Ljubezen ne pozna meja
Ja, Marko, drugače ne more bit. Če dva podobno mislita, sta si … na neki duhovni ravni!!!… všeč.
To ni pecanje. To je odkritost.
Marko, kak zdaj… 🙂 Praviš da nisi prost, pa vendar samski (ali nekako tako)… hm, kaj si potem, duhovnik?
Katenjka, če je duhovnik, ne bo nič z moj ali tvoj… 😛 (Hecam se.)
Res, očitki so bili, še vedno jih upam zagovarjat jih. Nisem bila jaz edina, ki je videla stvari takšne, kakršne sem jih pač videla. Vsaj to moraš/te priznati… Jaz sem bila samo najbolj glasna in jasna.
Auč, to pa je bil nizek udarec… 🙂 No, nič hudega, sem jih navajena.
Nič hudega, če Robi nima pooblastil, nimam ničesar skrivat, jih lahko komurkoli takoj pokažem.
Kaj misliš, katenjka, kaj pa Robi, ali on tudi nima ničesar za skrivat (v odnosu do svoje žene, seveda… ups, on nima žene, šmenta… )
Pa ti katenjka, ali imaš ti kaj za skrivat, kdaj?
Ne samo da pišeš o Bogu, ampak tudi izpolnjuj te zapovedi: “Žene naj se svojim možem pokoravajo kakor Gospodu; zakaj mož je glava ženi, kakor je Kristus glava Cerkvi, svojemu telesu, ki mu je odrešenik. Kakor se pa Cerkev pokorava Kristusu, tako tudi žene svojim možem v vsem.”
Ne celega pa res nisem prebrala. Verouka pa , ne boš verjel, nisem nikoli špricala. In oprosti, dvomim, da bi mi ti znal kaj boljše razložit, kot je znal to naš župnik.
Cerkev se premalo pokorava Kristusu…in preveč žena se preveč pokorava svojim možem, ker imajo oni še manj pojma, kaj je prav. Saj zato pa je tako.
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup]
Ne celega pa res nisem prebrala. Verouka pa , ne boš verjel, nisem nikoli špricala. In oprosti, dvomim, da bi mi ti znal kaj boljše razložit, kot je znal to naš župnik.
Cerkev se premalo pokorava Kristusu…in preveč žena se preveč pokorava svojim možem, ker imajo oni še manj pojma, kaj je prav. Saj zato pa je tako.[/quote]
Nič ne pomaga branje, če ne razumeš. V filozofskem pogledu mi je zanimiva predvsem Nova zaveza. Tudi starozavezni Jahve se mi zdi precej tog v primerjavi z Jezusom.
Cerkev se premalo pokorava Kristusu…in preveč žena se preveč pokorava svojim možem, ker imajo oni še manj pojma, kaj je prav. Saj zato pa je tako.[/quote]
Nič ne pomaga branje, če ne razumeš. V filozofskem pogledu mi je zanimiva predvsem Nova zaveza. Tudi starozavezni Jahve se mi zdi precej tog v primerjavi z Jezusom.[/quote]
Krasno, zdaj pa že ne razumem. Sem že mislila, da samo pač nimam sposobnosti uvida z intuicijo. Veš kaj, za žensko je vedno boljše, če je bolj neumna 🙂 🙂
Ok no, sv. pisma res nisem nikoli študirala… parkrat sem ga imela v roki. Srečen zdaj?
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Nič ne pomaga branje, če ne razumeš. V filozofskem pogledu mi je zanimiva predvsem Nova zaveza. Tudi starozavezni Jahve se mi zdi precej tog v primerjavi z Jezusom.[/quote]
Krasno, zdaj pa že ne razumem. Sem že mislila, da samo pač nimam sposobnosti uvida z intuicijo. Veš kaj, za žensko je vedno boljše, če je bolj neumna 🙂 🙂
Ok no, sv. pisma res nisem nikoli študirala… parkrat sem ga imela v roki. Srečen zdaj?[/quote]
TI marsikaj ne razumeš, najmanj pa še sebe! 🙂 In če sebe ne razumeš, boš druge še manj. 😀
To je res. Ampak odkritost je lahko privlačna. 🙂
Kaj vas briga moj stan, ne povem. Haha. Moja vest je čista, samo to je pomembno. Kaj si ostali mislite, me v bistvu ne zanima prav veliko. Malo za hec, pa malo zares. Poročen pa res nisem, to pa lahko povem.
