LONDON – nasveti
Pozdravljeni,
s fantom se prvič odpravljava v London in sicer me zanima, kakšne so izkušnje z agencijami? Je boljše iti sam? Cenovno se seveda bolj izide tako, vendar kako je z izkušnjami?.. Zanimajo me tudi kako je z letalskimi kartami, naj bi bile zelo poceni na edreams (manj kot 20eur), vendar takšne cene nisem nikjer zasledila.. se kdo pozna s tem? Mogoče pozna kakšno boljšo opcijo? Je že kdo bival v Slovenian house v Londonu, kakšne so izkušnje? Koliko ste približno porabili za pokritje stroškov? Odpotovala bi v juniju, avgustu ali septembru za 7 dni, mogoče več.
Za vse odgovore se vnaprej zelo zahvaljujem, ne branim se pa še kakšnih koristnih informacij in napotkov!
Mi smo bili oktobra, vedno “samo” dezorganizacija, ampak ker smo 4 se pozna na koncu v € oz funtih:
– karte kupiš direkt na Ryanair, ki leti iz Trsta, Benetk in Celovca. (kako najceneje piše tule http://www.freeholiday.info/letalske-vozovnice.html). OK preveriš še za Easyjet iz Ljubljane malo je odvisno koliko vas je, do tja greš z avtom ali goopti jem, parking en teden je tam okrog 50 EUR.
– S sabo vzameš samo ročno prtljago 10kg, za en teden ne rabiš in ne plačaš več. Če je meni uspelo prepričati ženo bo tudi vam.
– priletiš na Stansteed, od tam naprej vlak, karte kupiš v naprej na http://www.Stanstedexpress.com
– pripelješ se v London na Liverpool Street Station kjer imaš metro, do spanja.
– za hotel imaš ebooking, edreams, najbolje da ne greš preveč daleč, ker se potem preveč voziš in plačaš metro, ki ni ravno poceni, mi smo bili v Kensingtonu, kjer greš lahko tudi peš.
– vzeli smo še London bus – http://www.theoriginaltour.com, ki te en dan vozi od atrakcije do atrakcije, ker pa je 24 ur je najbolje, da se vkrcaš enkrat popoldan in potem imaš 24 ur prevoz in razlago vključeno v ceno, aha pa ladica je tudi zraven, kupiš tudi na netu,
– poleg vsega za keš je tudi marsikaj zares zastonj, od Science muzeja, National history, British muzeja, Tate modern, zato nismo vzeli kakšen London pass, ampak smo šli rajši tja, pa Hamley in Herrods tudi nimata vstopnine.
– Še največji strošek je seveda hotel, razen če nimaš kakšne tete tam, mi je nimamo. Če ima pa kdo kakšno fajn varianto in jo je pripravljen deliti z ostalimi Just do it.
Ja za letalske karte je treba začet gledat kar precej pred odhodom, da najdeš kakšno ugodno varianto. Za poletje je zdaj že kar malo pozno (po mojih izkušnjah).
Z letališča Stansted je ugodna varianta tudi Easybus (čeprav letiš z Ryanairom), če vnaprej kupiš vozovnice preko neta, tudi tu velja čim prej tem ceneje.
Se strinjam, da nima smisla vzet hotela prav daleč iz mesta, ne samo zaradi stroškov prevoza, tudi čas zgubljaš. Mi gremo zmeraj v Paddington (rezerviramo na http://www.booking.com), ulica Sussex Gardens, kjer so sami hoteli, in okoli, lahko greš peš do centra čez Hyde park, so tudi odlične povezave s podzemno in na železniški postaji Paddington imaš tudi povezave za izven Londona.
Kar se vstopnin tiče, smo mi za prvi obisk Londona vzeli London Pass za 3 dni, ker vstopnine so povsod tam okoli 15 GBP in če greš pogledat par glavnih znamenitosti, hitro nanese precejšen znesek. Imaš vse na netu in se da preračunat, če se ti splača glede na to, kaj si nameravaš ogledat. Prednost London Passa je tudi, da nikjer ne stojiš v vrstah. Lahko vzameš London Pass + Travelcard, s tem imaš neomejene prevoze za ves javni promet v conah 1-6, kar tudi ni slabo.
Sicer imaš pa za prevoze po Londonu Oystercard, kartico kupiš in potem polniš na underground postajah pa tudi skoraj v vsaki trafiki in manjših trgovinicah kjer prodajajo vodo, spominke… Velja tudi za vse prevoze, podzemno, bus itd. So pa cene seveda višje, če greš izven 1. cone.
Fajn se imejte, London je krasen!
V London leti tudi wizzair iz Ljubljane.
Se splača preveriti, če stanuješ blizu Brnika. Bodite pozorni na prtljago, saj imajo malo drugačna pravila kot ostali nizkocenovniki.
Zanima me kje kupiti najcenejše karte za musicale in/ali predstave v Gloveu. Ali se da dobiti najceneje kaj na mestu samem, last minute ali je boljše vnaprej po netu kupit in rezervirat? Kaj se trenutno najbolj splača pogledat?
Kaj pa underground? Najceneje? Pardnevna karta ali kaj drugega?
Hvala za info.
Enkrat pred leti smo kupili karte na nekih stojnicah v mestu, se ne spomnim več točno kje, drugič pa vnaprej preko interneta. Menda jih lahko dobiš ugodno tudi tik pred predstavo, če so. Na obeh predstavah, kjer sem bila (We Will rock you in Billy Elliot), ni bilo videti več prostih mest. Naslednjič, ko grem v London, grem pogledat Fantom of the opera, verjetno bom karte kupila kar vnaprej.
Kar se undergrounda tiče, je najboljša varianta oyster card. Imaš vse napisano in obrazloženo na spletu, tudi že na tem forumu.
Jaz karte obicajno kupim kar na internetni strani od gledalisca. Za Shakespeare’s Globe so vstopnice za stojisca ponavadi precej poceni. Velikokrat imajo gledalisca doloceno stevilo vstopnic, ki jih prodajo na dan predstave in so potem malo cenejse (ampak lahko da jih dobis, lahko pa ne in tudi ni vedno nujno, da bodo imeli samo cenovno ugodne). Na Leicester Sq je prodajalna tkts (http://www.tkts.co.uk/leicester-square/), kjer prodajajo cenejse karte.
Poceni hostli v strogem centru so Generator (samo ne vem, ce nimajo minimalne starosti, glede na to da imajo spodaj bar, je pa zelo blizu British Museuma, tako da prihranis na karti za javni prevoz), malce ven, na lustni lokaciji je pa buticni hostel Palmers Lodge (lokacija Swiss Cottage).
Pozdravljeni,
imam vprašanje. S prijateljem načrtujeva 5-dnevni izlet v London in si ogledujeva hostle. Zanima me, ali je cena sobe z enojnima posteljama v Generator Hostel London mišljena po glavi, torej na osebo, ali na sobo? Torej ali je končna cena 558eur na osebo ali je to celoten znesek.
Forum je zaprt za komentiranje.