Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek LJUBUSUMNOST!

LJUBUSUMNOST!

SEM ZELO LJUBUSUMNA KAKO NAJ SI POMAGAM?

poišči si stokovno pomoč če ne gre drugače,ker če ne tpiš najbolj ti in vsi zraven tebe,pa še odganjaš jih s tem ,ko si ljubosumen

KAJ IMA KDO KAKO DOBRO IDEJO ZA NOVOLETNO DARILCE?

Za koga?

IMAM FANTA ŽE DOLGO SVA SKUPAJ ZELO GA LJUBIM A VSENO ME MUČI LJUBUSUMNOST KO NISVA SKUPAJ

Sem bila zelo ljubosumna, zdaj pa nič več.
Kako sem si pomagala sama!
Enostavno, ampak trajalo je kakšni dve leti! Tu pa tam imam še kakšen izpad, ki pa ga zase obdržim in hitro pozabim.
Naučiti se moraš biti neljubosumna! Vsak dan si ponavljaj, da pač nisi ljubosumna in da si lepša, pametnejša, skratka boljša od osebe na katero si pač ljubosumna! Zakaj je tebe izbral?, ker si mu všeč, ker te ima rad, ker mu je s teboj lepo ….
Pa še to. Če ni kakšnih res očitnih znakov, te ne vara. Če pa samo rad pogleda pa ni nič narobe, saj tudi ti, kajne?

Baje da ljubosumne osebe so zelo nesamozavestne. Delaj na tem, preberi si kakšno knjigo, treniraj avtogeni trening, bilo kaj…

TUDI JAZ SEM GROOOZNO LJUBOSUMNA NA SVOJEGA PARTNERJA!ŠE TEŽJE MI JE, KER JE FANT PRAVI ZABAVLJAČ IN ZNA DRŽATI DRUŽBO GOR,PA ČE MORA PRI TEM NAREDITI NEVEMKAJ.BREZ NJEGA ENOSTAVNO NI ZABAVE.MENE PA GROOZNO ŽRE,KO NPR. KAKO PUNCO IZZIVA ALI JI KAJ GOVORI.ŠE SPLOH ME ŽRE KO JE RES PRAVI KOLEGA Z VSEMI PUNCAMI (IN FANTI), ČEPRAV MI VEDNO ZNOVA ZATRJUJE DA IMA RAD LE MENE IN DA NE MISLI IMETI S KATERO DRUGO OPRAVKA.SKUPAJ SVA ŽE 8 LET,PRED 4 LETI ME JE PREVARAL,A SEM MU OPROSTILA.PRAVIJO,ČE TE PREVARA ENKRAT,TE BO ŠE ENKRAT.MOGOČE PA TA MOJA LJUBOSUMNOST MEJI NA STRAH PRED IZGUBO??ČEPRAV SE IMAVA ZELO RADA,SE SPOŠUJEVA, SE VČASIH ZELO SKREGAVA RAVNO ZARADI MOJE LJUBOSUMNOSTI.VČASIH GREM ŽE RES SAMA SEBI NA ŽIVCE.VČASIH ME ŽE SESTRA OPOZORI,DA NAJ SE MALO POMIRIM,SPLOH ČE PARTNERJA NI DOMOV OB URI KO BI ŽE MORAL BITI.JAZ SI KAR PREDSTAVLJAM,DA JE S KATERO DRUGO IN DA SE BO ZGODILA ISTA PESEM KOT PRED 4 LETI.IMAM GA PA ZELO RADA,MU ZAUPAM IN NE BI GA RADA IZGUBILA ZARADI LJUBOSUMJA.
MOGOČE POZNA KDO KAKŠEN NASLOV DOBRE KNJIGE,DA SI JO PREBEREM,PA KAJ KORISTNEGA IZLUŠČIM???ZA SVOJE IN NJEGOVO DOBRO.POMAGAJTE,PROSIM!

