Ljudje, čedalje bolj se vas bojim
Vse vam bo razložila ampak lepo od začetka. Forum starševski čvek sem redno začela spremljati pred štirimi tedni, ko sem bila hospitalizirana in ja, še vedno sem v bolnici. Čas si moram nekako zapolniti saj so dnevi preživeti v bolnišnični postelji strašno dolgi. In tako sem naletela na ta forum. Zanimive in življenjske teme, nekatere tudi sprevržene in malo preveč seksualne za naslov foruma, seveda berem tudi komentarje, časa imam na pretek. In tukaj se začnejo moje skrbi.
Ravno danes sem brala temo o mamici, ki je otrokoma želela omogočiti brezskrbno dvomesečno bivanje na morju, zraven pa vključiti še babice in ostale sorodnike. Ne morem verjeti kakšne komentarje pišete, od tega, da je slaba mama, zakaj ima otroke, če nima časa zanje in tako naprej. Ljudje božji, ženska si je samo želela slišati vaše mnenje, ker kje pa jih lahko na enem mest dobiš več, kot na forumu.
Tema o analnem sexu. Nekaj človeškega, o moj bog, kakšni komentarji. Posvinjali ste nekaj tako lepega kot je sex, pa tudi če je analen.
Debeluška, ki v trgovini ni bila postrežena tako kot bi morala biti, nekateri ji želite celo smrt, zaradi njene konfekcijske številke 46.
O Luki Dončiću, od čefurja do prepotentneža, halo ljudje, fant je star 22 let, do uspeha je prišel s svojo nadarjenostjo in trudom in ker je upal reskirati. Ko so vaši otroci viseli za računalnikom je on neumorno treniral, pri 13 je šel sam v svet. Se vi sploh zavedate kakšna požrtvovalnost zanj in za celo njegovo družino, vi pa zlivate, zaviti v šal anonimnosti, svoj gnev in nevoščljivost.
Tema o dojiljah je nabrala ogromno komentarjev, nekateri so me dejansko šokirali. Sprevrženo, nestrpno in prav nič na mestu. Argumentiranje za in proti se da podati na lep način, brez žaljenja in zgražanja.
Skratka, želim napisati, da opažam blazno nestrpnost v naši družbi. Ne vem, če je to prinesla korona ali je samo spravila na dan ves ta negativizem. Med prebiranjem komentarjev, se mi je porajalo vprašanje, če bi se upali naglas izraziti mnenje, če vas ne bi zakrival šal anonimnosti. Po moje, le redki, pa še tisti ne bi bili tako sovražni in nestrpni. Ko se pogovarjam z ljudmi, se mi zdi, da so vsi nasmejani, pogovori nič prav kritični, vsi bolj papežki od papeža, sam dobrota in razumevanje, na forumi pa popolno nasprotje.
Ta isti ljudje, ki ste strgali avtorja teme da ne mara revnih in neizobraženih, pljuvali po muslimankah, ki so v bazenu v svoje vrste kopalkah. Meni je do velika dvoličnost. Prav je podati mnenje, ampak zakaj le ta ne mora ostati na nekem spoštljivem nivoju. Zakaj toliko en jeze, nesramnosti do ljudi, ki jih sploh ne poznate? Kaj se vem plete po glavi, da svoj gnev zlivate na forumu? Skrbi me, ker je velika verjetnost, da ste taki ljudje okoli mene, lahko ste moj sosed, morda celo sorodnik. Si ti tisti, ki se mi vsak dan nasmehne na stopnišču, imam kakšno kilico preveč, tukaj pa eni debeluški želiš smrt?
Ne morem verjeti kakšna družba smo postali. Zakaj se ne bi v teh težkih časi vsi obrnili bolj na pozitivo in povezovanje, kot pa na negativo in razslojevanje?

