Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice London-prenočišče v Slo cerkvi

London-prenočišče v Slo cerkvi

Zanima me če je kdo že prespal pri slovenskem župniku v Londonu,kako je tam,kdo lahko prespi,koliko se plača.Hvala.

no , no , no , no , no , / vicar of dibley /

ali :

mistake a make ! / allo allo /

tema , velikokrat predebatirana na tem forumu. k župniku v london in k tomljetovima v dolenjske toplice se ne hodi ker kar naprej težijo. če bi radi mirne počitnice , pojdite drugam !

Zadnja sprememba (22-10-05 21:47)

Ne razumem tvojega odgovora,prosim te če mi pojasniš zakaj gre.Kdo sta Tomljetova,kakšne veze imata z Londonom in kdo teži,zakaj se gre?

Živjo, jaz sem bila aprila tam in je bilo čisto v redu. Je par minutk hoje od postaja Oval (prva cona), hiška ima 4 spalnice (dve dvoposteljni, eno štiriposteljno in eno osemposteljno), glede na to, kje spiš, je potem tudi cena. Vsak dobi svoje ključe, kopalnica je super urejena, ima že vse adapterje za slovenske priključke, kuhinja in jedilnica pa sta ti kadarkoli na razpolago, tako da je v bistvu all inclusive. Vse kar je tam, lahko poješ in popiješ. Sobe in posteljnina so sicer malo starejše, pa kaj, saj samo spiš! V 8-postelnji sobi (štirje pogradi) je bila cena nočitve 15 funtov. Gospod je prijazen in zgovoren, rad poklepeta in veliko ve.

tukaj veliko novih zato počasi

gospod župnik v londonski cerkvi je isti , rad teži in se vtika v vsako malenkost / razen če vstanete pred njim kar je malo verjetno saj se na dopustu kasneje vstaja in če greste spat za njim /
o tem je bilo na tem forumu veliko povedanega. zgleda da postovke to ni motilo , saj so prvi dnevi na dopusti dnevi evforije , in zlahka preneseš skoraj enourne monologe.

o tomljetovih iz dolensjskih toplic pa tole :

starčka okoli 80 let , težita kadarkoli te vidita , v sobi ti data mir in niti ne hodita v kontrole kar je edini plus , sprejem ne preveč prijazen , gospod bivši direktor zdravilišča dolensjske toplice , redi ovce , te mimogrede zaklene v brunarco , in tako naprej , pobrala sta mi najmanj 3 ure dragocenega časa , jamrala in težila , da nima kdo delat , kdo pa bo če sta taka , sobe umazane , pohištvo staro , ampak me skoraj cel dan ni bilo ali pa sem bil v sobi !

če bi šel k barbiču 30 metrov od holelov bi plačal manj , imel večjo sobo z televizorjem , jedilnico in predvsem mir , gospod bi me prijazno pozravil , ne pa težil pol ure in več.

verjamem da nekaterim vam 1 urni monologi pašejo , da pa kdo v slovenski cerkvi v londonu kaj preveč čisti ni govora. župnik je sam za vse , ima kakšno žensko da opere rjuhe in postilja, to pa je tudi vse. da bi pa kdo tam čistil kopalnico in tla , to pa je že nadtsrandard. vsaj pri tomljetovih je bilo tako , si pač vzel tuš in malo poplaknil , pa je bilo.,

upam da sem razložil zadeve. in bolje je plačat več kot pa bil v svinariji in da ti težijo. dopsut je da se odpočijemo

Zadnja sprememba (23-10-05 20:20)

Hvala za pojasnilo,vse mi je jasno.A mogoče veš kje vse po svetu so še slovenski župniki kjer se da prenočevati pri njih?

Mi smo bili pri tem župniku pred dvema letoma. Bila nas je skupina 14-stih. Bilo je super. Župnik ni nikomur težil. Če si hotel, si se z njim pogovarjal, če ne ne. Smo ga tudi bolj malo videli. Zvečer smo si delali večerje in potem debatirali do poznih nočnih ur, včasih tudi malo bolj glasno, pa nikoli ni bilo nobenega problema. Nekateri ljudje iz naše skupine so po tem izletu še večkrat prenočevali pri njem. Prav tako tudi razni znanci in sorodniki, pa nikoli niso vedeli povedati nič slabega.

