Ločitev je dostikrat edina rešitev, predvsem da otroci ne trpijo
prav smešne ste s komentarji, tako se odzivate kot moje ločene kolegice. Reakcije v smislu, kaj tebe briga in kaj se oziraš, to pridejo samo od zafrustriranih ločenk, ki ne najdejo nikogar, ki bi z njimi dejansko bil. Imam tri ločene kolegice, vse si na polno dopisujejo in tudi na zmenke hodijo, ena od njih tudi res ne izpusti nobenega seksa, če se ji ponuja in to s tipi, ki so meni osebno res odbijajoči. Vse tri še vedno sanjajo o tem, da bodo nekoga omrežile, ki bo za njih skrbel vendar je realnost takšna, da lahko morda dobijo povprečneža, kar pa seveda za njih ni dovolj dobro. V praksi je tako, da samski moški, ki vzamejo ločenko s prtljago, so moški, ki tudi sicer niso sposobni dobiti tiste ženske, ki si jo želijo, ki jim je fizično in umsko privlačna. Pol ko leta minevajo in so ponavadi že preko 40 se pa sprijaznijo in pač vzamejo samohranilko. Seveda so pa tukaj tudi ločenci s svojimi otroki, ki jim to ustreza, da najdejo nadomestno mati za svoj naraščaj za čas, ko so otroci pri njemu.
Ene pa pač sanjajo o princu na belem konju, ki ima visoke prihodke, dobro izgleda, je prijazen, zabaven itd. Takšni moški pa lahko v današnji družbi, ki je zelo kapitalistično usmerjena, izbirajo med mladenkami zelo dobrega izgleda in seveda brez otrok.
moj mož si je od 7 leta dalje zelo želel, da bi se starša končno ločila. Namesto tega je do 18 leta, ko je zbežal od doma študirat, neprenehoma poslušal prepire, žaljivke, poniževanja… pri 50 sta se končno ločila. Zdaj oba srečna z novima partnerjema… Hočem rečt, da ni vedno prav vztrajati zaradi otrok. Oni vidijo in čitijo odnose. Mislim, da je v takih primerih prav otroku dat vedet, da ima vsak pravico in dolžnost poskrbet zase in za svojo srečo. Ker sicer bodo tudi oni vztrajali v nesrečnih vezah, v kolikor se bodo znašli v njih.
Zakaj pa si se sploh poročil s takšno žensko, ki je gnil karakter, in kako dolgo si bil z njo v zvezi pred poroko?
Se mi zdi da nisi tako srečen, bolj jezen da jo blatiš tukaj gor.
Ti imaš punco, tudi ona bo morda našla fanta, ko bo imela več časa, če je otrok pri njej in pri tebi vsak vikend ali vsak drug, ni čudno da si lahko že zaseden, saj maš več časa…
Dokler ne bo dobil drugega otroka!
Poleg tega pa, otroka vidi 8 dni na mesec!
Kje je, ko ima mali temperaturo, ko pade s kolesa, ko ne najde svoje najljubse igrace, itd.???
Moja starsa nista bila en za drugega, katastrofa zakon, ne morem pa reci, da je bil slab en ali drug, pac vsak po svoje. Ampak bila sta skupaj do mojih 20ih, zaradi mene. In hvalezna sem jima do nebes in nazaj, ker sem imela vedno oba!
[/quote]
pri nas je isto, zdržala bova se 5 let, da bodo vsi otroci polnoletni, da se zaradi tega ne bo potrebno hajkati po csd. Pa mi eni pravijo, če sem nora, da otroci čutijo, da je vse narobe in da ne delava prav.
Seveda otroci čutijo, celo vedo, da se mami in ati nimata več rada, ta glupošče od deca si je celo posteljo odnesel v drugo sobo. Nimava nobenega kontakta več, razen logistike zaradi otrok.
Celo glupan jedan jim je povedal, da komaj čaka, da bodo polnoletni in da bomo šli vsak svojo pot.
Jaz sem vmes že skoraj kapitulirala, pa so me otroci skoraj na kolenih prosili, naj ne gremo narazen.
in bom zdržala!!!
pri nas je isto, zdržala bova se 5 let, da bodo vsi otroci polnoletni, da se zaradi tega ne bo potrebno hajkati po csd. Pa mi eni pravijo, če sem nora, da otroci čutijo, da je vse narobe in da ne delava prav.
Seveda otroci čutijo, celo vedo, da se mami in ati nimata več rada, ta glupošče od deca si je celo posteljo odnesel v drugo sobo. Nimava nobenega kontakta več, razen logistike zaradi otrok.
Celo glupan jedan jim je povedal, da komaj čaka, da bodo polnoletni in da bomo šli vsak svojo pot.
