Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Logično vprašanje. “za trpeče”.ali pa tudi ne..

Logično vprašanje. “za trpeče”.ali pa tudi ne..

Tisteg, ki pri višini plače računa na pomoč sindikatov, se pa res bog usmili.

Odgovor na prvotni post:

Je razlika med tem, če pošteno delaš za pošten denar in pa tem, da so plače tako mizerne, da si na robu preživetja in da niti ne veš, če boš naslednji dan imel službo in da če jo boš izgubil, niti ne veš kam boš šel naprej delat, da ne govorimo o brezposelnosti in temu, da ljudje ne vidijo več prihodnosti in smisla življenja pred seboj. Mislim, da si nas velika večina želi pošteno, a skromno živeti, ampak nikakor v taki klimi, kot jo imamo sedaj. Tisti, ki pa hočejo vedno več nagrabiti, pač nimajo vse pošlihtano v glavi, ker s to odvisnostjo po “imeti” nikoli ne zadostijo svojim potrebam, ki so v resnici travme. Zdrav kapitalist je nekdo, ki veliko ustvari, ne samo da mu je prvotni cilj nagrebsti si bogastva in živeti lahko življenje in veselo zapravljati, ampak tudi nekaj ustvariti, med drugim tudi delovna mesta in nekaj, na kar bo ponosen. Nekdo, ki relativno dobro živi in si želi še več, ne ve pa, kaj bi novega ustvaril s tistim denarjem ali pa kako priti do njega na ustvarjalen način, naj raje v roke vzame kako knjigo. Bo bolj koristil družbi in sebi.

[/quote]

Matjažko ti si pa za hece danes.

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

da nebi kdo preveč udrihal po “naših” fantih in puncah ☻
To so sami odlični ljudje z referencami. Da firma propade je kriva raja, ki hoče imeti enako plačo tudi, ko gre firmi slabo ali pa, ko hoče kdo od naših kaj namutiti za “nas”

Naredite si tombolo, loterijo … kjer bo vsak dan kdo od raje dobil glavni dobitek, pa bo hitro vse OK

Ni fora v tem, kdo od koga kaj pričakuje, pač pa je realnost taka, da se o višini plač pogajajo prej naštete tri strani.

Poleg tega pa, “resnicoljub”, eno je, da se človek zaveda, da lahko pre/živi z nizko plačo, drugo pa, da si to želi. Ampak tebi je to eno in isto, a ne? Mah, tipično krščanarsko metodologijo uporabljaš – nabijanje občutka krivde, pa nič drugega.

Samo nekaj mi še povej, a spadaš med tiste, ki v najstniških letih niso ločili med “ne upati si” in “ne hoteti, oz. ne želeti”?

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Forum kot pomemben dejavnik na pogajanja med vlado, delodajalci in sindikati? Ja, seveda.

Me pa zanima, kolikšen delež davkoplačevalcev (cca 1200000) in kolikšen delež volilnih upravičencev (cca 1700000) predstavljajo ljudje, ki pišejo na med.over.net… Robi, nam lahko postrežeš z statistikami? :)[/quote]
Težko bo. 🙂
Do tega podatka lahko prideš le, če odpreš anketo in upaš na iskrene odgovore.
Po mojem mnenju tam od 7. do 15. ure največ pišejo iz JU in brezposelni. Zvečer pa še davkoplačevalci. 🙂

Se strinjam.
Zavod za zaposlovanje ima sicer neko črno listo izkoriščevalskih delodajalcev, ki ne plačujejo prispevkov in plač. Vendar je to le v neki amaterski obliki in premalo ažurirano.

Forum kot pomemben dejavnik na pogajanja med vlado, delodajalci in sindikati? Ja, seveda.

Me pa zanima, kolikšen delež davkoplačevalcev (cca 1200000) in kolikšen delež volilnih upravičencev (cca 1700000) predstavljajo ljudje, ki pišejo na med.over.net… Robi, nam lahko postrežeš z statistikami? :)[/quote]
Težko bo. 🙂
Do tega podatka lahko prideš le, če odpreš anketo in upaš na iskrene odgovore.
Po mojem mnenju tam od 7. do 15. ure največ pišejo iz JU in brezposelni. Zvečer pa še davkoplačevalci. 🙂

Se strinjam.
Zavod za zaposlovanje ima sicer neko črno listo izkoriščevalskih delodajalcev, ki ne plačujejo prispevkov in plač. Vendar je to le v neki amaterski obliki in premalo ažurirano.[/quote]

Ne, ne, ne, iščem bolj preprost podatek. Zanima me samo številka vseh forumašev – če jih “resnicoljub” že kot referenčne navaja… 🙂

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close