Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ljubljanska golazen

ljubljanska golazen

Ta vikend imel bližnje srečanje v našem kraju z enim primerkom Ljubljančana.

Naj povem, da nimam nobene veze na Ljubljano kot tako, tudi hvala nekomu živim daleč stran. Tam nisem bil že nekaj let. V bistvu nimam nič proti Ljubljani a prav razumem, zakaj jo vsi tako sovražijo, zaradi ljudi itak. Pa to že ko slišiš Ljubljančana se spakovat po njihovo in točno tisto njihovo obnašanje (kot kopije se vsi obnašajo isto) te prime srat..

Jaz prav razumem, zakaj ostali Slovenci tako sovražijo Ljubljančane, njihovo obnašanje in naglas je tak, ta bi jim najraje eno prtisnu, čeprav ti niso nič naredili. Tako to je.

Jbg, Vsujte sedaj negativne komentarje ampak to je žal resnica.

Ma kakšni negativni komentarji. Jaz se popolnoma strinjam s teboj.

Se vsi s tabo strinjamo!

Naglas in obnašanje v LJ sta pač taka ☺
Huje je, ko pridejo na vas in zavzemajo vse, češar v mestu nimajo – parkiranje na travi, spuščanje psov med ljudi!!, vpitje drug preko drugega .. podeželja je traba zaščititi pered LJ in MB golaznijo !!

Jah, tako je, kmetički. Ljubljana vam bo večno nedosegljiva lepotica.

Ena gospa srednjih let živi v Lj v bloku in se včasih obnaša kot da je njen blok, pa to že pri čisto vsakdanjih stvareh in npr nas, ki smo priseljeni gleda z viškom, ker pač nismo iz Ljubljane, pa smo drugače Slovenci, tudi korenine imamo iz Ljubljane. In potem je enkrat bila do nekoga nesramna in mu je celo rekla, če ti kaj ne paše se pa odseli. Mislim da tak odnos ni prav. Za mene isto velja človek če je iz Prekmurja, centra Ljubljane ali pa zamejski Slovenec, ne delam nobenih razlik. Eni si pa v Lj mislijo da zato ker so iz Lj da so nekaj več, pa mislim da to ne drži.

Po drugi strani se pa do nekih tujcev, ki sploh niso Slovenci in do neke stare gospe, da jo pridobi na svojo stran dela osladno. Dobeseden manipulator. Potem pa razumi to če lahko.

Vsi tako sovražite Ljubljano, a od kod potem taka gužva vsako jutro na obvoznicah, ko se vse zgrinja v Ljubljano?

Ljubljanska golazen je nastala iz provincialne golazni, ki se je tja preselila (eni prej, drugi kasneje) in se še vedno seli.

mene pa zanima, kaj točno je bilo na tem enem ljubljančanu tako usodnega, da je uspel pri nekom, ki sploh ne hodi v lj, ne pozna ljudi tukaj, nič nima z njimi, vplivat na mnenje o 280 tisoč ljudeh.

Ampak hec, ko jaz, iz Lj slisim stajerscino mi gre na bruhanje.   Zdaj veste zakaj po TV ne govorijo stajersko. Pa zdijo se mi tako zahojeni. Samo Viole in alko jih se malo iz depresije potegnejo.  Zaostali kraji, zaostali in nevoscljivi ljudje. Zalostno, da so tako polni sovrastva, in prazni, ko gre za kulturo, znanje, odprtost..

Se en dokaz, da je Ljubljaba cudovito mesto.  Imamo pa zaostalo podezelje, z ljudmi  ki jim je zaostalost nacela mozgane.   Verjetno je hudo, ce imas dalec v sluzbi,  ce se v tvojem kraju nic ne dogaja, ce gledas cel dan iste face., vsak o vsakem vse ve,.

