Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika limonovec-liker

limonovec-liker

zanima me, če katera ve kakšen dober recept za limonov liker,ali pa kakšen drugi liker ki se naredi iz”šnopsa”!pa hvala že v naprej!

poglej na kulinariko net, tam je bilo podanih veliko receptov – od limonce, orehovca, amaretta….
pri nas je limonce že zmanjkalo, amaretto pa se še cedi…

Za limonce pa poglej še v recepte med napitki…

Lp, maja

Mislim, da boš s tem receptom za limonce več kot zadovoljna. Jaz jih delam že kar nekaj časa in moram reči, da so naravnost odlične.

LIMONCE
2,5 kg limon
8 dcl prekuhane ohlajene vode
70 dag sladkorja (daj ga v vodo, ko jo boš prevrela, da se stopi)
1 l žganja

Limone olupiš (razen 4 pustiš z lupino), jih narežeš na 4 dele in daš v veliko posodo. Nato dodaš žganje in prekuhano ohlajeno sladko vodo. To zadevo namakaš 3-4 dni. Potem vse limone dobro stisneš in precediš čez cedilo (obvezno imej na rokah rokavice za enkratno uporabo, saj boš imela drugače čisto razžte roke). Nazadnej Limonce pretočiš v steklenice in to je to. Na zdravje !

Tu je recept za limoncello, v italijanščini, na žalost. Verjetno je stran tudi v angleščini. Je nekaj podobnega, v Italiji cenjen, priprava pa malo daljša. Če ima katera željo probat….

Tale recept sem letos dobila iz Gorenjske (odličen liker).

3 limone (operemo, skrtačimo in narežemo na rezine)
40 žajbljevih listov
300 g sladkorja
1 l žganja

V steklenico damo izmenično žajbelj, limone, sladkor, prelijemo z žganjem. Pustimo na soncu 40 dni. Po potrebi steklenico vsakih nekaj dni pretresemo.
Precedimo in nalijemo v manjše steklenice.

Jaz sem slišala, da ni dobro, da je žajbelj namočen v alkoholu, baje da se izločajo “nevemkatere” snovi, ki naj bi škodile. Ali katera kaj ve o tem?

Lp

Tole o žajblju v alkoholu pa prvič slišim…
Sem pa za vsak slučaj še šla pogleda v knjigo patra Ašiča (Priročnik za nabiranje zelišč) in tam piše:

‘ .. lahko pa liste žajblja nasekljamo in namočimo v alkoholu, po 8 dneh precedimo in po potrebi damo žličko izvlečka v kozarec vode za grgranje.’

Tako, da mislim, da ni škodljivo. Ti, ki so mi pa posredovali recept, pa pravijo, da je to recept naših babic …

Kakšno je latinsko ime za limonovec?

za vsak odgovor bom hvaležen

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close