No, pa da ti še jaz dam nasvet… Tudi jaz sem bila zelo ljubusumna. No, pa sem obiskala kar par psihiatrov, psihologov… Keč je pa bil v tem da sem imela zelo nizko samospoštovanje. In nastal je problem, kako ga pridobiti. No, pri meni je pomagalo to, da sem začela hoditi ven, se uštimala in marsikdo se je obrnil za mano. No, pa sem začela ugotavljati, da dobro zgledam, nato razmišljanje o tem, da študiram, da bom nekaj dosegla in še nenazadnje, da ni edini!! Če je tak bedak, da bi te prevaral je on na zgubi in ne ti. Če bi to naredil bi pač našla drugega boljšega. Zato se sploh ne obremenjuj. Malo poglej naokoli in boš videla, da si tudi za druge zanimiva. Tako da punca poskušaj okrepiti svoje samospoštovanje. Če ne zmoreš sama pa si poišči pomoč pri psihologu (svetuje ti ga osebni zdravnik).

Jaz sem tud ful ljubosumna, na vse njegove prijateljice. Ampak fora je v tem, da jih sploh nima veliko: 2. Z eno je menda v žlahti (menda!), druga pa je seksi bjonda iz službe, s katero sta včasih hodila na večerje in celo na izlete. Pred mano. Odkar sva skupaj mu itak ne dan dneva prosto. Skušam se obvladat, delat na svoji samopodobi …. Ampak včasih pridem k njemu obtežena z vsemi mogočimi skribmi in mu začnem počasi pomalo težit. In potem se opravičujem. In v čem je še ena fora? Da ima on veliko večji razlog za ljubosumje (moj bivši je “neumoran”) in da se mnogo bolje oblada kot jaz.
In to uničuje najino zvezo. Odločila sem se, da se bom poboljšala … In postala bolj samozavestna .

To mi delaj Brina! Pridna! Moramo biti bolj samozavestene in se ceniti. Saj veš si edina, nobena na tem svetu ti ni enaka. Skratka si edinstven primerek. Pa lep dan!

Odvisno zakaj si ljubosumna! Ker imaš bujno domišljijo ali ker mu upravičeno ne moraš zaupati. Zdi se mi npr. smešno da nekdo ne sme biti ljubosumen čeprav ga je partner prevaral. Kaj si češ pomagati z visokim samospoštovanjem, če najdeš dragega na drugi?
Najboljše zdravilo proti (neupravičeni) ljubosumnosti je, da posnemaš partnerja, ki te dela ljubosumno. Je zelo samozavesten – bodi še ti.Ima veliko prijateljic s katerimi preživlja prosti čas – hitro si najdi prijatelje moškega spola za kakšen hobi! Saj me razumeš ali ne?

Mam isti problem. Ne morem si pomagat. Znorim, ko gre z (kao) kolegico ven. Pa mi zatrjuje, da se ne misli vezat na nobeno, da ljubi mene, da ne misli seksat z nobeno, ker da samo z mano uživa, da je ona tud poročena in da se sploh ne bi nikoli razvezala, itd. Znorim zmeraj, povsod. Ni važno, Samo da slišim, da je dobil sporočilo po mobitelu (gospa mu pošilja verze) PONORIM. Zadnjič sem se ga lotila tudi fizično. NE MOREM SI POMAGAT IN KONEC!!!!
Je pa fora v tem, da tudi jst hodim ven s prijatelji (moškimi) in on sploh ne teži, čeprav mi ne zaupa preveč. Ampak meni to ni isto. Jaz vem, da ne bom naredila neumnosti, zanj pa nisem sigurna, čeprav mi je bil do sedaj 15 let absolutno zvest. PONORELA BOM. Pomagajte please.