Jaz sem vmes že skoraj kapitulirala, pa so me otroci skoraj na kolenih prosili, naj ne gremo narazen.
in bom zdržala!!!
[/quote]
Tudi moja starsa nista spala skupaj, sem vedela, da se nimata rada, sta bila pa oba vedno ob meni, ne pod prisilo, ampak dejansko predana in ljubeca starsa, ne glede na svoja nesoglasja.
in bom zdržala!!!
[/quote]
Ti boš že zdržala, tvoji sončki pa že zdaj dobivajo napačen zgled, imam tako mater. Sem na srečo hitro prepoznala napačen vzorec in ga predelala. Moja mati je pa na pragu 60 sama in zagrenjena, ker je “vztrajala zaradi otrok” še v njihovi odrasli dobi, dokler res ni bilo nevzdržno, življenje si je pa uničila z večnim igranjem žrtve in strahopetnostjo.
Ti boš že zdržala, tvoji sončki pa že zdaj dobivajo napačen zgled, imam tako mater. Sem na srečo hitro prepoznala napačen vzorec in ga predelala. Moja mati je pa na pragu 60 sama in zagrenjena, ker je “vztrajala zaradi otrok” še v njihovi odrasli dobi, dokler res ni bilo nevzdržno, življenje si je pa uničila z večnim igranjem žrtve in strahopetnostjo.
[/quote]
Zelo težko je soditi, če nisi zraven. Sem se z otroki pogovarjala, pa res želijo, da ostanemo skupaj.
Jebi ga, bodo imeli pač vzorce za predelati kasneje v življenju, vsak jih ima kaj. A je kje popolno?
Zelo težko je soditi, če nisi zraven. Sem se z otroki pogovarjala, pa res želijo, da ostanemo skupaj.
Jebi ga, bodo imeli pač vzorce za predelati kasneje v življenju, vsak jih ima kaj. A je kje popolno?
[/quote]
Hja, s to nepopolnostjo pa tok opletate tu gor kot da gre že za normo. 😂 Ti svojo familijo zrihtaj ne pa se tolažit s tem, da je drugod tudi zafurano. Moj mož se je ločil, ko so bili otroci razmeroma majhni, daleč od polnoletnosti, pa je veliko bolje za vse. Če si faca, kar razloži otrokom, da bodo zaradi tebe v prihodnosti predelovali napačne vzorce.
Hja, s to nepopolnostjo pa tok opletate tu gor kot da gre že za normo. 😂 Ti svojo familijo zrihtaj ne pa se tolažit s tem, da je drugod tudi zafurano. Moj mož se je ločil, ko so bili otroci razmeroma majhni, daleč od polnoletnosti, pa je veliko bolje za vse. Če si faca, kar razloži otrokom, da bodo zaradi tebe v prihodnosti predelovali napačne vzorce.
[/quote]
Nic niso napacni vzorci, vsak pameten ve, kateri vzorec je dober in kateri je slab!
Jaz s tem nisem imela nobenih tezav, vedela sem, cesa nocem in kaksen zakon ne smem imeti. Porocena sem 25 let in ce nic drugega ne stejem, lahko recem to, da se v dveh mesecih karantene nisva skregala, nasprotno, prav super smo se imeli in ogromno smo se presmejali,pa smo bili skupaj 24/7!
[/quote]
Tole je tipično tvoje prenašanje odgovornosti na otroke in to za odločitve, ki so tvoje in bi jih morala ti sprejeti. Ampak otročja in neodgovorna kot si, greš otroke o tem spraševati,da jih boš lahko potem krivila saj ste vi odločili tako, zaradi vas sem vztrajala, zaradi vas bila nesrečna in se žrtvovala.
Kaj misliš, da straši otroke sprašujejo za odločitve o partnerskem življenju,misliš da jih vprašajo če lahko danes seksata, ker se imata rada, in naj zdaj oni odločijo, če naj to počneta ali ne?
Tako neodgovorno je tvoje ravnanje. je v bistvu zloraba otroka, saj svoje odločitve prenašaš nanj in se mora odločiti on namesto tebe. Neodraslo , neodgovorno, strahopetno, in kot rečeno zlorabljajoče za otroka.
Biti skupaj zaradi otrok je največja bedarija. Življenje je samo eno. Vzorec, ki ga vidi tak otrok pri starsih se bo vlekel tudi kasneje v njihovem življenju. Se pa strinjam, da je treba prej poskusiti kar največ.
V kolikor je mogoče skrbništvo razdeliti na pol (čas), tako, da lahko oba izmed staršev data kar največ otrokom.
Hahahahaha, Miki plave pči…imaš pa res težave s problemi.Pa kaj se razburjaš’ usedi se dol, pa en viski rukn.
