Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Litoželezna ali inox ponev?

Litoželezna ali inox ponev?

Zdravo!
Sem samo skromna obiskovalka tega res bogatega foruma, saj žal ne morem dosti ustvarjati pri dveh majhnih otrocih. Vas pa prosim za mnenje glede posode!
Imam WMF ponev za kuhanje z višjim robom, za katero sem dala celo premoženje. A se njen titanium teflon grdo lupi in razcveta – že po 2 letih! Da, za v kanto…
Sedaj pa sem pred razpotjem: kaj je boljše, bolj uporabno oz. kake izkušnje imate ve: je bolje, da za kuhanje omak, rižot, pečenje zrezkov ipd. na steklokeramični plošči vzamem inox (npr. lagostino) ali kaj litoželeznega?

Teflona ne želim več, saj hočem nekaj, kar zdrži tudi pomivalni stroj. To pa žal ni teflon. Čeprav pravijo, da ga je treba samo obrisati, ni res, tudi pošteno pomiti ga je kdaj treba in to mora posoda prenesti, ne?
Ali je katera že reklamirala tako ponev in so reklamacijo upoštevali?

Hvala in lepe praznike!

Jaz navijam za litoželezno. 🙂 Saj tudi “rostfraj” ni slab, to je res, ampak čez staro, dobro, težko železno posodo ga pa ni. Saj tudi pri kozicah nobena ne vem kaka znamka ne seže niti do kolen “črnim rajnglam” – emo, težke, črne posode, ki jih najpogosteje vidiš v gostilnah, menzah…

Vsaka ima svoje izkušnje in svoje mnenje. Moje je pač takšno. Tako kot je moje mnenje o teflonu : $%ß^@#§&# !!!

Hej!
Jozica ti je ze namignila. Steklokeramicno kuhalno plosco imam ze celih osem let. Vso posodo sem ze od prej imela lagostina.Z njo sem zelo zadovljna, se zlasti, ker mi ni bilo treba v nove nakupe zaradi stedilnika.
Zamenjala sem samo ponev za palacinke- res dobra. Litozelezno ovalno s pokrovom imam tudi od prej. Uporabljam jo pa bolj za v pecico- je super.
Tudi na plosco jo dam.

V prilozenih navodilih pise, naj na plosco ne bi dajali tistih krasnih kamnitih ali glinenih posod, v katerih postane hrana tako okusna.Verjetno zaradi rizika obdrgnjenja.

Zdaj pa me zanima tvoja WMF ponev. Sama sem kupila njihovo manjso crno tezko ponev ;doma sem ze imela jena pokrovko od druge posode, ki pase tudi nanjo. Imam jo stiri leta; prevlecena pa je s titaniumom,ki sploh ne deluje kot prevleka. Na spodnji strani pise Alpah. Zelo sem zadovoljna in na njenem dnu ni po vseh teh letih niti praskice, kaj sele, da bi se luscilo. Ni teflon.Ne maram ga, ker sem nekje brala, da je tisto luscenje zdravju skodljivo!
Zrezek samo premazem z oljem in krasno se spece.Redno gre v pomivalni stroj Zanima me, ce imas enako.

Hvala za odgovor!
Moja WMF ponev nima napisa, premera je okoli 28 cm, je tudi težka, vendar sive barve. Morda sem jo enkrat pregrela na steklokeramični plošči, pa se je zaradi tega olupila? Kajti v navodilih jasno piše, da naj bi je ne segrevali “na suho”. Jaz pa imam tak štedilnik – Elektrolux – ki nekaj časa dela na polno, preden se postavi na nastavljeno stopnjo.
Odločila sem se, da nabavim litoželezno ponev. Javila se bom, kako mi kaj služi!
Uživajte v soncu, morju in dišečih dobrotah na mizi!

priporočam ti rostfraj ponev – z dvojnim dnom (debelim ) OGI

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close