...in danes zaspim, ker jutr s tabo se zbudim..

ej babe ko bi ve vedle kok se vam deci gonijo z drugimi bi vas vrglo !!!
vsak tip ki gre ven s kolegico se z njo fuka!!!
čista logika-še doma pred vami jo mogoče kje v sobi kdaj na hitro nategne kaj šele ko gre z njo ven pa kaj ste zmešane babe da mislite da jo ne?
pa kje imate tisto pamet. ona pa še zanalašč nastavi ker ve da ima žensko in uživa v tem -zelo uživa in si misli- ha ha pa fuka tudi mene.

Kaj ti naj rečem? Če ne moreš sama rešiti problema poskusi pri psihologu. Meni je pomagalo. Ti da par nasvetov, pa ugotovi zakaj si ljubusumna.

Ljubosumna si, ker pustiš, da ti domšlija obvladuje pamet. S tem mučiš sebe in svojega partnerja (ponavadi bolj kot sebe). Ljubosumna si, ker se ne maraš dovolj in ker se bojiš, da si manjvredna kot ostale. Eh, kaj bi govoril, če v 15 letih nisi mogla tega ugotovit ali pa kake knjige prebrat, ne vem no… Če se 15 let mučiš in obremenjuješ s tem, se samo vprašaj ali bi bilo kaj drugače in kaj bi to bilo, če si ne bi toliko domišljala. Koliko muk in trpljenja, ki je šlo v nič bi si prihranila.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Res si po 15- letih malo pozna za spremembe….vložiti boš morala veliko več energije in časa v to, da bi to spremenila, kot pa da bi se za to odločila v samem štartu. Drugače pa, delaj na samozavesti in samospoštovanju in ne na neljubosumnosti…

Joj, so to neki zmešani odnosi ! Absolutno me ni prevaral, gospa mu pošilja verze, tudi jaz hodim z moškimi ven… Pa zakaj za vraga ste sploh skupaj?
Večini na tem forumu več pomeni neka kvazi osebna svoboda od partnerstva. Vsi si želite tople, zanesljive, plemenite partnerje, sami pa nebi vložili niti delčka sebe v odnos.
Očitno najvišje v življenju kotirajo prejšnje punce in fantje – za njih se vedno najde čas, klepeti in kavice s kolegicami, razne žurke brez partnerja itd. Mislim, da ima svetilnik kar prav, vsaj v grobem. Dedci lazijo za babnicami samo zato, da bi dobili ono stvar. In so pripravljeni narediti skoraj vse za to – pretvarjajo se, da so prijatelji in poslušajo cele ure naše jamranje, zanimajo se za naše hobije, so naše “sorodne duše”, pišejo verze, opravljajo razne opravke namesto nas… Razne kolegice so samo prejšnje, ki so mu že dale ali pa tiste, ki mu še bodo dale.

Ah ne, svetilnik je hotel samo bolj natančno ponazorit razmišljanje ljubosumnih žensk.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Mate prav. Jst bom prenehala s to ubijajočo zvezo. Ne morem več. Pa naj hodi z njo ven. Pa naj bere verze.

Grem svojo pot.

Hvala.

...in danes zaspim, ker jutr s tabo se zbudim..

Leylla bravo!!! Verjemi, da vsakdo najde zvezo, ki ga ne izčrpava in ponižuje. Zveza ti mora dajati življenjski polet in energijo in mislim, da nisi bolno ljubosumna pač pa je partner tip, ki ti ne daje občutka zanesljivosti. Bolni so tisti, ki si tako močno želijo zvezo z nekom, da prestanejo vsako poniževanje in varanje samo, da bi imeli iluzijo ljubezni.

kaj pa mnenje o moji ljubosumnosti?z besedo na dan.

se opravičujem-moje avtorsko ime je bilo prej ljubosumnica!

DARILO ZA KOGA?? JA ZA MOJEGA FANTA!

Ti si pa kot minister rado bohinc, ki ve kaj državljani mislijo.
Še milijon let boš moral biti na svetu pa še ne boš niti približno vedel kaj sem hotel in kaj mislim, pa brez zamere.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close