ljubljana okrasitev
pkrasitev, 28.11.2021 ob 07:54
Sem šla pred nekaj dnevi čez center. Že okrašujejo. Upala sem, da bodo kakšni drugi okraski. Ti so sigurno že 20 let. So vam všeč, ali ste se jih tudi vi že naveličali? Meni nikoli niso bili preveč všeč, predvsem sem pa upala, da ne bodo več kot par let zaporedoma.
Meni se tudi zdi, da bi lahko zamenjali, dali kaj novega, drugačnega. Spodaj nekdo piše, da je Ljubljana lepa v lučkah. Je lepa, krasna je, a ne bi bilo nič narobe, če bi po tolikih letih bila okrasitev drugačna.
Mislim, da ta okrasitev vztraja že več kot 20 let. Malo spreminjajo, ja.
Če bi bilo pa novo bi se pa pritoževali da gre za to denar :).
Drugače pa veliko naredijo v mestih izložbe. V tujini se večinoma zelo potrudijo in so izložbe urejene v božičnem stilu. Ni vse samo mestna okrasitev. Pri nas se redki kaj res zanimivega za izložbe spomnijo. Isto velja za lokale. Veliko (vsaj zame) naredi tudi glazba. Pri nas ne vem kaj za vraga vrtijo ampak nič praznikom podobno. Še na drsališču je kar nekaj.
Babe zmešane. Sploh ne znate gledat in brat zgodbo.
LJ je krasno okrašena. Kakšna trajna okrasitev je pa kvečjemu nostalgična. Si predstavljate da na prešercu ne bi bilo jelke pač pa velik snežak? Bila bi revolucija.
Tako pa smo jelko na prešercu občudovali mi kot najstniki in sedaj bomo kmalu vnuke vozili na ogled. Lepo
cena, 28.11.2021 ob 09:17
Če bi bilo pa novo bi se pa pritoževali da gre za to denar :).
Drugače pa veliko naredijo v mestih izložbe. V tujini se večinoma zelo potrudijo in so izložbe urejene v božičnem stilu. Ni vse samo mestna okrasitev. Pri nas se redki kaj res zanimivega za izložbe spomnijo. Isto velja za lokale. Veliko (vsaj zame) naredi tudi glazba. Pri nas ne vem kaj za vraga vrtijo ampak nič praznikom podobno. Še na drsališču je kar nekaj.
Zakaj bi se sploh trudili novoletno okrasiti izložbe? Nima smisla, saj je vstop (večini) zdravim in NE cepljenim ljudem prepovedan.
Zagotovo imajo vsaj 40 % manj obiska.
In ne nazadnje … zakaj sploh novoletno okrasiti in se veseliti, če je med nami (neviden in zelo nevaren) sovražnik med nami.
Obnašajmo se temu primerno!
0923, 28.11.2021 ob 09:29
Babe zmešane. Sploh ne znate gledat in brat zgodbo.
LJ je krasno okrašena. Kakšna trajna okrasitev je pa kvečjemu nostalgična. Si predstavljate da na prešercu ne bi bilo jelke pač pa velik snežak? Bila bi revolucija.
Tako pa smo jelko na prešercu občudovali mi kot najstniki in sedaj bomo kmalu vnuke vozili na ogled. Lepo
Jelka mora biti. Tudi vedno je bila. Je zelo lepa. Tisti okraski nad ulicami pa…? Smo jih več ali manj naveličani.
Stevo, 28.11.2021 ob 11:40
Mi cepljeni se veselimo luck in Ljubljane….nesramno je pa do ostalih gostincev, KI IMAJO UNICEN DECEMBER , zapirat morajo ob 22. druzenj ni….
Ne maramo hodit v gužvo, po gostilnah. Tam je polno cepljenih, ki se nič ne pazijo. Ve se, da cepljeni ravno tako obolevajo, predvsem pa prenašajo.
Kaj v vsako temo je potrebno cepljenje vnest?
Reala je da je veliko necepljenih kar konkretno zbolelo in nimajo ZDRAVJA, da bi se pod lučkami sprehajali. So veseli da lahko dihajo.
Glede okrasitve pa no. Pa kaj si res vse poslikate in potem točno veste kje je kakšna lučka stala. Mene to ne zanima. Mi je lepo in grem na kuhančka s prijateljico ali partnerjem. Mi je lepo. Ker sem živa in ker se družim s tistimi ki so mi dragi.
že malo dolgo, 28.11.2021 ob 08:09
Meni se tudi zdi, da bi lahko zamenjali, dali kaj novega, drugačnega. Spodaj nekdo piše, da je Ljubljana lepa v lučkah. Je lepa, krasna je, a ne bi bilo nič narobe, če bi po tolikih letih bila okrasitev drugačna.
Mislim, da ta okrasitev vztraja že več kot 20 let. Malo spreminjajo, ja.
sploh tisti neki planeti – to je že leta in leta eno in isto in sploh ni nekaj ekstra lepo… morali bi kaj spremeniti in dodelati – ker zdaj ni nič novega… predvsem pa tisti planeti meni niso lepi
Edino ekonomsko smiselo je, da je okrasitev bolj ali manj stalno enaka. Si ne predstavljam, da bi menjali na vsake 2 ali pa 5 let. Škoda denarja. Je pa vsako leto kaj novega in nekaj dajo tudi stran. Poleg tega je ta okrasitev postala zaščitni znak Ljubljane in to se pač ne menja.
Tudi druga evropska mesta imajo stalno, več desetletji enake okrasitve. Mi gremo skoraj vsako leto na Dunaj in tudi tam je vedno enako.
Forum je zaprt za komentiranje.