Ljubim 2
Sem poročen v štiridesetem, z ženo imava res dober odnos. Zadeve štimajo. Lahko rečem, da sem eden tistih redkih srečkotov…In kaj se je zgodilo.
Nedolgo tega sem spoznal prijetno žensko, začutil sem da ima bolečino v sebi. Naterala je svojega ker je bil z drugo. Sedaj živi sama z otrokom in ne glede na vse, res pohvalno fura lajf. Večkrat sem ji omenil, da naj gre preko tega in tipa sprejme nazaj.
Po nekaj srečanjih sem ugotovil, da ta ženska ne bo ena izmed mnogih znank, temveč je postala oseba, ki se mi je prirasla v srce. Postala sva si zaupnika. Ve, da ljubim svojo ženo. Ve da ljubim tudi njo. Všeč sva si.
Ko sem sam in premišljujem, čedalje bolj ugotavljam, da mi ženska zapolnila majhen prostor, ki ga do sedaj s svojo ženo nisem zapolnil. In čeprav imava glede zvestobe z ženo odprte poglede mislim, da sva si do sedaj oba bila zvesta ne vem kako bo naprej.
Dejstvo je da se prvič vživljenju res čutim izpopolnjenega. To čuti tudi moja žena. Paše ji, ko me vidi zadovoljnega, čeprav razloga za to še ne ve.
Za naše okolje mi je težno priznati dejstvo, da “ljubim 2”. V svetu temu pravijo “polyamory”. Kaj naj storim? Mika me, da bi ju predstavil eno drugi. Ima kdo s tem kakšne izkušnje?
Prosim za konstruktivne komentarje.
jaz sem imela takšen problem že kar nekaj let nazaj. imela fanta, ki ga imam še sedaj neizmerno rada, no v glavnem sem spoznala še nekoga, ki mi na začetku ni bil kaj dosti všeč, počasi pa mi je zelo in vedno bolje postajal nekaj oz nekdo ki je zapolnil tisti del mene, ki ga partner ni mogel. če tvoja žena nima problema s tem, da si z drugo potem ju predstavi pa boš videl kaj se bo zgodilo. jaz sem partnerju predstavila ta drugega kot zelo dobrega kolega, vsake toliko časa malo namigovala kaj si želim, vendar sta mi hitro dala vedet, da naj se odločim le za enega, ker to pa nebo šlo. no in tako sem ostala z partnerjem, kolega je le še zelo dober kolega in nič drugega. mislila sem, če ga nebom nikoli več videla, da bom nanj pozabila, vendar ne gre. vsakič ko ga kdo omeni, ko ga kje slučajno srečam mi srce ponori, vendar nič več kot to. mogoče boš imel kaj več sreče
Nič nimaš srečnega zakona, sam sebe prepričuješ, da ga imaš. Imaš popolnoma povprečen zakon, ki temelji na lažeh in sprenevedanju, tako kot večina zakonov, zato ni tvoj nič posebnega.
Pravzaprav nimaš veliko opcij.
– lahko si še naprej zvest ženi
– si omisliš ljubico, kot marsikdo
– se ločiš in nehaš glumit, da si nekaj, kar v resnici nisi
Ljubiš dve, kaj…a bi rad medaljo za priznanje? Nič posebnega nisi, ljudje nismo narejeni za to, da bomo celo življenje ob enem partnerju. Ali boš ša naprej igral zlagano vlogo, ali pa si morda celo upaš postati samski moški, ki ima pravico početi, kar hoče, se pa odloči sam.
@Irynna: Kar te ne ubije te ojača. Ko se boš zavedalal, da svet ni črno-bel, boš mogoče sprejela drugačnost. Aja prijetno dišim, smeti sem pa danes tudi že odnesel, ter opral in polikal perilo (ja copatek ja…)[/quote]
revež zlagani, smrdiš od znotraj, četudi si v armanijevi srajci in guccijevem parfumu… dreka v možganih žal ne moreš skrit.
@Irynna: Kar te ne ubije te ojača. Ko se boš zavedalal, da svet ni črno-bel, boš mogoče sprejela drugačnost. Aja prijetno dišim, smeti sem pa danes tudi že odnesel, ter opral in polikal perilo (ja copatek ja…)[/quote]
revež zlagani, smrdiš od znotraj, četudi si v armanijevi srajci in guccijevem parfumu… dreka v možganih žal ne moreš skrit.[/quote]
@Irynna: Na ene pa vreme res grozno vpliva :). Če boš imela tako mnenje o moških boš težko našla ljubezen. No mogoče jo pa ne iščeš in raje seješ sovraštvo.
to lahko nekdo, ki nima vrednot in vesti. le počakaj na starost, ko boš vsa uvela in grda… ko te niti klošar ne bo več pogledal… takrat te bo začelo glodat in to tako hudo da se boš živa požrla….[/quote]
trenutno me sploh ne zanima kaj bo čez 50 let. še nikoli mi ni bilo za nobeno stvar žal in mi tudi nikoli nebo, ker nisem človek ki bi objokoval pretekla dejanja, pa če so bila še tako neumna
zakaj naj bi mi bilo čez 50 let žal, da sem ljubila dva moška in ne samo enega? sem z enim in tudi vedno bom, le da bom vedno imela rada še nekoga. in??
