Ljubljana pozimi
Zadnji 2 destletji in pol ali malo več v Ljubljani ni nobene megle. Se je spomnim iz otroštva v Ljubljani, takrat si zgrešil vhod v svojo hišo, tako gosta je bila. Pri vožnji z avtom se držali sredinske črte med pasovoma na cest, pa vožnja po polžje. Drugače ni šlo.
Ja, vse se spreminja, tudi Ljubljana.
Meni se nikoli ni zdela siva in temačna ne zdaj, ne pred 30 in več leti, ne glede na letni čas.
Jaz pa samo predlagam oranžne male LED lučke ob pešpoteh na 5 m.
Porabijo malo, poskrbijo za vidljivost, ni svetlobenga onesnaževanja, obenem razbijejo sivino in depresijo.
Najhujše so bele in modre ulične svetilke. Tista svetloba je katalizator za depresijo in slabo počutje.
Jaz pa samo predlagam oranžne male LED lučke ob pešpoteh na 5 m.
Porabijo malo, poskrbijo za vidljivost, ni svetlobenga onesnaževanja, obenem razbijejo sivino in depresijo.
Najhujše so bele in modre ulične svetilke. Tista svetloba je katalizator za depresijo in slabo počutje.
Takoj izven Ljubljanske kotline je že bistveno bolje. Ljubljana ima polovico leta vreme kot Švedska ali Norveška, sivina, vlaga in mraz.
S tem, da nimamo njihovih plač. 😉
[/quote]
Tole sem se pa kar malo zdrznila, ker bi čisto isto jaz napisala. Sem že mislila, da sem res jaz napisala (isto namreč govorim – če imamo že tako turobno vreme, da bi vsaj imeli take plače …).
Tole sem se pa kar malo zdrznila, ker bi čisto isto jaz napisala. Sem že mislila, da sem res jaz napisala (isto namreč govorim – če imamo že tako turobno vreme, da bi vsaj imeli take plače …).
[/quote]
turobne vreme + lepe plače = znosno
turobno vreme + turobne plače = neznosno
Ne razumem…
Všeč so ti oranžne LED lučke, Aperol Spritz pa ne… kje je tu logika :/
[/quote]
https://en.wikipedia.org/wiki/Light_effects_on_circadian_rhythm
Oni naj te kar prepričujejo, že od septembra je v Lj zjutraj megla skoraj vsako jutro, ko smo se na Obali zbujali v sončna jutra cel september in oktober, mi je kolegica, ki živi v Lj, pošiljala slike megle. Da je bilo nekoč še hujše, verjamem, ker se je več kurilo na drva in je bilo več industrije, vendar ne govoriti, da je megla samo nekaj dni na leto, lepo vas prosim. Pred dvema tednoma sem bila v Lj, po poti cel čas sonce, na Vrhniki pa začela megla, tako kot vedno in do 12.00 se ni razjasnilo… Ljubljana je znana po sivini, sprijaznite se. Tudi ne vem, zakaj Ljubljano opisujejo kot mesto z ugodno klimo, ugodna klima je na Tenerifih, Madeiri, sigurno pa ne v neki Ljubljani.
Forum je zaprt za komentiranje.