Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Ljubljano zasedle vrane

Ljubljano zasedle vrane

Živim v Lj in je veliko dreves ampak vsa drevesa samo še okupirajo vrane. To je po 20 vran na vsakem drevesu, cele jate, ki se derejo dan in noč. Ostali majhni ptiči so pa praktično iztrebljeni. Opazil sem tudi, da izvajajo napade na golobe in vrabce. Zadnjič so enega goloba na tleh tri vrane pokljuvale.

Včasih si slišal petje in čivkanje, sedaj pa samo vrane. Le tu in tam kakšen kos in sinička. Vrabcev skorajda ni.

Na gradu jih redno srečujem, tam so res na vseh drevesih. Včasih se počutim kot v filmu Ptiči :):):)

Pri nas so bile tudi en cas. Popadljive na pse in macke.

Mojo skotko so znale resno napadat in uletavat. Smo morale lokacije sprehoda menjat. Pa jih nismo nic ogrozale, sploh jih opazit ni bilo, dokler niso strmoglavile in napadale.?

Pes je bil cisto v šoku.

Podila sem jih tudi od muck stran.

McDonald’s je glavni krivec. Njihova svinjarija po celi Ljubljani je zbirališče vran. Vrane obožujejo pomfri.

Odgovor na objavo uporabnika
Upssd, 05.02.2022 ob 10:57

McDonald’s je glavni krivec. Njihova svinjarija po celi Ljubljani je zbirališče vran. Vrane obožujejo pomfri.

mcdonald’s ne svinja po lublani ..

Pred leti sem brala, da so na območju Bežigrada vrane do krvi napadle odraslega človeka in celo majhnega otroka. Nihče takrat ni znal pojasniti takšnega agresivnega obnašanja vran. Morda preveč odvržene hrane …

Na Celovški v bližini Mcd je polno vran. Obožujejo ostanke hrane iz Mcdonaldsa,  ki jih ljudje mečejo kar iz avtomobilov.

Anonimno 1291, 04.02.2022 ob 23:59

Živim v Lj in je veliko dreves ampak vsa drevesa samo še okupirajo vrane. To je po 20 vran na vsakem drevesu, cele jate, ki se derejo dan in noč. Ostali majhni ptiči so pa praktično iztrebljeni. Opazil sem tudi, da izvajajo napade na golobe in vrabce. Zadnjič so enega goloba na tleh tri vrane pokljuvale.

Včasih si slišal petje in čivkanje, sedaj pa samo vrane. Le tu in tam kakšen kos in sinička. Vrabcev skorajda ni.

Bodo vrane dobile svoje, baje se njih plenilci že zbirajo na obrobju Ljubljane. Ne bo dolgo, ko jih bodo kragulji kenslali med hišami. Pa take fore.

Anonimno, 05.02.2022 ob 13:22

Pred leti sem brala, da so na območju Bežigrada vrane do krvi napadle odraslega človeka in celo majhnega otroka. Nihče takrat ni znal pojasniti takšnega agresivnega obnašanja vran. Morda preveč odvržene hrane …

Pred leti so baje napadle tudi majhno punčko, ki sta ji na pomoč prišli babica in nemška ovčarka. Na koncu se vse tri morale bežati…

So pa res izrinile golobe, tudi kakšnega vrabca ali kosa težko vidiš. Ampak kot sem dejal, kragulji, postovke in kanje se že ogrevajo…

PIKULET CENZURIRANI, 05.02.2022 ob 13:58

Pred leti so baje napadle tudi majhno punčko, ki sta ji na pomoč prišli babica in nemška ovčarka. Na koncu se vse tri morale bežati…

So pa res izrinile golobe, tudi kakšnega vrabca ali kosa težko vidiš. Ampak kot sem dejal, kragulji, postovke in kanje se že ogrevajo…

Kako pa veš? ?

Tudi v centru Lj jih je polno, sploh pri podzemnih smetnjakih… ljudje puščajo vrečke poleg smetnjakov, pridejo vrane, jih raztrgajo in razmečejo smeti naokoli.. So pa zelo napadalne, ko imajo mladičke. Če prideš v bližino gnezda, napadejo..sem to doživela v Tivoliju..

Sem pa zadnjič videla kanjo, tudi v centru, ko je napadla goloba..

Morda Alfred Hitchcock snema novo grozljivko v parlamentu… Te Prc?

Anonimno, 05.02.2022 ob 14:04

Kako pa veš? ?

Slišal sem pač…zakaj?

PIKULET CENZURIRANI, 05.02.2022 ob 16:59

Slišal sem pač…zakaj?

Pa ne nič, samo se bere kot iz scenarija Stevena Kinga ?

A vi to o vrana v belih haljah?

Pa ne samo v Ljubljani, po celi Sloveniji!!!

Golobi so čisto izginili. Mi vsaj serjejo  ne po avtomobilu.

V našem parku je bilo vse od drozgov, siničk, celo detel občasno, kosov itak, precej vrabcev, nekaj golobov. Zdaj le še vrane in nekaj golobov. Se je pa par let nazaj govorilo tudi o napadu pred šišensko knjižnico.

hhm, 05.02.2022 ob 12:32

mcdonald’s ne svinja po lublani ..

Žal je res, da so vrane najbolj invazivna in napadalna vrsta ptic v mestih, nič več golobi, ker so praktično že skoraj iztrebljeni, odrijneni – ker so vrane tudi izjemno pametne ptice.  Enako tudi krokarji.

To kar so glodalci ( izjemno pametne in premetene podgane) na tleh med smetmi in v kanalizaciji, so vrane v zraku v njihovem “ptičjem” resorju na celinskem delu. Vrh ptičje oblasti.

Takole:

.https://www.youtube.com/watch?v=hplpQt424Ls

Strokovnjaki trdijo, da vrane ne izpodrivajo ostalih ptic. Jaz menim nasprotno.

Kje so kragulji?

Kragulji, 08.02.2022 ob 07:28

Kje so kragulji?

V nekem članku sem bral, da se zaenkrat zbirajo (na nacionalnoj osnovi) na obrobjih mest in se pripravljajo na dokončni obračun z vranami.

PIKULET CENZURIRANI, 08.02.2022 ob 09:40

V nekem članku sem bral, da se zaenkrat zbirajo (na nacionalnoj osnovi) na obrobjih mest in se pripravljajo na dokončni obračun z vranami.

Pri nas pa jastrebi krožijo vztrajno – od lanskege pomladi, tudi dokaj nizko nad hišami. Jih prepoznaš po tipičnem oglašanju – “piu-piu-piu”. In res je manj vran in krokarjev na našen koncu v primerjavi s predlani.

Vrane preženejo tudi večje ptice. So zeloo teritorialne in delujejo v paru ali skupini. Opazujem jih, če kanja samo preleti njihov teritorij je takoj vojna na nebu, vrane vedno zmagajo!

kdo je naravni živalski sovražnik vran?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close