to lahko nekdo, ki nima vrednot in vesti. le počakaj na starost, ko boš vsa uvela in grda… ko te niti klošar ne bo več pogledal… takrat te bo začelo glodat in to tako hudo da se boš živa požrla….[/quote]
trenutno me sploh ne zanima kaj bo čez 50 let. še nikoli mi ni bilo za nobeno stvar žal in mi tudi nikoli nebo, ker nisem človek ki bi objokoval pretekla dejanja, pa če so bila še tako neumna
zakaj naj bi mi bilo čez 50 let žal, da sem ljubila dva moška in ne samo enega? sem z enim in tudi vedno bom, le da bom vedno imela rada še nekoga. in??[/quote]
Zapomni si te besede: Za vsako rit raste palca! Zagotovo tudi za tvojo!
zdaj pa se mi res ne da več ukvarjat z vami, pokvarjenimi dušami… itak ste problem, bogsigavedi koga.
papa
Imate pa dosti cajta, da poleg vzgoje otrok, treningov, dejavnosti, lutk, knjižnice in družinskih izletov še drugje kvalitetno in aktivno rešujete težave.
Včasih se človek preveč briga za druge in pre malo zase in za svoje sanje in cilje, ter daje lažno zaslombo in upanje v zaupljivo ljubezen partnerju.
Zaradi mene jih imate lahko 5 ali pa 10, ampak to so ljudje v predalčkih “ostalo” in niso združljivi.
Vsak pozna ostale ljudi, eni so nam bolj pri srcu, drugi manj, nekaterih se izjemno razveselimo ne glede na spol, do drugih smo mrtvo hladni. Vsi ti ljudje so iz različnih zgodb našega življenja in vsak ima v sebi te zgodbe.
Tisto zapuščeno mamico pa pusti pri miru, naj si najde samskega moškega, ker jo imaš 100x lahko rad, ampak se izključuješ že s tem, ko praviš, da je svojega zaradi druge nogirala. Ti imaš prvo in bi bila ona 2. Ne zlorabljaj njene ranljivosti.No, rad jo imaš lahko vseeno, ampak umakni se v svoj svet, ki ti, kot praviš veliko pomeni in vse štima. Ima pravico do nekoga, ki ji bo lahko ponudil svoj prosti čas, česar pa ti nimaš, razen časa za vijolice.
Če si s partnerjem povezan, čutiš, ko nekdo tretji vstopi v zvezo. Ja tudi moj mož se je zaljubil v drugo ( nikoli mi ni priznal). Zbegan do amena, je začel iskati napake na meni, obtoževal me je za vse mogoče. Nekaj časa sem to prenašala ( toliko, da sem ga prebolela) in mu dala jasno vedet, da se odseli. Sprva je bil zelo odločen za konec med nama, počasi pa mu je upadel pogum. In kaj je dosegel-prenehala sem ga ljubiti. Dala sem mu jasno vedet, da ne ostajam zaradi njega, ampak zaradi otroka. Izgubila sem zaupanje v njega in čakam, da otrok odraste.
Vem, da me mož ljubi, da je ljubil tudi njo.Vem, da mu ne bom nikoli oprostila, da si je dovolil vstopit nekomu tretjemu v najin odnos. Pred poroko sem mu dala na izbiro: ali želi svoboden zakon, ali bova obstajala samo eden za drugega. Odločil se je za drugo varianto. Tudi sva se dogovorila, če bo kdaj kateremu izmed naju vstopila druga oseba v življenje, da bova odkrita, brez obtoževanj se bova razšla, ampak on je izbral podlo igro- krivdo za razhod je hotel zvaliti name. V očeh otroka, me je hotel očrnit. Za to ni opravičila.
Tudi moj trenutek bo prišel, ko bom zmagoslavno pobrala svoje stvari in ga izbrisala iz svojega življenja.
Ti, ki ljubiš 2, da ne boš takšnega presenečenja doživel tudi ti, takrat, ko boš že pozabil na to, da si bil zaljubljen v drugo,ko boš bolan, ko boš brez zaposlitve,ko boš potreboval ženo ob sebi.
A naj napišen sestrin trenutek, sosedin mož,…. Zanima te, kaj še ni moje-veliko stvari. Lahko pa ti naštejem kaj je moje: moj um, moja duša, moje telo, moja čustva, pes, muca, 1/2 hiše, avto,skriti denar za stanovanje, skrb za otroka, pravica odločanja in za moža si vzamem pravico, da rečem MOJ MOŽ ( ni mišljeno s tem, da bi bil moja lastnina) in bom tudi imela pravico reči MOJ bivši mož.
Kaj ti gre v nos?
A naj napišen sestrin trenutek, sosedin mož,…. Zanima te, kaj še ni moje-veliko stvari. Lahko pa ti naštejem kaj je moje: moj um, moja duša, moje telo, moja čustva, pes, muca, 1/2 hiše, avto,skriti denar za stanovanje, skrb za otroka, pravica odločanja in za moža si vzamem pravico, da rečem MOJ MOŽ ( ni mišljeno s tem, da bi bil moja lastnina) in bom tudi imela pravico reči MOJ bivši mož.
Kaj ti gre v nos?[/quote]
No, vsaj pri možu bi očitno morala napisati “najin” … Mal heca.
Drugače se pa strinjam s tem, kar je napisal-a zvončki.
Forum je zaprt za komentiranje.