Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Lizbona z avto!!!

Lizbona z avto!!!

Ima kdo kakšno podobno izkušnjo (okoli 5500 km), imate kakšen nasvet?
HVALA!

Odvisno kaj te zanima…

Nekaj poti (najdaljša 20.000 km) imam za seboj.

Tudi do Portugalske meje sem prišel z avtom

No, do Lizbone ti priporočam, da greš skozi Baskijo, ne mimo Barce. Itak pa je odvisno od tvojih namenov.

lp

bv

Pozdravljen!

Potovali smo l. 1998. Sicer kar daleč nazaj, ampak nekatere stvari se ne spremenijo. Mi smo naredili krog: severna stran Pirenejev (Carcasone v Franciji), prehod v Španijo, Baskija (Bilbao, Santander, blizu so poslikane jame, v katere lahko z malo sreče prideš, ker niso tako zavarovane kot Altamira), po notranjosti Španije, mimo Salamance na Portugalsko v Porto (obvezen ogled vinskih kleti), dolina reke ter ogled vinogradov, po celini skozi narodni park do Coimbre ter Fatime in Lisbone (takrat je bil v Lisboni EXPO), skrajni zahodni rt, Sintra, po celini v Španijo do Madrida (Toledo ter Escorial), do Barcelone in domov. Spustili smo jug Španijo, ker smo si Valencio, Alicante, Malago, Sevillo ter Gibraltar ogledali že enkrat prej.

Potovali smo avgusta, v Baskiji se je dalo kopati, na Portugalskem pa je bilo morje premrzlo. Za to pot smo potrebovali z dvema majhnima otrokoma 23 dni, naredili smo cca. 7500 km.

Lep dan
Mojca

Mi smo bili leta 1999 na Portugalskem z avtom. Tja grede smo šli bolj ali manj po avtocestah Italija, Francija, Španija (postanek v Bilbau), potem pa na Portugalsko – Braganca. Nato smo se spustili proti obali Algarve ob Španski meji, in nato ob Atlantiku nazaj na sever.

Vožnja ni problematična, varnost je bila odlična (nikakršnih problemov), tako da priporočam…

Nazajgrede smo se ustavili še v Andori.

LP

Precej na široko je tole zastavljeno – izkušnje z avtom in nasvet?
Poskusi opredeliti – kaj konkretno te zanima?
Jaz sem letos bila na tistem koncu z avtom – julija, naredila cca 7.000 km, brez problema.
Prejšnje leto Normandija in Bretanija, cca 6.000 km, tudi brez problema, še prej Provansa – tudi cca 5.500 km…
Kaj te zanima?
lpb

Hvala vsem za nasvete!
Torej, prvič se podajam na tako dolgo pot z avtom in sem malo panična … S kakšnimi avti delate tako dolge razdalje? Je res tako nujno imeti diesla?
Se res splača umakniti plačljivim avtocestam?
Mogoče se spomnim še česa!

Joj, joj, tudi bencinar te bo pripeljal kamorkoli te pripelje dizel, samo malo dražji prevoz bo.

Pa tudi po plačljivih avtocestah se pripelješ na cilj, smo dražje je, kot po stranskih. Tako da definiraj splača.

Plačljive so dražje, prevoz je hitrejši in varnejši, zato pa na stranskih več vidiš. Odgvor je odvcisen od tega, koliko časa imaš, kaj želiš videt, ali se boš vmes ustavljala in tako naprej.

lp

bv

Takole ti svetujem: povej kdaj greš pa za kako doglo pa bomo še kaj natrosili.
lpb

Za novo leto, pa ne bi rada, da mi pot vzame polovico časa.

Poglej, jaz sem vozil 20 ur iz Ljubljane do Gibraltarja, špura, brez postankov, to je približno tako daleč kot do Lizbone. Iz Ljubljane do Bilbaa pa sem vozil dva dni, s postanki in prespala sva enkrat, pa tudi ogledovala sva se.

Ne vem, kako vztrajna si v vožnji, ampak razdalje so velike…

Če pa že greš, potem se ti splača štartat iz Ljubljane popoldne, tako da si najtežji del vožnje (noč) še spočita.

lp

bv

Če prav razumem, imaš na voljo 4-5 dni.
Od tega boš na poti oz. v avtu 2 dni.
Ker nimaš časa za postanke in oglede, je edina varianta avtocesta. Ta je najhitrejša, pa tudi najdražja – verjetno si že kaj izračunala, koliko pride….v eno smer: cca 150 EUR. In nazaj ravno toliko.
Pa bencin: približno 3.000 km v eno smer, pa toliko tudi nazaj – pa če se vmes še kaj zgubite in tavate je potem to še dlje…
Jaz osebno za tako malo časa ne bi šla z avtom. Malo poglej cene za letalske karte, po moje se za 30.000 sit – tam nekje – že da kaj dobiti, kaj dosti ceneje te pa vožnja z avtom tudi ne bo prišla.
lpb

ali mi lahko gdo pove koliko stanejo pristojbine za hitro cesto od mesta albufeira portugalska do gibraltarja za avto in koliko časa traja vožnja .hvala

Tale ti marsikaj pove …
https://www.viamichelin.com/web/Routes?departure=8200%20Albufeira&departureId=31NDF2cGcxMGNNemN1TURnNE9UZz1jTFRndU1qVXlOalE9&arrival=Gibraltar&arrivalId=3aMTEyaGoxMGNNell1TVRRME9EYz1jTFRVdU16VXpOVFE9&index=0&vehicle=0&type=0&distance=km&currency=EUR&highway=false&toll=false&vignette=false&orc=false&crossing=true&caravan=false&car=hatchback&fuel=petrol&fuelCost=1.36&allowance=0&corridor=&departureDate=&arrivalDate=
Kar se poti oz. razdalje tiče, pomaga tudi googlemaps.
Pa verjetno je še kup takih “pripomočkov” na spletu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close