Ljubezenska aferica s sodelavcem?!
Pri 20-ih bi ubila najprej sebe, potem moža (če bi mi to naredil), pri 30-ih samo njega, po 40- …… Drage bejbe, življenje je še vse kaj drugega kot otroci, pa mož, pa masten predpasnik. So pa seveda na prvem mestu. Live and learn. Predvsem pa tu ni kaj odpuščati. Krščanstvo je iz zakonske zveze na silo ustvarilo neko kvazi monogamijo in potem slabo vest in slabo vest in še enkrat kesanje. Pol se pa varamo.
Kaj je tu za obžalovat, če se spogleduješ in mečkaš s sodelavcem? Ali imaš svojega moža zato kaj manj rada, če ti nekdo tretji dvigne adrenalin. Pomlad deluje na vse, ne samo na rožce. Mater me razkuri, ko trkate na slabo vest in odpuščanje. Ne zamerit, pa ni kaj odmerit. Človek je individualno bitje, sam se rodiš, sam umreš, in svoja najbolj skrita in tudi najbolj nizkotna čustva poznaš le ti. Ali možu poveste, da ste si vrtale po nosu? Ne? Ergo? Torej mu še marsikaj drugega ni potrebno povedat. Iskrenost my ass. Moški so drugačni, ženske smo drugačne. Pika.
Jaz svojega možička nisem fizično prevarala še nikoli. Poudarjam: FIZIČNO. Vmes je pa veliko luštnih stopenj. Za tu in tam. Naj vam bo žal vsem tistim, ki to zamujate.
“It’s all about love” n’est pa?
Napisala si: “In točno to, kar mi mož ne da, mi da sodelavec. “
Ta stavek pove, da se nisi šla spogledovat z drugim zaradi spogledovanja samega, temveč ti v odnosu z možem nekaj manjka. V tem primeru rešuješ (oz. si reševala) problem tam, kjer ga ne boš rešila – to je izven tvojega odnosa z možem. Izboljšaj odnos z možemo, potem pa boš videla, če te sodelavec še privlači.
Skoraj sigurno! Samo dovolj prepričljiva mora biti! Mož nikakor ne sme izvedeti o želji, strasti, užitkih. Prepričati ga mora, da je bila to huda napaka, da jo je izkoristil (ljubimec namreč), itd.. Kolikor vem, so moški pripravljeni požreti marsikaj, in niso pripravljeni na hitre in velike spremembe, kar se tiče razbijanja družine. Druga pesem pa je takrat, kadar si je on našel drugo osebo za zadovoljevanje svojih užitkov. Takrat so, najbrž, takšni koraki lažji in hitrejši.
Tudi jaz sem poročena, z otrokom. Pri možu pogrešam iste stvari, kot ti, sodelavka. In ker sem človek, ki se o vseh težavah najprej pogovori, naj ti povem, da mu že dobri 2 leti “trobim”, kaj pogrešam pri njemu. Morda je potem bolje dan ali dva in spet po starem. Vem, da mu ne bom več dolgo govorila in ga prosila, vsak ima svojo mejo. Tudi jaz. Samo vprašanje časa je, kdaj bom jaz začela to iskati drugod.
Seveda pa je tvoj morda drugačen in te je poslušal in tudi uslišal.
Pozdravljena,
tudi jaz sem imela podobno izkušnjo. 15 let starejši sodelavec, doma otrok in mož, ki mu popolnoma nič ne manjka, je pozoren, spoštljiv, izvrsten ljubimec, čudovit očka, skratka, brez pripomb.
Pa me je sodelavec osvajal, in osvajal, pa mi je laskalo… in skoraj bi se zgodilo, če ne bi v svoji glavi naredila STOP!! Tudi možu sem povedala (ne čisto vsega, malo po ovinkih) in me je razumel. Čeprav midva s sodelavcem nisva imela popolnoma nič – razen odkritih pogovorov o vsem, sem se vseeno počutila krivo.
sedaj je vse za mano, trenutno pričakujem drugega otročka, s sodelavcem sva še vedno v dobrih, kar prijateljskih odnosih, z možem vse v najlepšem redu.
Skratka, vesela sem da se mi je končalo tako kot se je, ker bi res izgubila lahko preveč…..
Te pa po svojem razumem. Včasih resnično pomaga čas, par dni počakaš pa na stvar gledaš popolnoma drugače.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.