Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika limonin liker

limonin liker

Ali mi lahko kdo izda recept za dober limonim liker?

No, en recept, upam, da boš potem malo manj nesrečna.
Tale je res enostaven in dober:

Stisneš sok 6 limon, daš v steklenico, dodaš približno toliko sladkorja, kot je soka, 1.5 dl vode in do vrha dobrega žganja.
Jaz imam to nekaj dni kar na pultu v kuhinji in steklenico večkrat na dan pretresem, da se sladkor stopi.
Pa na zdravje!

Hej, srečnica
če hočeš mal več dela da pozabiš na razloge svojega nicka, naredi limoncelo. Recept najdeš na tem linku:

To je liker bolj močnega okusa po limoni, ker se dela od lupine. Je čudoviten in zelo paše v poletnem času. Jaz sem ga prvič naredila lanjsko zimo, od domačih limon. Ker se rabi samo lupina, sem jih lupila vsak dan enega ali dva. Lahko narediš manjšo količino da vidiš če ti je všeč. Nami je tako dober, da sem komaj shranila eno majhno stekleničko da si posladkamo praznike, čeprav je pri nas doma običaj da za Božič strežemo medno žganje. Obljubim ti da boš manj nesrečna, kot je in Tanja povedala.
Želim ti vsako minuto en nasmeh, Nancika

Ojla! Ali je kateri od teh likerjev gost? Sem namreč pila en limonin liker iz Italije, pa je bil gost!!! Božanski! LP Daša

Bok Daša, ja limoncello je italijanski liker ki se streže zelo ohlajen (iz zamrzovalnika!). Jaz vedno imam stekleničko v zamrzovalniku, zaradi tega je gost, lahko rečem malce oljnat. Res je nekaj posebnega. Skoraj sem pozabila: zdelo se mi je preveč vode – 0,7 L, pa sem zmanjšala količino na pol litre. Pri nas se že zdaj najde domačih limon na trgu, to pomeni da je čas da začnem novo tranšo, kajti ga je treba pustiti da počiva.
Živijo! LP Nančika

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close