London-lahko z osebno?
zadnjič sem letela na relaciji trevisio (italija) do steansted (Anglija). ko smo prišli na letališče in postavili v vrsto jz nisem več najdla potnega lista, celo potovalko sem preiskala, mene je panika primla. osebno sem pa imela v denarnici, tako da je bila moja edina šansa. pridem do šalterja pokažem osebno in je bilo vse ok. tako tudi za nazaj sem pokazala samo osebno in mi tudi niso nič komplicirala, ali vprašali če imam tudi potni list, v angliji znajo mal bolj komplicirat!!!
lp
Tako je s to stvarjo.
Glede prestopanja meje ni problema. Sej tudi že pred vstopom v EU smo lahko šli v Avstrijo z osebno, pol pa si lahko preko odprtih meja pičil do portugalske.
Dejstvo pa je da je potni list edini mednarodno priznan identifikacijski dokument. Predstavljaj si da te na Siciliji ustavi policaj in legitimira, ti mu pa pokažeš našo osebno… Takoj greš v prostore za imigrante 🙂 Tako kot naši policaji ne poznajo švedskih osebnih izkaznic, na primer…
Tako da vam svetujem pri potovanjih tudi samo po Evropi da imate vedno s samo potne liste.
Lp Andrej
Andrej, ni res!!!!
Znotraj EU je dovolj osebna izkaznica in ne tega mesat s stanjem pred 1. majem 2004. Ce bi takrat, kot si napisal, izkoristil odprte meje in bi te legitimirali nekje na Portugalskem bi imel tezave. Zdaj pa je osebna izkaznica znotraj EU prav tako priznan identifikacijski dokument kot je potni list. Pa verjemi, da tudi ce bos naletel na policaja, ki za Slovenijo se slisal ni, ne bos sel v prostor za imigrante. Mislim, da smo pred casom ravno zato menjali osebne izkaznice, ker jih je bilo potrebno uskladiti z evropskimi predpisi.
LP
Matic
delam v turizmu , 50 kilometrov od štanjela / čez vrtojbo / v ronke dnevno pristajalo in izletajo tri ryanairova letala , ob vikendoh pa dvojno ! večkrat sem se pogovarjal z angleži, ki so vsak dan tukaj in iščejo sobe / značilnost : nobenih rezervacij , angleški humor , nova parola : it is a nice /
ODGOVOR : NO MORE BORDERS , SAMO OSEBNA !
prilagam še nekaj mojih evro aforizmov
Tomazevi magicni euro – evro – bumerang – aforizmi
€vropa nam vrača €uro, kljub našemu bumerang prepričanju da ohranimo €vro!
Boj za €uro senco se nadaljuje ~ a v deželi lipovega čaja južno od alp bo še nadalje €vro!
Lahko smo slovenci ponosni na €uro evropo ~ ki se ukvarja z vsem -razen z realnimi problemi ne.
da bo v €uro evropi bolje ~ ni dvoma ~ saj smo ostali brez evropa ali krajše ropa.ni se preveč spoznal na €uro.
Dobro jutro, €uro ~ dober dan €vro ~ a ne bi kar tolarje ohranili?
Naš lojze je edini €uro poslanec , ki občasno po bruseljskih barih zabava €uro turiste.ostali €uro poslanci najraje sede v €uro parlamentu.
Kdor se na €uro ne spozna, se mu tudi pri €vro kaj dosti ne prizna!
Priznamo ali ne od sanj svobodne evrope nas loči le ena malenkost bančni račun!
Ker smo v €uro verjeli ko je bil še daleč, sedaj, ko ga imamo blizu, v njega nekako ne verjamemo več.
Verjeti €uropi ali €vropi, to je dilema ki nas stalno drega, a kaj bo ljuba €vropa rekla, da smo ostali brez evropa ali krajše ropa.
Na južni strani alp še naprej €uro, na severni pa €vro, le z tolarji ne hodite v €uropo.raje jih potrošite v naši slovenski evropi.
€uropa je stara dama ki daje predvsem starim in pozablja na mlade.lahko bi rekli da ima €uro manire in evro težave!
Poglej to povezavo -kam lahko gres z osebno:
http://www.sigov.si/mzz/koristne_info/osebna.html
Matej
Forum je zaprt za komentiranje.