ljubiti ali biti ljubljen
Za nekatere je priložnost izkoriščena, ko denarnico vrnejo, za druge pa je izkoriščena, če denar poberejo zase. Vsak ima upravičen razlog za svoje dejanje. In tu je srž vseh težav naše družbe.[/quote]
Jaz teh dveh dejanj nikakor bi primerjala med sabo: priložnost za nezvestobo ali vrniti najdenih 1000€ (mi ne gresta skupaj), upam si trditi, da nekdo, ki bi našel 1000 € jih ne bi vrnil, isti človek ki bi imel priliko za varanje pa tega ne bi storil (pa recimo, da se ne ozira na to, kaj kdo vidi in kaj ne)…in smo spet na začetku :D[/quote]Sem nekoč vrnil neko (relativno visoko) vsoto denarja, ki sem jo našel, nekomu, ki ga nisem poznal. Ni mi rekel niti hvala, kar ga ne bi nič stalo. Enostavno se mu ni zdelo vredno izreči te preproste besede, še več, dovolil si je biti še nesramen z mano…. :/
Nič kaj dobra popotnica za v bodoče, če še kdaj kaj najdem, pa vendar se bom takrat odločal na novo, kaj ta denar/stvar nekomu pomeni (mogoče mu pomeni “preživetje” do naslednjega meseca, ima otroka, ki mu bi s tem kupil, plačal nekaj kar nujno rabijo…. in podobni pomisleki)
Pri zvestobi je podobno. Na tehtnici imaš nekaj trenutkov “užitkov” v primerjavi s tistim kar lahko izgubiš s tem dejanjem. Izgubiš pri sebi, ko (od takrat naprej) nekomu lažeš v sebi (najprej sebi potem še vsem vpletenim). Če teh pomislekov nimaš potem ni dvoma…. zakaj si ne bi privoščil, kaj me brigajo občutki drugih…. :/
Jaz teh dveh dejanj nikakor bi primerjala med sabo: priložnost za nezvestobo ali vrniti najdenih 1000€ (mi ne gresta skupaj), upam si trditi, da nekdo, ki bi našel 1000 € jih ne bi vrnil, isti človek ki bi imel priliko za varanje pa tega ne bi storil (pa recimo, da se ne ozira na to, kaj kdo vidi in kaj ne)…in smo spet na začetku :D[/quote]Sem nekoč vrnil neko (relativno visoko) vsoto denarja, ki sem jo našel, nekomu, ki ga nisem poznal. Ni mi rekel niti hvala, kar ga ne bi nič stalo. Enostavno se mu ni zdelo vredno izreči te preproste besede, še več, dovolil si je biti še nesramen z mano…. :/
Nič kaj dobra popotnica za v bodoče, če še kdaj kaj najdem, pa vendar se bom takrat odločal na novo, kaj ta denar/stvar nekomu pomeni (mogoče mu pomeni “preživetje” do naslednjega meseca, ima otroka, ki mu bi s tem kupil, plačal nekaj kar nujno rabijo…. in podobni pomisleki)
Pri zvestobi je podobno. Na tehtnici imaš nekaj trenutkov “užitkov” v primerjavi s tistim kar lahko izgubiš s tem dejanjem. Izgubiš pri sebi, ko (od takrat naprej) nekomu lažeš v sebi (najprej sebi potem še vsem vpletenim). Če teh pomislekov nimaš potem ni dvoma…. zakaj si ne bi privoščil, kaj me brigajo občutki drugih…. :/[/quote]
Ne vem; če se vprašam ali imam raje 1000€ in/ali furam zvestobo? Še vedno je to vsaka odločitev(stvar zase). Lahko pa rečem, kako bi to zgledalo praktično: če bi našla 1000€ bi jih verjetno obdržala s prigovarjanjem pri sebi, da je potrebno na svoje stvari paziti…vkolikor bi zašla v situacijo, kjer bi bilo vprašanje zvestobe pa je odvisno od več dejavnikov…ali je moj partner zvest meni, ali sem s čim v zvezi tako nezadovoljna, da je potrebno varanje, pa spraševala bi se kako bi bilo, kaj bi imela od tega itd….in ko bi tako veselo razmišljala bi se priložnost kar mimo mene odpeljala, tako da bi bila kar zvesta :))
Najdeš 1000€ v kuverti z naslovom in jih ne vrneš, ker “šolaš” malomarnega, ker ni pazil.
