Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Linški piškoti

Linški piškoti

Mogoče eno trapasto vprašanje – s čim delate majhne luknjice na “zgornjem” piškotku? Verjetno taki majčkeni modelčki ne obstajajo in je treba zimprovizirat?

LP, M

V Sparu imajo modelčke z obodom, ki ima na sredi še modelček za izrezovanje majhnega kroga, treh krogcev, zvezdice ali srčka. Posamezen modelček stane okrog 500 SIT. Kako izgledajo piškoti narejeni s temi modelčki lahko pogledaš na slikici, ki je priložena na naslednjem linku

Saj ne boš verjela, tiste luknjice delam z naprstnikom. Že vsa leta. Od začetka sem naprsnik še nosila nazaj v škatlo za šivanje, sedaj je ostal kar v kuhinjskem predalu. Pri šivanju ga tako ali tako ne uporabljamo:-))

Če bi ga izgubila, bi šla kupit novega samo zaradi linških piškotov.

Gre čisto fino, vsak košček sproti poberem ven. Lahko sicer tudi pustiš in jih izbezaš več hkrati, a meni gre sproti nekako najhitreje.
LP Mimi

navadni pokrovček od kemičnika ali pa celo razderem kak kemičnik,pa naredim lepo tri luknjice.

Jaz za take stvari uporabljam cistilec za jabolka. Se mi zdi fino, ker z druge strani lahko testo ven porines, ce se zatakne.

s pokrovčkom od zobne paste in sicer uporabljam kontra stran od tiste, s katero se zapre zobna pasta. Luknjice so idealne!!!

Vauuu, koliko domišljije.
LP Mimi

Jaz pa uporabljam za luknjice pokrovček od “prisrčne” stekleničke. Ima ravno prav velik premer.

… jaz pa z modelčkom od ‘šamrol’ – s ta ožjim delom …

Lp, Doroty.

Letos sem končno zamenjala naprtnik “fingrat” za tisti nastavek s katerim krasim torto. Super. Na drugi strani je luknjica in z zobotrebcem se super očisti. Srečno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close