Seveda pa so to samo moje izkušnje. Ljudje smo različni in iste stvari pač lahko različno dojemamo.

L.p., Maja

link : http://www.freetime-slovenija.tv/07/kmetija/8350_dolenjske_toplice/tomlje/tomlje.htm

je zdaj vse jasno !

če pobrslate po starih postih boste dobili tudi od londonske cerkve

v london grem decembra in sem se že zmenila z g.cikanekom za sobo! vem, da so nekateri tukaj že pisali o njegovi nesramnosti, samo jst res nič takega nisem napisala v mail, pa je bil čisto prijazen. mogoče pa pada na foro, če mal pojokcaš, da nikjer drugje ne dobiš prenočišča, pol pa seveda on priskoči na pomoč, ker seveda Slovencem ne more rečt ne, če so pa v stiski:)

Joodlarihuu- Maja.Alina in ostali!

Ne me basat ! “da bi malo pojokcali”, potarnali (jejžešmarija kako smo ubog)- bognedaj da bi kdo pljunil v roke in namesto očenaša raje zaslužil kak krajcar. Saj res, uboge revce, Vi, ki se učite in nimate prebite pare – bo pa že treba zmolit kak očenaš v zameno za toplo posteljico ali pokoriti se pred gospodom! Hvaležnost pa taka! Ja -res je sitno, če ti nekdo teži eno minuto (kaj uro ali dve). Le zakaj? Ker je poceni, morebiti zastonj? Pa ja ne, da bi odšli v London-Mother of City brez funta ali dveh, radi bivali zastonj in ne poslušali pridig? Ali pa morali prenašat svinjarijo 80 letnih starčkov – ja kaj pa počnete tam? Pojdite raje prespat v hostle, k studen’t friend-u (za vse tiste najbolj glasne – po domače – brez dnara ni kurbarije, razen tiste poceni, za vogalom stoje – uboge Slovenke in Slovenčki! Pa pustite župnike lepo pri miru – drugače bo potrebno satana izganjati!!!

Za konec toliko: ko sem obiskal London mi niti na kraj pameti ni prišlo, da bi prespal v zavetišču, zaklonišču ( pardon semenišču) ipd. Če si koliko-toliko normalen si ustvariš krog ljudi ( beri ljudi ne lumpenproletariata – kar je svetovni pojem, čeprav se je najbolj razmahnil v Sloveniji po letu 92 -Jooodrarihu -jokcarčki !), katere lahko ( kakor tudi oni tebe!!!) porabiš za omenjene obiske ipd. Seveda tukaj velja kodeks: fer-play, ne pa cincanje, fehtanje, jokcanje jamranje ipd. Vse ima svojo ceno. In to v funtih.Zasluženih – ne nafehtanih, scuzanih, pocuzanih, polizanih ali zjokcanih!

Tinsky plačuje z zasluženim denarjem vse – in za to nikolini deležen teženja, še najmanj župnikov!
(mogoče pa so mladenke hotele na brzaka kaj zaslužiti kar pač v župnišču…)

Tinsky,ti si en navaden bebec!

Pa kaj , če vam tam ni všeč pač pojdite v Ritz ali pa kateri drugi hotel. Župnike pa pustite pri meru, ker vas oni ne vabijo v goste. To velja še posebno za take, kot so tinsky in lordwales.

Sorry, oh Lord( of Wales), Kelti so pač…

Mi o vuku – a vuk pred vratima…( op.p.mo o volku, a glej ga satana)!

Pa brez zamere ! Tinsky

jao jao jao….jst nobenega nič ne prosim, niti ne klečeplazim, ali počnem kaj saj približno podobnega! hotela sem poudariti samo, da je gospod že v letih in da je treba pristopit s prijaznim tonom! gospod je pač občutljiv tako kot so vsi starejši ljudje! niti slučajno pa ne mislim molit in početi ne vem kaj še vse (kar si pač zgoraj naštel)! cerkev sem videla od znotraj po moje ene 3x v življenju, pa še to na kakšnih šolskih ekskurzijah, tako da ne čvekaj o stvareh o katerih nimaš pojma! vsak ima pravico živeti, potovati,… po svoje in jst sm si namesto hostla izbrala pač hišo, ki jo slučajno oddaja slovenski župnik-to je moja stvar, zato ne vem zakaj se toliko obremenjuješ!?

