Ljubljanski grad – poroka
Če ste je kdo poročil na Ljubljanskem gradu, bi prosila, da mi napiše kako zgleda.
Je res (sem nekje prebrala), da vse poteka kot po tekočem traku?
Zanima me kako je s šampanjcem – ste ga tam kupili ali prinesli s sabo? Sem namreč slišala, da ga nekateri prinesejo s sabo – a ne izpade čudno? Koliko pa stane, če tam naročiš, a so zelo zasoljene cene?
Pa še eno mogoče butsato vprašanje: glede na to, da je zdaj zaprta cesta in je vzpenjača… kako je pa to urejeno pri porokah?
Če se komu da kaj odgovorit, bom zelo zelo hvaležna!
Lep pozdrav
sama sem bila povabljena na dve poroki, kjer je obred potekal na LG in vem, da se sama tam ne bom poročila. tako kot si rekla – kot po tekočem traku. Skozi ena vrata noter, obred, če druga takoj ven, zunaj so v vrsti stali že naslednji. Šampanjec na hitro spit, ker je bilo treba narediti prostor že za naslednje. No, ampak roko na srce, tudi drugje me obredi poroke niso kaj preveč fascinirali, ker so se mi zdeli blazno monotoni. :))) vem, da se bo trapasto slišalo, ampka še najbolj všeč mi je bila ena cerkvena poroka na modern način (ne tista klasična z mašo, ki sem jih tudi nekaj videla), kjer je imel župnik ful dober življenjski govor, pa zbor je pel moderne romantične pesmi, pri čemer sem drugače zaprisežena ateistka, ki nima najboljšega mnenja o cerkvi. Ampak tule moram pa priznat, da je ta župnik prekašal vse poroke, na katerih sem bila do tedaj. :)))) Na svoji pa še nisem bila. :)))) No, v glavnem, do moje bo treba kaj drugega pogruntat kot tale “tekoči trak”. 🙂
Na zadnji poroki, ko sem bila na LG, je bila že zaprta cesta, vendar še brez vzpenjače in so nas z avti spustili gor (je pa res stal en možic ob vznožju in pregledoval), za sedanje čase pa ne vem.
LP
Kaj pa, če greš eno soboto mal gor na sprehod in kavo, pa si malo ogledaš.
Meni se za civilno poroko ni zdelo toliko pomembno, kje je in koliko je osebna. Pač nisem glede tega bila preveč zahtevna. Meni je grajsko okolje všeč, sem iz Lj in mi je fino, da lahko grem kadarkoli gor in se spomnim najinega dneva.
Šampanjec (lahko tudi kakšen sok in vodo) naročiš v grajski kavarni. Poveš približno koliko ljudi bo, da se pripravijo. Račun dobiš na koncu. Tisti, ki bo plačal, naj malo poračuna prej, ker se mi zdi, da so pri nas kar malo na počez in navzgor računali.
lp,
Simona
Jaz sem se poročila na gradu, pa ni bilo nobene gneče – morda zato, ker je bila zima? Ne vem. Vsekakor pa nisem videla nobene neveste ne pred, ne za mano, nihče nas ni podil, v miru smo pili šampanjec in klepetali.
Par tednov nazaj sem tudi bila na eni poroki in ni bilo kot po tekočem traku. Eno uro po končani poroki (ko smo mi že odhajali) sem šele videla eno nevesto, ki je očitno prišla na svojo poroko.
Glede šampanjca pa ne vem. Na moji poroki smo nazdravili, a je imel vse čez mož, mislim pa, da je šampanjec tam kupil. Na tej proki pa nismo nič nazdravljali na gradu.
Forum je zaprt za komentiranje.