Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice ljubljana-pula-najkrajša oz. najhitrejša pot

ljubljana-pula-najkrajša oz. najhitrejša pot

Sem sicer že pogledala v route planerjih, ampak me zanimajo izkušnje tistih, ki se večkrat vozite na tej relaciji (vikendaši, poslovneži,…), ker poznate cel kup ˝lokalnih for˝. Šli bomo v soboto v začetku julija, bolj sredi dneva.

Hvala!

Črni kal – Buzet – Lupoglav – na Ipsilon do Pule.

V sezoni najmanj čakanja na meji (to nedeljo zvečer pri vračanju cca 10 minut, na SLO strani).

Predlagam enako.

AC je julija zabasana celo soboto, predvsem pa ravno sredi dneva, če le imaš možnost, pojdita na AC zelo zgodaj zjutraj, ali pa pozno zvečer….

Sicer jaz hodim klasično iz navade: LJ – Postojna – Koper – Kaštel – Buje – Novigrad – Poreč – Pula

Ipsilon mi ne sede preveč, je tudi veliko nesreč in zastojev na njem….

In koliko časa se v povprečju vozite?

Pozimi cca: 2uri pa pol

Poleti 3 ure (4, 5, odvisno kdaj grem od doma, kateri dan je v tednu, ali je kje kakšna nesreča, zastoj, popravilo…..)

Ljubljana, Črni kal, Buzet, na ipsilonu proti Rovinju in naprej na Pulo. Čas vožnje 2,30 minut, pa še cestnine ni za plačati, kar po novem bo, ker je narejena nova cesta.

Cestnina bo 12 kun, in sicer od Kanfanarja naprej do Pule (lahko pa se gre tam naprej po stari cesti in ne po polnem profilu avtoceste).
Prek Kopra se že zdaj plača mostnina prek Mirne.

Na tej relaciji res nikoli ne čakamo na meji ali kjerkoli (če ni ravno nesreča), pa gremo velikokrat. Res pa da gremo običajno bolj zgodaj in ne sredi dneva.

Glede na frekvenco branja na MON-u se obeta, da prehod Sočerga ne bo več najhitrejši 🙂
Počakajte še do petka popoldan, da pridem hitro skozi, potem pa – navali ! :))

Bomo pa začeli hodit na Podgorje, iz AC na Kozini, po Čičariji in prideš dol v Lupoglavu (pri odcepu za Brest).

Pa čimprej!

WTF? a noben ne hodi čez Šmarje-Dragonja-proti Umagu 1 km- direkt avtocesta skoraj do Pule…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close