Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Ljubljana – Paris preko Bruslja

Ljubljana – Paris preko Bruslja

Pozdravljeni,

imam v planu iti v Pariz, zanimalo bi me vaše mnenje o poti preko Bruslja (Charleroi) oz. Londona (štart torej iz Brnika) in če veste približne cene oz strani, kjer bi lahko pogledala, za relacije Bruselj – Paris in London – Pariz z vlakom.
Vendar imam pomisleke; Bruselj – letalo pride zelo pozno, London – terorizem.

LP

Hitri vlak Bruselj – Pariz:

http://www.thalys.com/

Rezervacija on-line, prevzem karte na šalterju, vozi vsako uro, vožnja traja cca 1,20 (malo počasneje, a bistveno ceneje od TGV).

Koštalo nas je za 2 odrasla + mulc 91 EUR, zase pa prečekiraj sam(a).
Avtobus z Letališča Charleroi te pripelje v Bruselj direktno na Gare du Midi, od koder štarta ta vlak.

Mi smo frčali Treviso – Charleroi, prespali in si ogledali Bruselj in šli naslednji dan popoldne naprej. Šlo bi pa, glede na vozni red letala Tr-Ch, tudi isti dan.

Samo za info.

Lahko pri nakupu karte za Thalys izbereš tudi opcijo, da ti jo pošlejo v SLo po pošti brezplačno. Pa imajo tudi variante za mlade do 26 let samo malo prečekiraj datume. LP!

http://www.voyages-sncf.com

TGV ne vozi do Bruslja… Thalys pa je v belgijska različica TGVja… Drugace je pa kao isto hitro, hitrost je odvisna od same proge… Npr. med Brusljem in Amsterdamom se skoraj ne splaca iti na Thalys, saj za precej vec EUR prisparas cirka 30 minut…

Thalys ima veliko razlicnih cenovnih razredov, zal pa so najcenejse karte pogosto hitro razprodane…

Točno, nisem bil pozoren. TGV iz Bruslja vozi le na pariško letališče CDG, ne v Paris. Tja gre le Thalys.

Če greš pa iz Benetk z myairom, pa letiš direktno na Pariz …

Ljubljana – Benetke Mestre z vlakom je cca 4 do 5 h , relacija Bruselj/London – Pariz pa je pol manj.

Thaliys za Bruselj in TGV za London so torej hitri vlaki. Ali je pri obeh možen nakup sam prek internet, kaj pa če prideš tam na šalter, ali se jih da dobit, ali je to varianta kot easyjet in drugi.
Zanima me štartna (london) in ciljna postaja (paris) za TGV. Ali TGV vozi skoz un tunel pod vodo?
Kje v Parizu ima končno postajo Thalys.

Med Londonom in Parisom je tud eurostar (London (Waterloo) – Paris (Gare du Nord)), kaj pa med Brusljom in Parizom, kateri nacionalni vlak vozi, in štartna in ciljna postaja.

LP in hvala

še nekaj .. na thalys.com sem vidla da obstaja povezava med Charleroi sud – paris nord, ali se mi ta bolj splača. kako pridem do charleroi sud iz letališča.

ali mi lahko bolj razložite prjavo na thalys, še posebej tisto drugo tabelo ko se ti odpre.

Lp

TGV in Thalys lastnoučno preverjeno stojita na sosednjih peronih na pariškem Gare du Nord.
V bruslju (gare du midi) ima Thalys ornk prostore, tako, da se karto tam zanesljivo da kupit, samo vprašanje cene in prostora.
Kako pa naj bi vlak iz Londona prišel po suhem?

Baje vozi avtobus z letališča. Se ti res ne ljubi odsurfati do strani charleroijskega letališča in preveriti?? Jebemti lenobo.

Kolikor je komplikacij z busi in vlaki se definitivno (časovno in cenovno) splača letet iz Italije :))

Viv, pa ne razumeš! 🙂 Važna je pot, ne cilj! :-)))

TGV vozi na progi Bruselj – Marsej, v Pariz ustavi samo CDG.

Bruxelles Midi – Lille Europe – Douai* – Arras* – Aéroport CDG TGV – Lyon Part Dieu – Valence TGV – Avignon TGV* – Aix TGV – Marseille Saint Charles

Pojdi raje z Ryanairom iz Trevisa direktno v Pariz. Bo ceneje in manj komplicirano, kot cijazenje po ne ravno poceni železnicah.

aja, na charleroi midi pelje bus A iz letališča za evro in kusur

kakšna pa je najboljša povezava med brusljom in amsterdamom? in še, da vozi tudi ponoči, ker wizz air pristane dokaj pozno

http://www.bahn.de

isci brussels midi – amsterdam

Vlaki na Nizozemskem vozijo non-stop, meni se je zdelo da v vse smeri vsakih 10 minut… Mislim, da jih gre tudi za Bruselj na dan veliko.

za vse tiste, ki so bolj iz vhodnega dela Slovenije in jim je Trst oz. Benetke predalec… Dunaj – Paris (Air France) s taxami cca 150 Eurof (return ticket). Res je, da letijo poceni letalske druzbe za 20, 30 eurov, vendar pa, ko pristejes taxe si hitro na 150 Eurov in ti je potem cena ista.

l.p.

k.j.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close