Ljubitelji jezer namesto morja
schafberg
Hvala . Mi smo se vozili kar precej po Avstriji in videli precej jezer. Bili smo na enem do sedaj. Nam lahko svetuješ, katero bi bilo primerno. Tokrat ne bi šli kampirat. Kje je kaj prijetnega po zmerni ceni?
[/quote]
Sem pozabila prej napisat,če boste šli na Wolfgang see boste šli lahko na shafber-hrib to je na katerega se pelješ z luštnim odprtim vlakcem.Gor je res prečudovit razgled pa koča je kjer imajo v redu za jest,Me ne je bil super izlet. Schwarzensee -črno jezero je pa tudi eno jezero ,ki je blizu wolfgansee.Je tako manjše skrito ampak ko prideš tja si rečeš prečudovito. Dve ideji za izlet od Wolfgang jezera .
Sem pozabila prej napisat,če boste šli na Wolfgang see boste šli lahko na shafber-hrib to je na katerega se pelješ z luštnim odprtim vlakcem.Gor je res prečudovit razgled pa koča je kjer imajo v redu za jest,Me ne je bil super izlet. Schwarzensee -črno jezero je pa tudi eno jezero ,ki je blizu wolfgansee.Je tako manjše skrito ampak ko prideš tja si rečeš prečudovito. Dve ideji za izlet od Wolfgang jezera .
[/quote]
Schafberg je pravilno ime za ta hrib.
Mi smo bili lani v kampu na Achenseeju. Zelo lepo je vse urejeno, veliko za početi. Kolesarjenje, hribi, sprehodi. Voda sicer lani ni bila najbolj topla, ampak se da plavati. Po jezeru vozijo ladjice, veliko ljudi supa, kajta, Kot gost imaš zastonj avtobusni prevoz. Ob jezeru je tudi tematska pot z aktivnostmi za otroke. Zelo všečno.
Jaz najraje grem tja, kjer še nisem bila. Torej čim več različnih jezer. Smisel tega mi je, da grem v hribe, na kolo, v naravo, za konec dneva pa še v jezero plavat, veslat. Ampak fajn je vsakič kam drugam it. Recimo v Sloveniji mi je Bohinj najbolj taka lokacija, ampak sem že večkrat bila tam tako, da grem sedaj raje kam drugam (čeprav mi je Bohinj izjemno lep, ker imaš ogromno stvari za početi). V Avstriji pa je res ogromno jezer. No saj na Finskem jih je tudi dosti, ampak tja je pa malce predolga pa malce hladna so jezera :).
[/quote]
Res je na Finskem jih je ogromno in poleti je res čudovito, sploh ko sonce ne zaide. Čeprav že tukaj na Finskem živim nekaj let, sem se v jezeru kopala mogoče 3x, ker meni osebno se vedno prehladna voda. Je pa čist super bit na plaži ali pa se sprehaja, ker je res čudovito.
Skoraj 20 let je že tega, ko smo se občasno šli kopat na Bled. Desj na Bled ne hodimo več. Poleti sploh ne, saj je bilo rečeno, da Bled poleti ni za Slovence. Nič hudega, Bled je precenjen, je drag, ponuja za ta denar zelo, zelo malo.
Parkrat smo bili na Podpeškem jezeru, tudi na Bloškem.
Avstrijska jezera so večja, vse je bolj urejeno. V bistvu ni drago. No, vsaj precej ceneje je kot na Bledu.
Bohinj je meni tako pri srcu, da bi se kar preselil tja najraje. Super voda, osvežilna in čista, pa tudi sama okolica mi je fenomenalna. Mam to srečo, da mi je dokaj blizu, vseeno pa se je v tem poletnem času ravno zaradi blejske gneče ponavadi prav zoprno vozit po cesti. Jezera imam tudi sam zelo rad, se pa ogibam gneče in raje kot na nabito polni plaži uživam kje bolj na samem. Kreda mi je sicer simpatična, vendar sem tam največ ob začetku in koncu sezone pa še to med tednom ponavadi, ker je sploh v zadnjih 10 letih vedno več obiskovalcev, še posebej zdaj, ko je nova cesta- asfalt. Na Bled grem redko kdaj, ker mi ne diši. Preveč obljuden in onesnažen.
Forum je zaprt za komentiranje.