LJUBLJANSKI GRAD – IZLET
Pozdravljeni!
V soboto bi želeli na izlet na Ljubljanski grad. Vem, da lahko parkiramo spodaj kjer so parkomati. Zanima me ali je v soboto po tretji uri parkirnino še potrebno plačat??
Nekje sem brala da pelje gor neka vlečnica. A to še obratuje? Kakšna je cena? Se splača?
Ali se bolj splača gor peš? Koliko in kakšna je hoja? Je treba imet športne copate ali pa bodo tudi japonkice ok?
Je iz hriba lep razgled na Ljubljano?
Je še tam v okolici kaj da se splača pogledat? Imeli bomo časa nekje 4 urce pred temo 🙂 Načrtujemo prihod v Ljubljano okrog štirih popoldan.
Hvala za nasvete.
Čolnarna(sladoled) v parku Tivoli,tam so igrala
Na grad pelje vzpenjača,družinska karta pride 7€(gor in dol),izpred Tromostovja pelje tudi vlakec(mislim da je cena tam 2,3€ na osebo),..potem greste lahko še na grajski stolp+virtualni muzej(dr.vstopnica cca 4,5€)..najcenejša možnost pa je seveda pešpot(gor greste tam pri tržnici),da se tudi z japonkami gor it..upam,da sem kaj pomagala
Mi smo šli ravno prejšnji vikend gor z vzpenjačo in je bilo punčkama(8 in 11let)obema zelo všeč,posebno doživetje,fajn se vidi na celo Ljubljano
Vlečnici se reče vzpenjača, “Po uradni otvoritvi 10. januarja 2007 je za povratno vozovnico za odrasle treba odšteti dva evra (enosmerna 1,5 evra), za dijake, študente, upokojence, otroke in skupine nad 15 oseb pa 1,5 evra (enosmerna en evro). Vzpenjača obratuje vsak dan, v zimskem času med 10. in 21. uro in v poletnem času med 9. in 23. uro.”
Da bi rekla, da je vzpenjača kaj posebnega – ni. Ti pa pač prihrani pot.
Imaš pa še drugo varianto – da gre gor z vlakcem (na kolesih). Poglej spletno stran LJ, rubirko “Ogledi mesta”. Mislim, da kidne ravno ob 17.uri izpred Mestne hiše, za dve urce okoli in si ogledaš mesto.
Info o ljubljanskem gradu: http://www.ljubljana.si/si/ljubljana/zanimivosti/ljubljanski_grad/
Za parkiranje ne vem, bi rekla, da bo še za plačat.
Iz gradu je lep razgled na mesto, posebej če se vzpneš na stolp.
Kaj je še za videti v LJ – sprehod od Čopove do Prešernovega spomenika, potem pa do Mestne hiše in po Starem trgu ter po nabrežju Ljubljanice, je tako fino počitniško vzdušje.
Veš kaj je tudi super – ogled LJ z ladjico! Jaz sem Ljubljančanka, ampak sem prav uživala, res.
Za vsa vprašanja glede turizma v LJ pa kar pokliči Turistični informacijski center Ljubljana – TIC Telefon: +386 (0)1 306 12 15.
Lepo se mejte!
Forum je zaprt za komentiranje.