si moj post tudi prebrala? Kaj meniš o moji ljubezenski zgodbi. Jaz se sprašujem, zakaj moderatorji določene (brezvezne) teme tišijo po več dni na sam vrh. In ravno te teme imajo največ komentarjev. Očitno ljudi resnica ne zanima več. Ampak še samo bedarije. Kolikor jaz vidim, se to (na družbenih omrežjih) dogaja po celim svetu. In ne samo na tem forumu. Po mojem forumu še samo na takšen način lahko dihajo. To je moje mnenje. Tebi avtorica pa želim skorajšnje okrevanje in vrnitev domov.
super komentar, avtorica… Deluješ presenečena nad to situacijo ampak tako to je, žal…
Sranje delajo politiki, njihova retorika (predvsem enega…, največjega pacienta na svetovni politični sceni), ljudem se pa trga na forumih in norijo. Verjetno tudi na volitve ne hodiš in s tem je tako…., čuvej se ljudi, ki volijo s(d)s stranko in vse kar je povezano z njimi, torej te, ki ima vedno največji procent volivcev ob slabi 50% udeležbi na volitvah, to so ljudje v katerih je edina vera sovraštvo, pa nobena druga, ne verjet njihovim predstavnikom, ki pred volitvami govorijo o slogi in prijatelstvu med ljudmi, to so bučke.. KDO JIH NE POZNA JIH DRAGO PLAČA
Ampak ok, tud na tako imenovani levi strani so eni upaljeni in nimajo stika z realnim življenjem, taktično niso zreli in delajo dosti napak v primerjavi z vodilno diktatorsko stranko, da se razumemo.
Veliko ljudi si predstavlja….. demokracijo, svobodo tako, da lahko delajo , kar želijo…….tudi slabe stvari , da žalijo ljudi,…. itd .
Ker imamo , take zakone in prenizke kazni , se to dogaja ..Enostavno, nočejo več imeti sočutja do ljudi in so postali težki egoisti., itd.
Želim vam veliko zdravja , Lp
Sem že jaz pisala tu gor, zakaj se malo ne sprostimo, pohecamo, kljub vsem problemom ki nas tarejo. Ali pa vsaj zapišimo svoje razmišljanje spoštljivo, tudi če se ne strinjamo s kom.
Ampak danes je tako, da bolj ko se zmerjaš in bolj ko psovke namenjaš nekomu, bolj doživljajo nekateri orgazem. Ker večinoma folka tu gor si sploh ne predstavlja, da ne bi dnevno ob kaki temi koga popljuval, psoval…itd…..Ker je to za marsikoga tu gor edino dogajanje v življenju nasploh. To je vse kar imajo. Navadili so se na tak način komuniciranja. Zunanjega sveta ni, je samo tista sobica….
Je pa tukaj še zaplankanost slovencev. Vse kar je tuje in drugačno, pfuj in pfej….Potem je hinavščina slovencev. V obraz ne bo povedal kar si misli, bo pa tu gor natipkal čisto zlo in bedo svojega resničnega razmišljanja. In potem je še strah. Strah je prenekatere tu gor. Se cepit? Se ne cepit? Kaj bo sredi avgusta?? Bo kovid-delta še hujši od kovid 19?? Potem imamo pa še naivnost slovencev. V smislu…..”jah, če je pa stroka to rekla po tv….Je tisti dr. to pa to povedal….Zadnja statistika pravi, tolk in tolk je spet obolelih”…..itd………………In potem imamo to mešanico prismojenega šmorna na tem utapljajočem se forumu.
Tebi avtorica pa čimprejšnje okrevanje.
Zdaj je moderno grdo.
Cim grsi si, cim bolj zloben, sokanten, cinicen in zaljiv, bolj si “kul”.
Na zmerjanje smo se cisto navadili, tudi od tustih, ki naj bi nas vodili, oziroma predvsem od tistih, ki naj bi nas vodili. To se zdaj razume kot “moc”. Kot pokoncnost menda. Bolj ko nekoga tolces po glavi, bolj si po mnenju nekaterih “pokoncen”.