Odgovor na objavo uporabnika
Mimosa, 18.07.2021 ob 07:19

Ampak hec, ko jaz, iz Lj slisim stajerscino mi gre na bruhanje.   Zdaj veste zakaj po TV ne govorijo stajersko. Pa zdijo se mi tako zahojeni. Samo Viole in alko jih se malo iz depresije potegnejo.  Zaostali kraji, zaostali in nevoscljivi ljudje. Zalostno, da so tako polni sovrastva, in prazni, ko gre za kulturo, znanje, odprtost..

Sva že dva hehe. Če je kaj hujšga kot Mariborčan! Narečje pac ok,mi gre na smeh, ampak njihovo obnašanje… Naduti,arogantni, agresivni. Ma dej, ostante tam bogu zad za ritjo.

Ljubljana je lepa, bo pa postala kot vsa večja mesta nevarna sčasoma. Prihaja lakota, demonstracije, umori, ropi… v krizah je vedno boljše podeželje

Ajde, če nas tako mrzite in žalite-takoj odpoved v ljubljanski službi in si jo iščite v svojih svetniških krajih.

A to pa ne ane.

Lj je dnevno sestavljena in 70% prišlekov,  kako si ziher da srečuješ ljubljančane ali večinoma te, ki se dnevno vozijo sem?

Zakaj nam vi bedaki Lublančanom pravte, da smo golazen?

Žal neumen prispevek – govorim o prvem postu te teme.

Človeške golazni je povsod preveč – a niti približno ne drži, da bi bila bolj skoncentrirana v posameznih krajih. Tako da če ima človek problem samo z golaznijo iz enega kraja, se je kar za povprašati zakaj…

Morda bi bilo mesto O.K., ko bi bilo spet Laybach in prvotni prebivalci…

Vesel oče, sem raje na Kureščku

Negativa privlači negativno. Če že prideš v Ljubljano ali kamorkoli drugam tako poln sovraštva in predsodkov, se ne čudi, če ne boš sprejet s širokimi nasmehi…

Bodeča neža, 18.07.2021 ob 19:38

Negativa privlači negativno. Če že prideš v Ljubljano ali kamorkoli drugam tako poln sovraštva in predsodkov, se ne čudi, če ne boš sprejet s širokimi nasmehi…

Ma dej, te kmetavzarji, ki žalijo Lublano jo še od blizu niso videli. Sej se ne bi znali niti civilizirano obnašati, ko bi bili v mestu. Samo zavidanje je to. Težko jim je ko vejo, da ne bojo nikoli tako uglajeni kot meščani iz Ljubljane, ki lepo dišijo, ne pa oni ki celo živlenje smrdijo po hlevskem gnoju.

A je to reklama za slovensko primitivnost? Ja vemo da ničesar ne marate. Sosedov. Žlahte. Ljubljančanov. Maribora. Tujcev. Ljudi z boljšimi avti. Ljudi z lepšimi hišami. Ljudi z večjim krompirjem……

Nobene potrebe po reklamiranju tega. Je vsem z razvitimi možgani znano. Ne prenesete nikogar. Dokler kaj ne rabite od njih.

Desperadodajka, 17.07.2021 ob 20:23

Jah, tako je, kmetički. Ljubljana vam bo večno nedosegljiva lepotica.

Da tebi enkrat ne bodo pridelki in meso nedosegljivi.

Ej, sm lublančanka, dej puvej, dam vedla, kuko točn se obnašamo lublančani.

Ker jest poznam ludi iz vseh koncev Slovenije, pa ne bi mogla rečt, da smo v obnašanju krajevno zaznamovani.

Men so ušeč tko primorci (te so res carji), kukr prekmurci (dobr, res neki cajta gledaš nemi film, ker nč ne štekaš, sam pol padeš not), pa belokranjci (ena sama dobrota), pa korošci (mal so trdi, ampak pošteni), pa gorenjci (te so zarad hribov res mal zategnjeni, ampak no, se kr da zment stvari z njimi) in tud dolenjci (dokler majo flašo zraven, gre).

Tko da dej puvej kako se obnašamo mi iz Lublane, no, ker nimam glih filinga, da se u Lublan obnašam kukrkol drgač kukr u Kranjski gori, na Ptuju al pa v Krškem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close