Avtor ima prav.
Pa klinc gleda , kaj pravijo psihoterapevti.Naj najprej sebe pošlihtajo.
Jaz sem se ločila, pa imam tri otroke.
Ker sem z leti ugotovila, da me mož vara s precej mlajšimi.
Pijanc pa kurbir -to je podobna pasma.
Pijanc redi gostilničarjeve otroke, kurbir pa ljubice.
Moji otroci so zrastli normalno, dva imata že družino in sta zelo odgovorna .
Seveda pa se jim je treba posvečati v otroštvu in mladostništvu in če je mama normalna, bodo tudi otroci zrastli gor brez prevelikih stresov.
Če je pa mama koza, potem so pa otroci ubogi.Razen če je oče tisti potem, ki si zasluži zlato medaljo.
Tudi taki so, ja!
Take moške pa spoštujem in kapo dol pred njimi! Ki so družinski!
[/quote]
Pijanc?? Kurbir??
Pa si si dala tri!!! otroke z njim narest??
Ok, če kurbarije nisi opazila, verjamem da pijačo si.
Ne kupim pravljice, da se je po tretjem otroku spremenil.
Otroci vedno trpijo, ko se starša ločita. Če ne gre drugače, je ločitev vseeno najboljša izbira.
[/quote]
otroci najbolj trpijo, ko poslušajo kreg in špetir med staršema, še huje je, ko tako starši svoje vzorce, se jih otroci niti ne zavedajo, prenašajo naprej na njih.
Treba je lepo sprejeti odgovornost za svoje življenje in se zavedati, da se ločimo/ali ne ločimo samo zaradi sebe. Tunkati v to otroke pa je skrajno egoistično, manipulativno in nezrelo ravnanje.
Jas ti dam popolnoma prav odiseš ko je še zato čas. Saj če ni za biti je zaiti. Namreč bi ispostavo svoj skoraj sličen primer. Poročena sva že vrsto let imava 3 zlate otroke. Tudi sam sem kar nekaj let že v tem da je iskrica izginila že daleč nazaj. Ob vseh prepirih brez intime itd. A lahko povem vedno me je gnala ljubezen do otrok saj sem tudi sam preživel otroštvo brez staršev. Zato sem vstrajal in vstrajal leta pa so minevala otroci so odrasli in odšli. Jas pa še vedno z ženo na papiru če popravici povem sva v ločenih sobah. In sedaj v teh letih se lahko smiliš sam sebi in neveš kaj bi počel.
jih rani za cel preostanek življenja, 19.07.2021 ob 15:28
Tako je – enako, kot otroci, ki morajo odraščati v alkoholnem okolju.
Dveh nezrelih staršev imajo posledice z ločitvijo ali brez nje. Ne širite krive vere. Z ločitvijo samo otroci nimajo nobene zveze, kaj šele posledic. Starša se ne ločujeta od otrok temveč dva partnerja gresta narazen zato ker ne znata/zmoreta več skupaj in ko pride do točke kjer ni možno sanirati prepad med dvema, je to še najboljša rešitev za vso družino. Vprašanje je le kako bosta to speljala- kulturno, odraslo, s čim manj škode za vse vpletene ali tako kot večina, z nagajanjem in maščevanjem – no, kako mislite da so otroci preživljali dneve pri slednjih? Je res kriva ločitev in bi bilo bolje odraščati v tako toksičnem okolju ali ..? Sem pa absolutno zagovornica poskušanja vsega možnega, da se ljubezen ohrani dokler je še možno in družine kot celote, kjer je to možno. A ne gre vedno
Otroci, 19.07.2021 ob 15:39
Dveh nezrelih staršev imajo posledice z ločitvijo ali brez nje. Ne širite krive vere. Z ločitvijo samo otroci nimajo nobene zveze, kaj šele posledic. Starša se ne ločujeta od otrok temveč dva partnerja gresta narazen zato ker ne znata/zmoreta več skupaj in ko pride do točke kjer ni možno sanirati prepad med dvema, je to še najboljša rešitev za vso družino. Vprašanje je le kako bosta to speljala- kulturno, odraslo, s čim manj škode za vse vpletene ali tako kot večina, z nagajanjem in maščevanjem – no, kako mislite da so otroci preživljali dneve pri slednjih? Je res kriva ločitev in bi bilo bolje odraščati v tako toksičnem okolju ali ..? Sem pa absolutno zagovornica poskušanja vsega možnega, da se ljubezen ohrani dokler je še možno in družine kot celote, kjer je to možno. A ne gre vedno
Če nimaš izkušnj, filozofiraš teoretično, torej v prazno.
That’s all I will say.
Forum je zaprt za komentiranje.