Srečaš “prikupnega” moškega (s prstanom 😉 na katerega nihče ne pazi in ga imaš, po zgornji logiki, dolžnost “ponucat”, ker tudi tebi paše imet v tvoji denarnici konkretno vsoto ustrezne valute…
Tako nekako? ;)[/quote]
Če se bo & in ko se bo oboje zgodilo bom komentirala tale tvoj zapis, za zdaj pa interpretacije/podvprašanja/…..vse je dovoljeno prosto po prešernu 😀
Najdeš 1000€ v kuverti z naslovom in jih ne vrneš, ker “šolaš” malomarnega, ker ni pazil.
Srečaš “prikupnega” moškega (s prstanom 😉 na katerega nihče ne pazi in ga imaš, po zgornji logiki, dolžnost “ponucat”, ker tudi tebi paše imet v tvoji denarnici konkretno vsoto ustrezne valute…
Tako nekako? ;)[/quote]
Če se bo & in ko se bo oboje zgodilo bom komentirala tale tvoj zapis, za zdaj pa interpretacije/podvprašanja/…..vse je dovoljeno prosto po prešernu :D[/quote]Oooooooooooo raročaran nad (ne)odgovorom… uf kako boli…. 🙂
Spet nam povzročaš bolečine 😉 :)))))
Sem nekoč vrnil neko (relativno visoko) vsoto denarja, ki sem jo našel, nekomu, ki ga nisem poznal. Ni mi rekel niti hvala, kar ga ne bi nič stalo. Enostavno se mu ni zdelo vredno izreči te preproste besede, še več, dovolil si je biti še nesramen z mano…. :/
Pri zvestobi je podobno. Na tehtnici imaš nekaj trenutkov “užitkov” v primerjavi s tistim kar lahko izgubiš s tem dejanjem. Izgubiš pri sebi, ko (od takrat naprej) nekomu lažeš v sebi (najprej sebi potem še vsem vpletenim). Če teh pomislekov nimaš potem ni dvoma…. zakaj si ne bi privoščil, kaj me brigajo občutki drugih…. :/[/quote]
Ne vem; če se vprašam ali imam raje 1000€ in/ali furam zvestobo? Še vedno je to vsaka odločitev(stvar zase). Lahko pa rečem, kako bi to zgledalo praktično: če bi našla 1000€ bi jih verjetno obdržala s prigovarjanjem pri sebi, da je potrebno na svoje stvari paziti…vkolikor bi zašla v situacijo, kjer bi bilo vprašanje zvestobe pa je odvisno od več dejavnikov…ali je moj partner zvest meni, ali sem s čim v zvezi tako nezadovoljna, da je potrebno varanje, pa spraševala bi se kako bi bilo, kaj bi imela od tega itd….in ko bi tako veselo razmišljala bi se priložnost kar mimo mene odpeljala, tako da bi bila kar zvesta :))[/quote]
Meni se zdi, da si sedaj super povezala obe stvari med sabo, ki se ne dasta primerjat, po tvoje. Hitro se učiš. 😉
Torej je zvestoba le iluzija ?[/quote]
Hm, najprej bi morali razčistiti, kaj je to “zvestoba” in kaj “varanje”. Ali gre za nezvestobo, če se partner zaljubi v drugo, a te ne prevara (ker pač tista oseba ni tega želela ali ker si ni upal)?[/quote]Če se je zaljubil v drugo, te je prevaral, čeprav ti je to povedal in ti ostal zvest~~
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Hm, najprej bi morali razčistiti, kaj je to “zvestoba” in kaj “varanje”. Ali gre za nezvestobo, če se partner zaljubi v drugo, a te ne prevara (ker pač tista oseba ni tega želela ali ker si ni upal)?[/quote]Če se je zaljubil v drugo, te je prevaral, čeprav ti je to povedal in ti ostal zvest~~[/quote]
Moral bi ti prej povedati, da se bo zaljubil ? 🙂
Kaj pa, če se zaljubi v trenutku, da ga zadene kot strela z jasnega ? 🙂
Potem to ni varanje, saj ni mogel vnaprej vedeti.
