Najdi forum

litva-litas

Zdravo,
mene pa zanima, če kdo potuje v Litvo in rabi nekaj denarja in sicer litas- (valuta Litve), kajti ostal mi je denar, ki ga nisem mogla potem zamenjati na Poljskem, tko da, če koga zanima, je pa približno 60 litev, to pa znese cca. 4 tisoč tolarjev?

Tina

KAJ SO TO KOVANCI, MARTINA? ČE SO KOVANCI, JAZ JIH ZBIRAM, PROSIM TE, DA MI JIH PODARIŠ, KER JIH NE KUPUJEM IN LITOVSKIH ŠE NIMAM. BANKOVCEV NE ZBIRAM.

TE PA POVABIM NA PIVO

LP

BV

Ne, nimam kovancev, je papirnat denar.
Kovance zbiraš, dam ti jih kolkar jih češ, mam kr malo zbirkico, ki se mi je nabrala od različnih držav, tko da se lahk kamot zmenva pa ti prnesem vse kar mam!

Ali si bila slučajno tudi v Latviji in Estoniji?

Ja, tut tam.Blo je potovanje od Šentilja do Helsinkov!

Martina, odpravljam se v baltske države in bi potreboval par informacij.
Ne vem, ali naj obiščem vse tri ali dve (Estonija, Latvija). Približno 14 dni bi namenil za izlet. Kaj misliš?
Trenutno še oklevam – ali naj izberem rent-a-car ali javna prevozna sredstva ali pa kar z lastnim avtom?

Ja, jest sem potovala z javnimi sredstvi, z vlakom in busi, lahk ti povem, da litva je mela takrat ful drage železnico, povezava Vilna – Riga je bla kr ugodna, drugače je pa pocen prevoz tudi z mini-taksiji v Litvi.V Latviji maš pa samo še prevoz z busi naokrog in povezave z Estonijo (kar poceni), so pa ful neprijazni v Rigi, ker ne marajo tujcev, saj meni niso hoteli prodat karte za bus, so rekl da jo kupim na busu, pride bus, me pošljejo nazaj na postajo, vsi ostali domačini so imeli karte, od nas turistov pa nobeden, no tko da smo se mogel pol mau kregat s šoferjem, da nas je vzel na bus. Pa busi tut niso kej po voznem redu, majo sicer linije Eurolines, ki potujejo od Estonije na Polsko, in nazaj, pa niso dragi, so pa malo omejeni, ker gredo bolj samo po glavnih mestih držav. Jest ti svetujem vse tri države, ker so ful zanimive, pomaga če znaš kej rusko,

Če te še kej zanima, kar vpraš!
Tina

Ali bi v 14 dneh bi uspel vse? Bojim se, da bo potem preveč na hitro vse…
Kje si pa spala?

SPALA SEM PREDVSEM PO HOSTLIH, SO KR POCENI, NAJDLA SEM JIH PA PO LONELY PLANETU. jA, ČIST ODVISNO KOLK ČASA PA KRAJEV SI MISLEŠ OGLEDAT , ESTONIJA JE KR ZANIMIVA, SPLAČA SE IT NA OTOČKE ZRAVEN, MEN TAKRAT NI USPELO, BAJE PA JE ZLO ZANIMIVO.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close