ljubosumje
mene pa zanima kdaj in na koga (al kaj) ste ljubosumni? pa ne rect da niste, k po moje se vsaj enkrat znajdete v situaciji ko vas “zagrabi” ljubosumje, pa naj je to moski (ki mu npr. partnerka posveca “malce prevec pozornosti) al pa njena kolegica ki vam odzira skupni cas al pa njen macek k njej ful pomen, vas pa ne prenese….
Sem ja na moževo prijateljico, ki je zanj sanjska in idealna ženska, skratka oh in sploh tako da se včasih vprašam kaj sploh dela z mano povprečno grdobo.
In to bolestno ljubosumna na vse kar je z njo povezno pa naj bo to znamka avta ki ga vozi, prijatelji, svoboda ki jo uživa, ker je pač samska…. Sem že alergijo dobila na vse v zvezi z njo.
Drugače pa sploh nočem razmišljati o ženskah in natakaricah, s katerimi ima stik (včasih zelo tesen), ker se mi lahko sfuzla.
Na tem forumu in tudi v življenju na sploh pa ugotavljam, da ste moški res z drugega planeta pa čeprav sem še nedolgo prisegala da svojega moža poznam in razumem. Ja pa kaj še! To so samo pravljice s katerimi nas želite moški prepričati da ste neškodljivi.
lp nija
Pa sori da sem na Vaš forum vpadla, pa kaj sej vi tudi na našega.
Ljubosumje je predvsem zelo negativno čustvo, ki ga občutijo ljudje z premalo samozavesti.
Moraš verjeti vase, se ljubiti, pa zaupati partnerju.
Verjemi, da si taka kakršna si NAJBOLJŠA in pozabi na ljubosumje.
Zagotovo uniči vsako zvezo, ker ljudje ne prenesemo maltretiranja, kar pa ljubosumje zagotovo je.
Ščepec ljubosumja je prisotno, kadar imaš nekoga rad, vendar res le ščepec, vse ostalo je bolezensko.
Pogovori se z partnerjem.
lp iza
Vedno obstaja možnost, le najti jo je potrebno.
Trenutek za dialog,
tudi moški v svojem bistvu težijo k dobremu odnosu, mogoče še bolj kot me ženske,
so pa mnogo bolj ranljivi in se skrivajo za različnimi fasadami.
Če je ljubezen, bo zagotovo prisluhnil, seveda verjetno ne na vpitje in žalitve, očitke,
Će pa ljubezni ni , pa tudi strpnosti ni in ne pripravljenosti prisluhniti in zvezo oplemenititi.
Ljudje, ki pa so res bolestno ljubosumni, pa potrebujejo pomoč strokovnjaka, saj si sami težko pomagajo,
so pa to čustveno nezrele osebe , nesposobne trajnega, dobrega odnosa, ker iščejo ljubezen zunaj sebe, nikoli je nimajo zadosti, od tu izhaja tudi boleststno ljubosumje.
Že, že….kaj bolj konkretnega če lahko poveš.Naš vse ve,in vse obvlada…in se NOČE pogovarjat, ON ni ljubosumen, vse je v moji glavi, ….
Istočasno pa vse naredi tako da z dejanji pokaže, da je na skrajni meji ljubosumja,.,,
Malo sem sita tega, iskanja pravega trenutka. Zgleda, da je pravi trenutek že mim.
Pa vseh glih sprašujem….ali je je izhod. Staram se, pa sem že mal sita …..
Pa se včasih vprašam, zakaj pa ne bi še kaj probala, da se kaj spremeni?
In ti mi rečeš poišči pravi trenutek. A z nihalom al kaj?
Vseeno hvala
in imejva se lepo….
Lia
Kakšno nihalo,
če pravi, da je vse v tvoji glavi, potem ima sigurno težave z ljubosumjem in poskušaj ga pripraviti, da poišče pomoč – sam , ne TI .
Zavedati se mora , da uničuje skupnost in da mora poiskati pomoč.
Te stvari ne minejo same od sebe.
Če noče prisluhniti, pa moraš vedeti, da z leti ne bolje, le slabše, torej so odločitve tvoje.
Živimo le eno življenje, zagotovo ne zato, da bi nas nekdo neupravičeno obtoževal in povzročal travme.
Upam, da sem ti odgovorila B….
lp iza
Tale ljubosumje je en **** and sheat. Verjetno smo se že vsi srečali s to nadlogo. Ni pa lahko kar čez noč nehati biti ljubosumen. Težko je, če si v taki situaciji in ti partner, od katerega potrebuješ in pričakuješ največjo pomoč in podporo obrača hrbet. Rabiš pogovor s partnerjem, ker najbolj pozna in “razume” tvojo situacijo. So pa tile zadnji zgornji nasveti kar koristni.
L.P.
Forum je zaprt za komentiranje.