ločevalna dieta
Pozdravljeni!
Danes je moj peti dan ločevalne diete, tokrat sem se odločila, da bom res vztrajala do konca! Do sedaj mi je šlo dobro, v teh petih dneh sem bila na dveh praznovanjih in obakrat le pila vodo in jedla sadje 🙂
Če je kje kakšen sotrpin, ki bi si rad izmenjal izkušnje, se podpiral in dajal moralno oporo…javi se 🙂
Pa lepo se imejte!
Saj ločevalna dieta ne pomeni, da ješ le sadje in piješ vodo. Gre za to, da se dopoldne vsak dan je le sadje, kosilo in večerja pa sta glede na dan; najprej je beljakovinski, nato škrobni, sledi oglikohidratni, na koncu pa še sadno/zelenjavni. Ti štirje dnevi se potem ponovijo…in tako 90 dni. Meni se zdi precej zdrava “dieta”, saj dejansko ne stradaš, le presnova se uredi, ker ne mešaš hrane med seboj. Se pa zavedam, da ko mine 90 dni ne moreš reči “zdaj sem opravila, gremo na stara pota” ampak se je treba določenih pravil držati naprej. Na primer sadja za zajtrk in tega, da nista ravno v vsakem obroku meso in krompir.
Toliko zaenkrat, jaz sem še vedno v akciji, čakam da se mi kdo pridruži 🙂
Lep dan vsem
Za bolj nesmiselno dieto kot je ta ne vem. Da ločevalna a ne po takem principu. Jej meso in solato ali krompir in solato. Med posameznimi obroki naj mine minimalno 3 ure. Dopoldne sadje. Tako se prehranjuješ lahko celo življenje in to pač ni nobena dieta, ampak način prehrane.
Tako se na pikniku lahko odločiš, ali boš jedla solate in meso ali kruh in solate.
Dipladenija, ne razumem kaj bi rada povedala. Pa saj gre pri tej dieti ravno za to, da ješ ali meso in zelenjavo, ali krompir in zelenjavo… da pa se ne bi “mesojedci” prenajedli na primer mesa, se ločuje še po dneh, tako da pride meso na vrsto le vsak četrti dan, hkrati pa v roku štirih dni dobiš vse snovi, ki jih telo potrebuje.
Zadnja objava mi pa ni všeč! Če želiš komu pobirat voljo za dosego ciljev, se prestavi na drug forum in ne soli pameti tem ki smo tu. Sploh pa ne moreš soditi človeka po dveh zapisih in presojati, kaj zmore in česa ne!
Jaz grem z navdušenjem do konca, gre kdo z mano?
En lep pozdrav vsem, pa ne izgubite volje ampak se raje spodbujajmo med seboj, pa tudi rezultati ne bodo izostali!!!
Super gre! Kakšen mali greh vsake toliko, da je lažje…na primer danes sem si naredila “hamburger” (dve taaaanki rezini polnozrnatega kruha) s pečeno zelenjavo, piščancem in sirom za žar. Zadnjih dveh ne bi smela mešati…a dokler je znotraj beljakovin se mi ne zdi prehudo. 🙂
Ravno razmišljam kaj bi jutri, za škrobni dan…za ta dan mi še najbolj primanjkuje dobrih idej… kakšna primerna?
SF, lepo je kaj slišati od tebe!
Pozdrav vsem…
Pozdrav vsem
Evo in mene po dolgem času nazaj.Seveda sonček, da se trudim vztrajati malo sem zamešala dneve ampak je ok.pride mi kriza občasno se pa ne dam. SF tvoje izkušnje so res super a kako je kaj z vzdrževanjem teže a ti sonček se že pozna kakšen kilogramček dol.Edino kaj mi je super pri tej dieti je počutje ki je odlično in imam nekako več energije.
Po dobrem letu se vam zopet oglašam. Takrat sem v dveh mesecih izgubila 10 kg, pa se diete nisem preveč strogo držala. Vsako jutro sem pila kavo z mlekom, nikoli nisem jedla enako za kosilo in večerjo, tudi količinsko se nisem obremenjevala, pazila sem le, da sem ostala znotraj dovoljenih živil (na beljakovine sem jedla recimo vse od mesa, sira, …) Najbolj mi je bilo všeč pa to, da sem se odlično počutila. No ko sem prišla na itm okrog 24 mi je volja malo upadla, tudi vsi so mi govorili, naj preneham…in sem res. Od takrat sem jedla pretežno vse, nič več ločevalno. Do zdaj, po enem letu, sem pridobila dobra 2 kg. Rezultat se mi zdi dober, da se pa ne bi zdaj zapustila sem se odločila, da se bom znova držala kakšen mesec. Danes začenajm z beljakovinami. Kavo sem že popila, zdaj se kuha jabolčna čežana. Za kosilo še ne vem, zvečer bo pa losos.
Je še kdo na podobni poti?
Lep dan vsem…
Tudi sama sem pred leti zgubila kar precej kilogramov z ločevalno dieto. Sicer sem jih nekaj pridobila nazaj ampak sem še vedno precej v minusu. Vesela sem, da te zgornji posti niso spravili iz tira in si vztrajala do za zastavljen teže in upam, da ti tudi tokrat uspe. Se ti bom pa jutri pridružila, ker bi tudi sama rada spet izgubila kakšen kilogram. Meni je bila v pomoč knjiga Ločevalna dieta od revije Rina. V njej so jedilniki po dnevih za vseh 90 dni. Razen tistih, ki so vodni. Se ti jo splača naročiti, ker je res super in tudi jedilniki so dobri, lahko jih uporabiš za celo družino in drugim malo prilagodiš po njihovih željah.
Poročaj kako ti bo uspelo in tudi meni za korajžo, da spet začnem.
Lepo se imej.
Pozdravljena, kuharica. Sem vesela, da se mi boš pridružila. Najprej komentar na ostale poste – na forumih je pač tako, da se zmeraj najde kdo, ki vse skritizira, je treba vzet v zakup 🙂
Knjigo imam, je pa pri meni težava, ker sem bolj improvizatorski tip 🙂 Sicer preberem ogrooomno receptov, na koncu pa vedno naredim bolj po svoje.
Tako, prvi dan je minil (skoraj) brez pregreh – le popoldan sem pojedla nekaj grozdnih jagod, pa se mi to ne zdi prehudo. Danes sem tudi dobro štartala, se že veselim praženega krompirja in radiča za večerjo 🙂 Zdaj je treba le še začeti gibati…
Uspešen začetek tudi tebi, oglasi se kaj, za ideje in podporo 🙂
Lep dan…
Ojla sonček
tudi jaz sem danes startala kar uspešno imam kar natrpan urnik, varstvo vnučkov tako, da ne bo preveč časa, a bi mislila na hrano. Za kosilo bo kar jedilnik za prvi dan iz knjige ločevalna dieta. Tako sem delala prvič, otrokoma in možu pa sem zraven naredila še kakšno prilogo( krompir, riž) pa seveda sem včasih tudi malo improvizirala, ker vsak dan res ne moreš kuhati pa se malo prilagodiš. Sicer sem pa že v penziji in imam tako malo več časa.
Se ti še oglasim
Čao
Forum je zaprt za komentiranje.