Kaj vas briga moj stan, ne povem. Haha. Moja vest je čista, samo to je pomembno. Kaj si ostali mislite, me v bistvu ne zanima prav veliko. Malo za hec, pa malo zares. Poročen pa res nisem, to pa lahko povem.[/quote]
Čuj, bodo dekleta Sadnega vprašale, bodo takoj izvedele, kaj jih zanima o tebi. :))
Ja, to pa res. Sadni pa ve veliko o meni. Kar ne njega se obrnite. Sicer za točnost njegovih informacij ne jamčim, ampak on vam 100% jamči, da so informacije točne. Hehe.
Kaj vas briga moj stan, ne povem. Haha. Moja vest je čista, samo to je pomembno. Kaj si ostali mislite, me v bistvu ne zanima prav veliko. Malo za hec, pa malo zares. Poročen pa res nisem, to pa lahko povem.[/quote]
Sami izgovori…:) Sami sebe hočete prevarati z lepimi besedami, da ne bi imeli slabe vesti in še naprej mislite, da ste s svojo odkritostjo bolj moralni..:)))
Če pa jaz rečem keri MON-ovki, da bi jo rad spoznal, pa to ni odkritost, ampak pecanje….?
V odkritem odnosu, kjer se imata dva rada, ni potrebno nobeno pokoravanje.
Neko pokoravanje si je izmislila cerkev, ker hoče zasužnjiti ljudi in vladati s svojo močjo.
Ljubezen ne pozna pokoravanja, ampak sožitje.
Ne moreš imeti nekoga rad, pa naj bo to bog ali partner, če imaš občutek, da se moraš pokoravati.
Vprašaš lahko kjerkoli, ampak ni nujno, da bom odgovoril. In ne, ne vem kaj je vprašanje.
Vprašaš lahko kjerkoli, ampak ni nujno, da bom odgovoril. In ne, ne vem kaj je vprašanje.[/quote]
Imam kaj več možnosti,da boš odgovoril, če vprašam privat? (In ne ne bom tega potem pisala javno)
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup]
Zakaj še vedno v vseh mogočih časih pišeš na forum, če si pred kratkim začel vezo s punco, še vedno bolj kot ne odgovarjaš, (razumela bi, če bi res spraševal, ampak ok to ti je za spričo tvoje racionalizacije pod čast)… zakja se vsaj v prvih mesecih ne prepustiš njej (te je česa strah in si delaš back up, ne mislim zdaj, d iščeš drugo, ampak enostravno da “eksistiraš” še kje drugje kot v rl) in končno, ali ona ve za ta tvoj hobi? (Ne mislim nesramno, sprašujem, ker se bom mogoče sama znašla pred podobnim problemom)
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Od kod mi tak način? Hmm… prebral sem marsikaj, zdaj ne berem več. Tudi branje štejem pod nabiranje izkušenj, znanja. Iz knjig poberem, kar se zdi smiselno meni, ne avtorju. V sebe pa sem vedno priprabljen pogledat, ob vsakem konfliktu, ki ga začutim v sebi. Če ne na začetku, pa na koncu vedno pogledam vase in raziščem, zakaj je prišlo do dolečenih občutkov. Navadno to počnem ob negativnih občutkih seveda. Ob pozitivnih pa prav tako, ampak takrat navadno ni potrebe, ker je prijetno. O sebi in drugih sem spoznal precej stvari. Kar pišem, skušam tudi živet. Ta šola verjetno traja celo življenje. Nikoli ne “prepisujem” iz knjig, ampak iz sebe.
Iz dobre knjige je potrebno prebrati vse, iz slabe pa nič, ker je zguba časa. Ne moreš, če še mnimaš dobolj znanja nekaj špekulirati po lastnem izboru. To je kot da bi upošteval vedno samo prvi del stavka božjih zapovedi… ne želi si…pogleda na s soncem obsijane kamniške alpe, (če že imaš to nesrečo, da si za vikend v ljubljani)… no izvirne božje zapovedi niso menda take…
alipa da bi npr. za kosilo jedel samo solato. Midva z Robijem bi sicer preživela, a ne Robi…za ostale pa ne vem če 🙂 🙂
Aja sicer pa pazita da ne bosta preveč offtopicirala vidva z vajinimi osebnimi nagovori tukaj… moramo biti natančni, a ne it in marko… in racionalni tudi 🙂 🙂
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Forum je zaprt za komentiranje.