Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ljubica me je zajebala

Ljubica me je zajebala

No, tole me pa res zanima, kako se tip lahko legalno odpove očetovstvu.

Očetovstvo se sicer lahko ureja kadarkoli, ni časovne omejitve, omejitev petih let velja za spodbijanje očetovstva.[/quote]

Popravek: Tožbo na ugotovitev očetovstva za otroka, rojenega izven zakonske zveze, lahko vloži v otrokovem imenu mati, dokler izvršuje roditeljsko pravico oziroma otrokov skrbnik s privolitvijo centra za socialno delo, otrok pa, ko postane polnoleten, vendar najkasneje 5 let od dneva, ko postane polnoleten. Priznanje očetovstva velja in se vpiše v matično knjigo samo, če se s tem priznanjem strinja otrokova mati, ki jo matičar o tem obvesti. Če se mati ne strinja s tem priznanjem ali če ne da izjave v enem mesecu po prejemu obvestila, lahko tisti, ki je priznal otroka za svojega, vloži tožbo pri sodišču na ugotovitev, da je on otrokov oče. Tožba se lahko vloži v enem letu po prejemu obvestila, da se mati ne strinja s priznanjem očetovstva, vendar le v petih letih po rojstvu otroka.
Biološki starš se lahko odpove otroku oz. roditeljski pravici v primeru, ko drug starš in njegov partner vložita zahtevo za enostransko posvojitev tega otroka.To se ureja na CSD (enostranska posvojitev), drugače ni možno (temu jaz pravim “legalna odpoved očetovstva”). Druga varianta je tožba za odvzem roditeljskih pravic, ki jo sproži starš, ki skrbi za otroka, za kar pa morajo obstajati tehtni razlogi. Vsekakor je zakonodaja pri nas na tem področju zelo nagnjena predvsem v korist otrok.[/quote]

Popravek česa?

In po kakšnem ključu, glede na razlago, ki si jo dala o legalni odpovedi očetovstva, bi se lahko tale naš metuljček odpovedal neprijetni dolžnosti? Kot vidiš, to absolutno ni odvisno od njega, ampak od dveh drugih ljudi. Ne zavajaj.

Popravek tega, kar je najprej trdila, torej da se oče lahko odpove. Se pravi, ne more se.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Še ena bedna provokacija.

Nobena provokacija ni bedna. Beden je lahko samo tisti, ki jih daje. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Točno! Beden je je provokator in kako so šele bedni tisti, ki na prozorne provokacije tule povsem resno diskutirajo in na koncu potegnejo iz vsega psihoanalitične zaključke vredne Nobelove nagrade. 😉

:)))))))))))))))))
:)))))))))))))))))))))))

Ne, človek, ki dela slabe stvari ni beden, bedne so njegove dejavnosti.
Učili so nas, da recimo otroku, ki kaj ušpiči, ne smemo reči, da je slab, grd, zloben, ampak, da so taka njegova dejanja :).
Tako, da avtor ni bednik, bedna so njegova dejanja.

Točno! Beden je je provokator in kako so šele bedni tisti, ki na prozorne provokacije tule povsem resno diskutirajo in na koncu potegnejo iz vsega psihoanalitične zaključke vredne Nobelove nagrade. ;)[/quote]Vredni so že samo dobili jo pa ne bodo/bomo….. :))))))))))))))))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Absolutno točno!! A, da se je Marko zmotil, ko je zapisal Nobena provokacija ni bedna. Beden je lahko samo tisti, ki jih daje. ;) ?? Pa to je skoraj neverjetno, zmotil se je!

Torej, če smo torej absolutno točni, bedna so dejanja provokatorjev, konkretno provokacije in niso bedni tisti, ki na provokacije večkrat doktorirajo, ampak so njihovi zaključki, psihoanalitični doktorati na osnovi provokacij, čeprav so vredni Nobelove nagrade nadvse… – bedni?? Ja, to zveni bolj pravilno.

Točno! Beden je je provokator in kako so šele bedni tisti, ki na prozorne provokacije tule povsem resno diskutirajo in na koncu potegnejo iz vsega psihoanalitične zaključke vredne Nobelove nagrade. ;)[/quote]
Resno diskutiranje je kljub vsemu smiselno, ravno zaradi tega, ker smo ugotovili, da nobena provokacija ni bedna. Še vedno obstajajo ljudje, ki razmišljajo točno na tak način, to pa še ne pomeni, da so ti ljudje bedni. Včasih pa se kdo na njihov račun tudi poheca oziroma uživa v tem, ko verjame, da ljudi zavaja. Lahko bi prav tako rekli, da je beden tisti, ki tu označuje za bedne tiste, ki resno diskutirajo. Zakaj pa temu “bednežu” ne bi dali veselja, če je po to prišel? Jaz zaradi tega nimam nič manj, če pa je slučajno kdo mislil resno, pa je resna debata spet lahko le koristna.

