ze znala prit do hotela (na Barkingu).
Pa se to, kaj bi si bilo najbolj pametno ogledat (poleg standarnih, ala big ben, razni muzeji, tower, tower bridge)? Kaj se priporocate?
Za zadnji dan, ko grem spet do letalisca, mi velja karta za podzemno? Ce imam recimo tedensko, ali pa tudi enodnevno?
Hvala ze vnaprej za odgovore, ce se se kaj spomnim, dopisem:)

Če boš tole malo prebrskala, boš garant našla vse odgovore. Ker o Londonu je bilo pa že tolk napisanega, da se najbrž nikomur več ne da še enkrat…

Pozdravljena

Sem bila pred dvema letoma v Londonu. Vredno je svojega denarja London Eye in Madame Tussaud, ko sem bila jaz je bilo možno v enem ali drugem dobiti karto za oboje in si privarčeval 5 funtov.Ne izplača se ti ogledati Kensingtonske palače, ker notri ni ogleda je le trgovina z zelo, zelo dragimi stvarmi, ki pa se pretežno tičejo Diane. ST.Pauls katedrala je od zunaj zelo lepa, če pa hočeš not pa moraš seveda plačati, takrat je bila vstopnina 6 funtov. Ne daleč od katedrale je Tower of London in Towet bridge, ki pa je vredna ogleda. Zelo lepa je palača St. Jamesa, ki pa ni daleč vstran od Buckinghamske palače. Tudi Trafalgar Square je zelo lep in primeren za počitek. Če boš določene poti prepešačila boš lahko videla kako se v centru stare klasične stavbe spojijo z moderno arhitekturo, kar je zelo zanimivo.Če si rada ogleduješ mjuzikle je v Londonu ulica, kje so vsi mjuzikli na kupu ter si jih po želji lahko ogledaš. Poti v Londonu ni težko najti saj so na stavbah priterjene table z naslovom ulice, tako da se ni težko orientirati. Na ulicah so tudi table s smerokazi za različne znamenitosti. Če si rada ogleduješ muzeje jih je v Londonu polno in so celo vstopnine prosti (ne vsi ampak jih je veliko).Priporočam ti, da si kupiš vodnik za London. Jaz sem si ga kupila na letališču v Gradcu stal je 8 eurov. Podatki v njem so bili aktualni, celo kar se tiče cen. Poleg tega pa so zelo podrobno napisane znamenitosti, ki si jih lahko ogledaš tudi tiste, ki niso tako znane. Od zadaj pa je tudi karta Londona in karta za podzemno železnico.
Kar se tiče karte za podzemno železnico je najbolje da vprašaš na mestu kjer si jo boš kupila.
V Stanstedu ko boš kupila karto pa vprašaj kje moraš izstopiti. Ker če veš kje moraš izstopiti ni problema, ker so v Angliji vlaki zelo modernizirani. Na vlaku je digitalna tabla, ki ti prikazuje relacijo ter te tudi zvočno opozori kateri postaji se približuješ. Če veš na kateri postaji moraš izstopiti ni, potem nobenega problema.
Povem ti tudi, da so v Angliji avtobusi cenejši kot vlaki.

Želim ti lep dopust!

živjo…london je resnično super mesto. pred leti sem živela na oxfordu (študij) in res mi ni žal.

aja pa…lep dopust!!

lepo se mej res…ti privoščim! rada te mam!sm ti kr mau fouš. a bi se kdaj doble?

daš e-mail al pa kak kontaktn naslov?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close