Sploh, če imaš malo bolj posestniško dojemanje “ljubezni” v glavi…
Lažje ga vrtiš okoli prsta…. He,he,he…[/quote]
Pa sploh ti ni treba veliko naredit, itak si že ljubljen. 😉
Hm, najprej bi morali razčistiti, kaj je to “zvestoba” in kaj “varanje”. Ali gre za nezvestobo, če se partner zaljubi v drugo, a te ne prevara (ker pač tista oseba ni tega želela ali ker si ni upal)?[/quote]Če se je zaljubil v drugo, te je prevaral, čeprav ti je to povedal in ti ostal zvest~~[/quote]
Kaj pa, če je tak, da se zaljubi na prvi pogled? Saj ni on kriv, da je šla Ona mimo njega. 😉
Če se je zaljubil v drugo, te je prevaral, čeprav ti je to povedal in ti ostal zvest~~[/quote]
Kaj pa, če je tak, da se zaljubi na prvi pogled? Saj ni on kriv, da je šla Ona mimo njega. ;)[/quote]Je pač brez krivde kriv a ne, saj to tudi obstaja, verjamem da ti še nisi slišal za to frazo, (ki ne čitaš drugega kot ta zguslan (by marinec.si) forum)
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Če-ko se zaljubiš, najprej prevaraš samega sebe, ker sebi več nisi zadosti in torej nekoga nepreklicno rabiš; če si v vezi, pa prevaraš še tistega… fizična manifestacija zaljubljenosti je spričo tega brezpredmetna~~
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup]
Mogoče hoče Matjaž povedati, da izberi njega, pa bo uspeh zagotovljen. :)[/quote]
Robi, dešifriranje moških mi pogosto dela težave.Pri Matjažu pa itak nikoli ne veš, pri čem si. :))[/quote]Pri matjažku veš, da si lahko samo na ptujskem polju, ker on se od tam ne mekne…
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup]
Kaj pa, če je tak, da se zaljubi na prvi pogled? Saj ni on kriv, da je šla Ona mimo njega. ;)[/quote]Je pač brez krivde kriv a ne, saj to tudi obstaja, verjamem da ti še nisi slišal za to frazo, (ki ne čitaš drugega kot ta zguslan (by marinec.si) forum)[/quote]
To se pa sliši tako nepošteno. :))
Je pač brez krivde kriv a ne, saj to tudi obstaja, verjamem da ti še nisi slišal za to frazo, (ki ne čitaš drugega kot ta zguslan (by marinec.si) forum)[/quote]
To se pa sliši tako nepošteno. :))[/quote]Zakaj nepošteno, saj si sam pisal o tem, da ne čitaš… ker da ne rabiš
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Mislim to, da je nekdo kriv brez krivde. 🙂 Čitam jaz čitam. Ravno berem Čisto kratka zgodovina vsega. Nisem nikoli napisal, da ne rabim čitat. Če sem, sem bil pijan. Pijan pa že dolgo nisem pisal. :))
Robi, dešifriranje moških mi pogosto dela težave.Pri Matjažu pa itak nikoli ne veš, pri čem si. :))[/quote]Pri matjažku veš, da si lahko samo na ptujskem polju, ker on se od tam ne mekne…[/quote]
Antilopa…
Katenjka je pa prava strokovnjakinja za dešifriranje. Mogoče zato, ker je bolj tehnično usmerjena. 🙂
Kaj pa, če pustiš, da moški tebe dešifrira ? 🙂
Pri matjažku veš, da si lahko samo na ptujskem polju, ker on se od tam ne mekne…[/quote]
Antilopa…
Katenjka je pa prava strokovnjakinja za dešifriranje. Mogoče zato, ker je bolj tehnično usmerjena. 🙂
Kaj pa, če pustiš, da moški tebe dešifrira ? :)[/quote]
Zaradi mene lahko, imel bo težko delo. Še sama sebe večkrat presenečam. :)))
Antilopa…
Kaj pa, če pustiš, da moški tebe dešifrira ? :)[/quote]
Zaradi mene lahko, imel bo težko delo. Še sama sebe večkrat presenečam. :)))[/quote]Waaaw, to pa je namig. Matjazko že brusi sekiro…. :)))
Drvoseča pač 😉
Zaradi mene lahko, imel bo težko delo. Še sama sebe večkrat presenečam. :)))[/quote]Waaaw, to pa je namig. Matjazko že brusi sekiro…. :)))
Drvoseča pač ;)[/quote]Ma ja… drvoseča… lik trdnega skromnega delovnega zanesljivega, odpuščajočega ljubečega nežnega… človeka, kot je bil sv jožef…?? Takega si mislil, On_ mon ami??
[youtube]0Ji3I8SPKSg[/youtube]
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Forum je zaprt za komentiranje.