Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ljubezen gre skozi želodec

Ljubezen gre skozi želodec

Zdravo, je mogoče katera včeraj gledala to oddajo, me zanima kako se reče tisti prvi jedi, ki sta jo delala, ko sta testo stiskala čez cedilo?? Ali se da te recepte kje dobiti na pismeno na netu mogoče? Jaz sem videla samo video.

Hvala za pomoč 🙂

Špacli

Oddaje sicer nisem gledala, tako da ne vem, če je to to, recept za špecle pa je tukaj:

http://www.kulinarika.net/recepti/12008/testenine/specli-spaetzle-/

hvala, točno to sem iskala, le da bomo mi dali čez sir :))

Ja, sej se da čez sir.

A so lohk tud večji pa se jim reče vaser špoclni??

Ne! Ti se delajo drugače.

tole pa niti približno ni res. špecli se v originalu jedo kot priloga k mesu npr, čez se lahko polije omaka, karkoli praktično, ni res, da se da čez lahko samo sir. špecli so v švici nekaj takega kot v italiji testenine. imaš xx receptov in jih lahko ješ na yy načinov. lp

tole pa niti približno ni res. špecli se v originalu jedo kot priloga k mesu npr, čez se lahko polije omaka, karkoli praktično, ni res, da se da čez lahko samo sir. špecli so v švici nekaj takega kot v italiji testenine. imaš xx receptov in jih lahko ješ na yy načinov. lp[/quote]

jah, možno. Ampak na smučiščih v Avstriji se jedo takšni kot sta jih pripravila onadva. Nekje imajo poleg sira še slanino.

Jaz pa sem ujela samo tisti del, ko sta špecle že jedla. Zato nisem videla, kateri sir se doda, kdaj in na kakšen način. Zdelo se mi je, da je bila vmes tudi čebula. Je katera videla in mi prosim opiše postopek priprave?

Prepražiš rdečo čebulo, ne sme porjaveti. Dodaš veliko naribanega sira, takega ki se vleče, recimo Gauda.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close