In potem imas se stare dobre garden variety trole, ki jim je smrdljivo zivljenje na netu edini smisel obstoja, edina potrditev, da sploh zivijo.
Ti pa ze ze desetletja, od prvih chatov na internetu naprej samo gledajo, kako bi potacali in unicili vse, kar ni tako grdo, kot so oni sami.
Samo da zdaj je njihova doba – kot sem rekla, grdo je IN , grdo je mocno, grdo je nacin komunikacije. Kar – ironicno, uboge trole vrze v povprecje in vedno tezje se koga sokirajo. Ker to ni samo ta forum, to so vsa socialna omrezja, moderno je ratalo, da te cisti neznanci ozmerjajo iz cistega mira, da padajo groznje in zaljivke, primitivizem. Dokler ne pride streznitev in se zmerjavci ne zagledajo v ogledalu, penasti okoli ust in izbuljenih oci, podobni norcem. Prej ali slej, vsaj vecina.
Pogledas teme, prevladuje kloaka. Tisti,ki smo pisali po dvajset postov na dan, zdaj enega, pa se to ne vsak dan. In ko na forumu ostanejo samo trije troli, ki se zmerjajo med sabo, potem , upamo, zadeva zaniha spet navzgor.
Sem bila in upam da ostajam – optimist. Tudi tole bo minilo.
Kakšen poklon. Ko modi odpre temo in začne sitnarit o obnašanju forumašev in celo slikico prilepi zato, da bodo temo dali na FB? LOL.
Ja, dragi moji, tale tema pač ne bo naštepala kaj dosti odgovorov, mogoče bo kakšna izgubljena duša na FB komentirala, sicer pa ne. Čisto sami ste krivi, da je forum postal greznica, okupirana s strani nekaj bolnikov, ki vse ljube dni štepajo teme o ne-cepljenju in poskušajo uničiti še tisto malo, kar je od foruma ostalo. namesto da bi počistili svinjarijo, jo hranite. In to zdaj imate.
Jaz bi samo dodal, da imamo Slovenci problem, ker se ne znamo vsaj malo sprostit. Vse napeto, zadržano….Pa zelo radi jamramo. To pa ja. 😉 Kot da komaj čakamo probleme, da bomo lahko jamrali. Če za kej druzga pa zarad vremena.
V glavnem, pogrešam kake sproščene teme tu gor, kake prigode iz življenja, mogoče samo kakšne dobre nasvete, brez žaljenja… Zdaj pa žal prevladujejo samo politične teme, levi gor, levi dol, desni gor, desni dol…cepljeni, necepljeni, pa kakšne bedaste provokacijske teme od enih in istih osebkov tu gor….Skratka puščobno za brat večino komentarjev.
xrobe, 12.08.2021 ob 21:00
Na tem forumu sem aktiven dobre štiri leta. Zame je ta forum več kot super, pa vem, da nisem edini. Zvezda stalnica tega foruma je odnos moški-ženska.
Ti lepo papcaj tablete in delaj čim manj škode na tem forumu, že tako je zasmeten z flat Earth norci, kar lepo mir daj in bodi čimbolj tiho, ok?
Si pač preobčutljiva oseba za internet, jebiga. Dončić je dober košarkar ja, je pa pri 13-ih šel profesionalno igrat zaradi svojega bolano ambicioznega očeta. V glavnem je delavna mula za svojega fotra. To je “uspeh”…odvisno iz katerega zornega kota gledaš, ljudje imamo, ne moreš verjeti, različne cilje v življenju in na splošno se v naši družbi preveč glorificira športnike, pripravljen sem tudi to povedat v živo, če me kdo vpraša.
Avtorica…vseh nisem spremljala in prebrala…toda ali se ti ne zdi naravnost grdo in nesramno, da vrže iz prikolice svojo taščo?
