Najdi forum

Local Area Connection

Najpreje ,da se predstavim kot totalen računalniški brezveznik.
Vendar sem naletela na težavo,ki mi ne da spati.

Morda najpreje,da povprašam kaj pomeni omrežna povezava
Local Area Connection oz.čemu je,pravzaprav,namenjena ?

Ugotovila sem,da so preko nje bili v roku treh dni poslani paketi in sicer
poslanih preko 27.000 in prejetih 29.000 .

Med’ poslano’ in ‘prejeto’ utripata ikonici dveh rač.ekrančkov.

Kaj se dogaja? Je to povezano z mojim računalnikom oz.izmenjavi kakšnih
podatkov na računalniku samem????

naj dodam,da explorerja ne uporabljam,mozilla pa mi normalno deluje.
Prenos paketov se dogaja 100 MB/sec

Windows XP proffessional
Mozilla firefox
tudi
Internet explorer

požarni zid:Kerio
AVG 7.1. Professional
AD-AWARE SE PROFFESIONAL

Kakršenkoli namig mi bo prišel prav.

Hvala lepa.

To pomeni da si povezana z internetom preko omrežne kartice.Omrežna povezava pomeni da si povezana z omrežjem.

__________________________________ http://www.freewebs.com/tomzi/index.htm

čisto razumem pa vseeno odkod se nabira tako število nekih paketov.Kaj sploh pomeni beseda:’paket’? Kaj naj bi ti paketi vsebovali?

Zaveznika se je treba paziti bolj kot sovražnika!

bi lahko bil tako dober pa mi malo bolj natančno komentiral.
Je vse v zvezi s temi paketi,danes je število podvojeno, OK in moja bojazen,da se nekaj ,meni neznanega,pošilja ,preko mojega, na nek drug računalnik neutemeljena?

Morda sem še bolj zaskrbljena ker mi hkrati PC javlja,da mu primankuje navideznega pomnilnika …. zagonetke iz katerih,zaradi nevednosti,ne
vem.

Hvala!

Če ne gre ravno za gigabajte je to normalno. Ti paketki stalno potujejo sem ter tja, malo povohljajo, če so sploh še priklopljeni, malce preizkušajo to in ono in to je to.

Je pa zasklrbljujoče to, s pomnilnikom. Po eni strani se to lahko dogaja, če je PC dolgo prižgan (ergo ga je treba ugasnit in nazaj prižgat), lahko pa je tudi kakšna PC gripa. V tem primeru (pa tudi brez tega primera) je potrebno malce pregledati drobovje z AV in ostalimi antibiotiki.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

PC je prižgan nonstop.

Drobovje nonstop čekiram tako,da ,vsaj upam,ni zbolelo.

Kje pa pogledam v zvezi s tem koliko bajtov je naloženih?Kam kliknem,da to vidim.Sem že sama iskala ,vendar ne najdem ničesar ?
Predvsem sem iskala po beležnici.

V zvezi z,navideznim polnilnikom,me PC opozarja vsaj dvakrat mesečno(najmanj).Dostikrat razmišljam kako,da sploh še deluje :))

Hvala za odgovor !

Ja navideznega pomnilnika ti je zmanjkalo zato ker je že veliko prostora zaesdlo moraš malo zbrisati.

__________________________________ http://www.freewebs.com/tomzi/index.htm

Najprej o lokalnem omrežju (Local Area Connection).
Kot je bolo že na hitro omenjeno, to je omrežje med tvojim računalnikom in drugimi računalniki in omrežnimi napravami(printerji, (ADSL)modemi, ki se nahajajo preprosto rečeno pri tebi. Komunikacija med napravami poteka po TCP/IP protokolu. V tem protokolu je zapisano, da se podatki med napravami prenašajo po paketkih, v katerem so neki podatki, prejemnik paketka,…

Paketek prejmeš vsakič, ko do tvojega računala pridejo podatki iz nekega drugega računalnika v tvojem omrežju, ali pa iz interneta.
Število paketkov je povezano z številom prometa, ki ga ustvarjaš, zato je zelo težko rečt, kolko je lahko teh paketkov. Več kot surfaš in izmenjuješ podatkov z drugimi računalniki, več paketkov imaš. Je pa seveda tudi možno, da se nekdo na daljavo priključi na tvoj računalnik in iz njega pobira podatke, tudi v tem primeru si računalnika med seboj pošiljata paketke. Vendar ta problem ne boš rešila z opazovanjem števila paketkov, ampak z nastavitvijo skupne rabe in firewallom.

V zvezi z navideznim polnilnikom pa tole. Spet je težko karkoli pametnega povedati, ker ne vemo :
1. kater OS uporabljaš
2. koliko imaš RAMa
3. koliko imaš navideznega pomnilnika
4. katere aplikacije tečejo na računalu
5. kdo te opozarja da je premalo navideznega pomnilnika

Vsem najlepša hvala.

Prvič ko me PC opomni v zvezi z navideznim pomnilnikom si bom
vse skupaj natančneje ogledala.

Surfam malo,kadar pa,takrat sem ,več ali manj,na istih spletnih straneh zato me je’navidezen pomnilnik’ še bolj treščil po glavi in sem se začela,za silo 🙂 poglabljat v nadzorno ploščo in local area . . . . .

Hmm …čisto nemogoče na vse tole odgovoriti. Pač total laik in bolje,da ne brskarim sicer bom čisto ob spanec. :))

Lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close