Ljubljana – Split
A imate vedenje ali izkušnje, kako se je letos najbolje priključiti iz ljubljanske smeri avtocesti Zagreb- Split?
Skozi po avtocesti preko Zagreba, ali preko Novega Mesta ( varijanta Metlika, varijanta Črnomelj) ali ob Krki preko Črnomlja?
Pomembni faktorji so zame čas vožnje, udobnost in stroški…
Hvala za odgovor.
Varianta Lj, Ivancna, stara partizanka odpade, ker je cesta vmes zaprta. Moras v Nm in potem preko Dol. Toplic naprej.
Preko Vahte je izguba casa, ker je Vinica in potem Bosiljevo dalec.
Lj Zg in naprej po AC je cisto ok. Stroski? Najprej veljavna Slo vinjeta, potem pa 6 kn na Obrezju (ali pa tudi ne, ce gres na Bregano) in potrem se Zg Bosiljevo dodatnih 31 kn.
Zelo odvisno tudi, kdaj bos sla.
Tudi mi 🙂 Gužve na prehodu nobene. Je pa seveda odvisno, kdaj misliš it. Po mojih izkušnjah je najboljš tam enkrat ob 23h, polnoči…pa si zjutraj lepo v Splitu. Ampak to v primeru, da greš potem še na trajekt, seveda :)[/quote]
Iz LJ do Splita si po Dalmatini v 4 urah. Mi raje vstanemo bolj zgodaj, kot pa da se vozimo ponoči.
Japalena, a bejž bejž… 4 ure so kvečjemu po avtocesti od Bosiljevega do Splita, ne pa iz Ljubljane. A divjate kot usekani in brez počitka? Do Bosiljevega pa je tudi čez naše gozdove, klance in ovinke skoraj 2 urce ponoči, če si vsaj malo previden.
LJ- Split je po mojem skratka ene 6 ur solidne vožnje, z nekaj ustavljanja pa ob otrocih bolje 7-8.
Ti pa si ena nataknjenka, mater! A sem bila morda nesramna in zajedljiva, kot si ti sedaj?
Ja seveda, mi divjamo vsaj 190, sem pozabila napisat.[/quote]
laurusnobolis je lovorjev venec in je fant, nenataknjen :))
Se mi pa zdi, da ti je čisto v redu odgovoril, je pač zgolj izrazil svoje izrazito začudenje nad tvojo trditvijo. Koliko pa dejansko tiščite, da pridete v 4h? Viamichelin tudi pravi najhitreje slabih 6 ur.
ja tud midva sva skoz furala via Vinica ,bljah nikol več ,k bi zgrešu cesto ,se vleče ,zdej jo mahneva na avtocesto in greva skor od doma po avtocesti res je 50 km daljša pot pa mal dražja samo pa ne odtehta mirne vožnje 3x se ustaviva in sva precej bolj spočita od vožnje kot prej domov pa kar padeva rekord imava 4.25 ure iz Zadra do Kranja z dvema postankoma in to sredi sezone z dokaj normalno vožnjo ,odvisno seveda koliko kolon ja na izstopni Lučko ,če naletiš na 10 postaj potem se kle zavleče tja do 30 minut ,tako da Vinica pa Metlika pa Kočevje nikoli več dokler ne uredijo cest
Vedno Lj.-Žužemberk-Črnomelj-Vinica-Bosiljevo-AC. Iz Lj. do Zadra s štirimi majhnimi otroki podnevi vedno v 3,5 urah, en mini postanek za lulanje pri pumpi v Vinici, res pa je, da nikoli v soboto.
Nazadnje pozno zvečer Ploče-Lj. slabih 6 ur, z otroki seveda. Nikoli ne divjamo, po AC 140, čez ovinke počasi, če ne, jim je slabo.
Čez ZG je časovno sigurno dlje in precej več km narediš. Čeprav, ko grem sama z otroki v Zadar, grem raje po AC, ker ne maram vozit po ovinkih in raje naredim več km po AC.
Forum je zaprt za komentiranje.