In da si ena mama v letu in pol ne zna in ne zmore najti 10 prostih dni za svoje otroke?
Meni se zdi to zelo zelo žalostno…
Se je treba zamisliti tudi nad vprašanji avtorjev…ne samo nad odgovori…
Tudi sama sem vedno bolj prestrasena in hkrati zalostna, saj ljudje vedno bolj hranijo “krvolocnega volka”, ki skusa raztrgati vsako pozitivno mnenje. Kje je empatija, kje razumevanje in spostovanje? Ljudje, zavedajte se, da z vsako izjavo, pozitivno ali negativno, govorite o sebi in iz sebe. Vse kar je napisano ali izreceno je izraz lastne osebnosti. Ali imamo res tako malo samospostovanja?
Avtorica teme,
deluješ malce starejša kot popularnost interneta in socialnih omrežij, vendar se očitno nisi nikoli v življenju zares ukvarjala s tem medijem (kar je lahko tudi velika prednost), da bi vedela, da so vulgarnost in obscenost, patološki narcisizem, slavohlepje in nevoščljivost od nekdaj v polni meri prisotni v vseh interaktivnih mehanizmih na internetu. Si sicer priviligirana, ker te ljudje do sedaj niso še popolnoma razočarali (je pa tvoja iluzija o ‘dobrih ljudeh’ tega sveta končno resno načeta), si pa zato torej še vedno opeharjena globokega spoznanja, da smo ljudje pod kožo še veliko bolj krvavi in krvoločni, kot bi si to lahko kadarkoli zamislila. Ali boš naposled le prišla do tega končnega spoznanja in opustila otroške fantazije o svetu in ljudeh, ali pa se boš, ko boš prišla iz bolnice, vrnila v svoje stare tirnice miselnih vzorcev in si boš rekla, da si bila ogorčena nad ljudmi verjetno le zato, ker si bila v bolnici, saj v resnici pa vendarle ljudje okoli tebe niso tako krvoločni in boš celo doživela kakšen posebno ganljiv moment človeške dobrote, ki si ga boš priklicala v življenje, da ja ne boš ostala v stanju duha, kjer boš absolutno razočarana nad razčlovečeno družbo, ki te v resnici še vedno obdaja.
Odvisno, koliko si pripravljena poseči v iluzije, ki so se ti napletle v glavi do tega trenutka … ali pa boš vse dvome odločno zavrgla in se postavila na stran pozitivcev, ki slepo verjamejo v dobro ljudi, v človeško dobroto in v obetavno usodo živih bitij na tem planetu.
V vsakem primeru boš živela v iluziji. In neznansko bolj udobno je živeti v iluziji, kot pa biti soočen z lažjo in zverinskostjo ljudi vsak trenutek. Tako da te bom razumela, če boš po odhodu iz bolnice, upam skorajšnjemu, pozabila na svojo načeto predstavo o svetu, saj bi to pomenilo, da bi se začela spraševati o bistvu svojega življenja v družbi ljudi, ki jih morda ljubiš, pa jih sploh ne poznaš zares. Niti te ne poznajo oni. In v nekem smislu živite en mimo drugega.
Morda pa te čaka še več preizkušenj, preden boš prestopila mejo naivnosti in se soočila s stvarmi takšnimi, kot so – da je dosti slabih, pa ravno toliko dobrih ljudi, da je večina nas še vedno prepričana, da je to le prehodno stanje, našega duha ali družbe, in da se bo slej ko prej pokazala pot v svetlo bodočnost.
Tudi sama verjamem v to. Vendar to pot nam ne bodo pokazali politiki, niti zdravniki, še najmanj pa visoki uradniki in globalisticni voditelji glabalisticnih organizacij. Za velekapitaliste, predvsem farma industrialce pa menda vsi vemo, da nam tlakujejo pot v pekel – s pomočjo prej naštetih.
Forum je zaprt za komentiranje.