To verjetno velja za ljudi, ki delajo “bedne” stvari nenamerno. Če bi bilo vedno bedno le dejanje, potem ne bi obsojali ljudi za umore in ostale prekrške, ampak bi obsodili samo njihova dejanja. 😉

Marko, če ne bi morilcev obsojali zaradi dejanj, bi jih usmrtili.
Tako pa jih zaprejo in jim s tem, da jo možnost, da nekoč postanejo boljši.

Manj “bedni”? 🙂 Ne, saj se strinjam. Malo kdo dela napake namerno. Skoraj vsak verjame, da je tisto, kar je storil, pravilno (zanj), le da včasih tu in tam kdo “pozabi” na pravila in zakone, ki jih je družba sprejela z namenom, da bi v njej vladal red.

Marko, saj se strinjam, samo sem morala malce po provocirat :).
Verjamem pa, da obstajajo tudi taki, ki so imeli ljubico in so ji naredili otroka pa ga nočejo. Poznam celo osebno primer. Sicer verejtno ni lagala, da jemlje KT, otroka pa ji je vseeno naredil in zdaj hodi malo k ženi, malo k ljubici. In obema naklada kako ju ima rad in kako ne more biti samo pri eni, ko pa ga ta drugi otrok rabi :(.
In da se stvar še bolj zakomplicira, je ljubica še drugič zanosila in še vedno upala, da po drugem otroku pa bo res prišel k njej. Otroka sta že par let stara, on pa še vedno pri ženi in tudi ljubici, ločil se pa ni.
Avtor teme je res provokator, se čuti iz pisanja, ampak v reali pa se tudi kdaj kaj takega dogaja. Težko verjeti, ampak je res.
Tudi slišala sem eno znanko, da je njen fant letal okrog, zato je zanosila, da bi se poročil z njo. Poročil se je res, leta pa še vedno okrog, z drugimi ženskami seveda.

brze zamere, ampak moški ste včasih reees naivni 🙂
Joooj, kako lahko zaupaš kontracepcijo ljubici/ljubimcu.
Pa ne le zaradi naraščaja, tudi zaradi varnosti… Saj na neko blazno trdno moralo ne moreš računati, da o zvestobi ne govorim…

Grow UP!!!!!

Zakaj bi se ločil, če njegovi ženi očitno tako paše!?

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Če komaj čakaš ,da boš ga dal “na toplo” – se temu ne reče naivnost, ampak neučakanost. ;))

Če komaj čakaš ,da boš ga dal “na toplo” – se temu ne reče naivnost, ampak neučakanost. ;))[/quote]

Matjaži, kakšna neučakanost neki… 🙂

Tale “Ljubimec” meni (sodeč po napisanem) deluje glup kot pi*ka 🙂

Če komaj čakaš ,da boš ga dal “na toplo” – se temu ne reče naivnost, ampak neučakanost. ;))[/quote]

Matjaži, kakšna neučakanost neki… 🙂

Tale “Ljubimec” meni (sodeč po napisanem) deluje glup kot pi*ka :)[/quote]

Pi*ke niste glupe, če veš, zakaj jo imaš, lahko spretno manipuliraš z moškimi, da ti jedo iz roke kot golobčki. :))))

Vsaka jo hoce cim drazje prodat, sam ko caka na ta pravega , se ji pa susi 🙂
.
.

Točno! Beden je je provokator in kako so šele bedni tisti, ki na prozorne provokacije tule povsem resno diskutirajo in na koncu potegnejo iz vsega psihoanalitične zaključke vredne Nobelove nagrade. ;)[/quote]

V razmislek: poneumlja tolikšna beda, ki jo spremljamo?

V razmislek: poneumlja tolikšna beda, ki jo spremljamo?[/quote]

seveda poneumlja, če jjo jemlješ resno in ne kot razvedrilnozabavni program.

Resno diskutiranje je kljub vsemu smiselno, ravno zaradi tega, ker smo ugotovili, da nobena provokacija ni bedna. Še vedno obstajajo ljudje, ki razmišljajo točno na tak način, to pa še ne pomeni, da so ti ljudje bedni. Včasih pa se kdo na njihov račun tudi poheca oziroma uživa v tem, ko verjame, da ljudi zavaja. Lahko bi prav tako rekli, da je beden tisti, ki tu označuje za bedne tiste, ki resno diskutirajo. Zakaj pa temu “bednežu” ne bi dali veselja, če je po to prišel? Jaz zaradi tega nimam nič manj, če pa je slučajno kdo mislil resno, pa je resna debata spet lahko le koristna.[/quote]

Koristna?? Za koga le? Če je tole resna diskusija in za koga koristna, sem jaz ……drug Tito.

Lahko se, če se mati s tem strinja in napiše, da je oče neznan.

Čisto prav je, njegova krivda je to.
Pa to mi gre itak na k…. , da ima nekdo ženo, pol ima pa še ljubice zraven.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close