Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice London – bil kdo pred kratkim tam?

London – bil kdo pred kratkim tam?

hej!

me zanima, če je bil kdo pred kratkim v Londonu .. za par dni, pohajkovanje.
malo me zanima, za koliko dni je primerno it pa malo cene in podobno … pač kakšne izkušnje iz prve roke.

Nisem bila ravno pred kratkim, sem bila pa lani junija meseca. 5 dni mi je bilo kar dovolj. Hodili smo non-stop, po osebi smo zapravili cca 500 funtov (brez spanja) in poslikali cca 1000 fotk.
Imaš res veliko za videti. Vsi državni muzeji so zastonj. Zelo lepo je iti na observatorij, pa v muzej voščenih lutk, pa vožnja po Temzi, pa …… Poglej malo na internet strani, je ogromno zanimivega za prebrat predno se odpraviš pohajkovati po Londonu. Dobro si je narediti plan. Pa ne pozabi vzeti nekaj funtov s seboj za zapravljanje po njihovih trgovinah. Imajo tudi ulico, kjer ni tako drago, vendar kar dobiš tam, dobiš tudi pri nas.

lp

jaz grem sicer večkrat samo za kakšen podaljšan vikend, nazadnje pa sem bila pet dni. če greš prvič, se ti za manj skoraj ne splača. jaz itak vsaj polovico časa, ko sem v Londonu, namenim za knjigarne.

predvsem je drago bivanje in hrana. zdaj, če si nastanjena bliže centra (1. cona), so hostli precej dragi. če greš malo ven, dobiš soliden BB za nižjo ceno. vprašanje, kaj se ti bolj splača. jaz vedno skušam najti neko kompromisno varianto. potem se splača kupit večdnevno karto za podzemno, pa jesti pri kitajcih ipd., aloi pa si v Marks and Spencer kaj kupiš. V restavracijah je hrana zelo draga. Tudi v pubih je pivo precej dražje kot v trgovini, ampak filing je pa neprimerljiv.

drugače pa …če si želiš ogledati kakšne kulturne prireditve (splača se pogledat kak musical), lahko karto naročiš par mesecev prej po bistveno nižji ceni.

če te še kaj zanima, vprašaj!

Bila sem v januarja, 3 dni. Šli smo na musikal, zato smo se tudi odpravili v London.
Če greš prvič je mogoče najboljše, da začneš ogled Londona z London eya. Tam dobiš zelo dobro orientacijo, kje kaj stoji. Nato pot nadaljuješ do Big Bena, ki je zelo blizu, westminstrske opatije, do parlamenta, nato čez St. James park do palače, nato do mosta (Toure Brige) . To je en luškan sprehod za cca 4-5 urc z ogledi vred seveda.
Ostalo pa moraš prilagoditi sebi, ker ti veš kaj te najbolj zanima.

zivjo! Jaz grem velikokrat – ce si že tam, se ti def. splača pogledat musicale: ali predstave, ki jih dostikrat igrajo kakšni zelo slavni in so res dobre za videti. Pripravi pa se, da je vse noro drago, razen muzejev, ki jih že veliko zastonj. Ti pa sigurno ne bo žal!

Midva sva ugotovila, da je London lahko zelo poceni, če se znaš organizirati. Bila sva 4 dni (prespala trikrat) in sva skupaj porabila okoli 120.000 SIT (hotel, letalski vozovnici, parking na letališču, hrana – ne samo fast food, celo dvevečerjiv spodobnih restavracijah – spominki, nekaj oblačilc za otroka, kavice, pivo v pubu, vozovnici za javni promet). Celo ugotavljala sva, da bi komot prišla skozi z 80.000, če bi avto parkirala na brezplačnem parkingu, če ne bi kupovala spominkov in pisala razglednic in če bi jedla fast food variante. Veliko stvari v Londonu je namreč brezplačnih, večina muzejev, tudi denimo observatorij Greenwich.

Ker sem bila prepričana, da bova porabila res veliko denarja, sem bila prijetno presenečena.

Lepo se imej!

No, ja …meni se 120.000 bivših sit ne zdi prav malo za dva za štiri dni. za toliko denarja sem lahko dva tedna na dopustu. Ampak kakor za koga ;-))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close