Al->AL-ALo_AlinA!
Ravno zateh 3h videnj odznotraj!
Alo! je razlika 3 angl.funtov ( navezujem se na ponudbo kolegice iz prejšnjih odovorov )fer? Ja? No. O.K. Rodney…O.K. L.P…..

L.P. Ali-en 666 alias Tinsky

Mene pa zanima kje ma ta župnik cerkev?Ali je v sklopu te “Naše hiše”?Kje potem mašuje?

No, polni ( fulll):
Prosim – NAŠ kodeks je takšen -da se prijaviš v igro – da si IN! Potem vprašanja za Bedake in konje!
Laži, blefiraj – samo koristi drugim!
V tem je “keć” ( sa mekim keć sa decom, molimte!!!)

Klaus Tinsky

Tinsky,ti si en navaden bebec!

Hej Tinsky in vsi ostali, sem slišala, da je pri župniku kar dražje. Ne vem od kdaj ta podatek – 15 funtov? Me je klicala nekaj dni nazaj punca, da nujno potrebuje prenočišče v Londonu, pa sem ji dala župnikovo številko, ker je bilo pri meni že polno. Hotel je 25 funtov!!!!!!! Ne vem al se ta šali ali kaj????? Možno pa je, da prilagaja cene situaciji – po sistemu, ko si v težavah, boš plačal več. Moram povedat, da jokcanje v tem primeru ni dost zaleglo………….pa da ne bo pomote, nimam drugače nič proti njemu, ga sploh ne poznam in še nikol nisem bla tam!

lp, mojca

Vleče se kot kurja čreva zgodba o slovenskem župniku.
mislim dragi moji , da večina od vas ne ve bistva potovanj :
vse je treba plačati. če ne bi bil toliko let v turističnem poslu , in videl toliko evforičnih turistov , ki ne znajo ničesar planirat.zvečer pa kot nori iščejo sobo in je v sezoni ne dobijo.

nekateri iščejo rešitve pri župnikih , ki so stari, ali kot jaz letos junija pri tomljetovih. nekaj tolarjev več bi dal in bi imel mir.

večina od vas ne potuje temveč beži. kot sem že velikokrat povedal turistom :

ko se vrnete domov je vsak dan isti. pričakovat da vam bodo potovanja kaj spremenila razen izpraznitve bančnega računa in lepih spominov skupaj z digitalnimi slikami in kakšnim na hitro je iluzija. kot je iluzija fama o londonu. 20 funtov in več na dan da bi videli to kar lahko vidimo vsak dan na televiziji ?

samo bedaki in konji london sploh ni anglija temveč mednarodno mesto.
sem bil 5 v furlaniji , za to zapravil 30 evrov in od tega imel več kot od nekajdnevne evforije v londonu !

če potujete v london najamite sobo v hotelu in ne varčujte. ali ni bolje da vas sobo čisti mlada sobarica kot star župnik ?

več kot 15 minut naj bi se ne porabilo za rezervacijo. pri slovenskih cerkvah so za to potrebne ure

Zadnja sprememba (27-10-05 21:25)

Eh Lordy zopet si me očaral – samo v enem se ne strinjam s teboj. Kraja ( mesta, države, sosedove drvarnice – ne doživljamo samo z vidom, ampak ga čutimo, vohamo, se ga dotikamo………)

To vse je vredno potovanja in……..nikakor pa ne spanja pri duhovniku.

absolutno se strinjam! lepo rečeno da sem te očaral , a pri tem bo tudi ostalo.
raje bi videl da bi me kakšna ledih in fraj očarala – vendar to je edino področje je edino ki mi ne gre.
moja ljubica še naprej ostaja tipkovnica in prebliski v dnevniku.

sedaj imamo na krasu kraške bodice / glej post / a vas moram razočarati. tam ne sodelujem. me niso povabili niti se ne trudim da bi mi.

glede župnika se strinjamo. raje pri kakšni londončanki kot pri njemu.

Zadnja sprememba (28-10-05 20:53)

🙂 Heh 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close